השקפתי (עפ"י בקשת יובל)

goldy

New member
השקפתי (עפ"י בקשת יובל)

אני לא רואה את השקפתי בתור שחור\לבן אלא מיתוך ניסיון: בימקום ללכת סחור-סחור, בימקום להוסיף ולייפות אני מעדיף לגשת הישר לנקודה - חיסכון בזמן. זה אולי נישמע מעליב אבל אים יודעים לעשות זאת נכון "האים א', ב', ג'" בימקום "זה ביגלל א', ב', ג'" אז יוצא יותר טוב. אנשים חייבים להבין שבכל הודעה הם כותבים רק חלק מהבעיה. הם יודעים את כל התמונה, אך כדי לא לעייף את הקורא הממוצע הם מקצרים את בעייתם, לעיתים בחוסר יעילות, והקורא הממוצע נאלץ להסיק עולם ומלואו מכמה שורות. כשזה קורה בעל הבעיה מיתעצבן, שהרי זה ברור מאליו שהעונה יודע את הבעיה כולה(?!) אז 'מה הוא עונה תשובה לא קשורה'. למשל המורי הזקן, שחייתי באשליות שאני עוזר לו; מרגיש איכפתיות לאימו. מי שמכיר את הבעיה על סמך הודעותיו בילבד יכול להסיק בקלות רבה שהוא פשוט שונא אותה שינאת מוות. הוא לא כתב "למרות האמור לעיל אכפת לי מימנה" אלא פשוט 'ניכנס' בה. אין לי מושג מאיפה אני אמור להסיק שלמרות שמישתקף מהודעותיו שהוא שונא אותה בכל ליבו הוא בכ"ז מרגיש כלפיה רגשות חיוביים
. לדוגמא פורום "פרוש חלומות". אני מאמין שהחלומות הם הישתקפות המציאות היומיומית של החולם. אין לי כוונה ליפות אותה אז כל מי שביקש פירוש כתבתי לו את הבעיה במדוייק. בתגובה הוא נעלב ולאחר מיספר פרושים מנהל הפורום כימעט וחסם אותי. למזלי למדתי את הלקח והיום כל מי שרוצה ממני פירוש חייב קודם להסכים לתנאים שברשומתי. אולי כדאי להוסיף הערה: "מישתתפי הפורום מכירים את בעייתכם אך ורק עפ"י הודעתכם - אין להם אפשרות לנחש דברים שלא כתבתם".

MidNight Flame

New member
והשיעור שאתה למדת לדעתי מכל העניין

הוא שלפעמים חייבים לגשת לנושא מאוד בעדינות מתוך הנחת יסוד שאנחנו לא מסוגלים על סמך הודעה של משתמש להבין את מכלול הבעיה ואת רמת הרגישות של הבעיה ולכן עלינו לשאול את השאלות הנכונות כדי לקבל תמונה כמה שיותר מלאה של הבעיה ובכך להיות מסוגלים לייעץ ואולי לעזור יותר. יש מבין?

goldy

New member
אולי, אים היו סימני פיסוק../images/Emo122.gif

אין לי מושג מה זה "שאלות נכונות": 'מה המידע שהסתרתה' או 'בירור פרטים שחשבתה שהם לא חשובים'? כותב ההודעה אמור לדעת שמי שעונה לו אינו ניחן ביכולת ליקרוא מחשבות, שכל המידע מגיע מההודעה בילבד - מה שלא כתוב כאילו לא קיים.

MidNight Flame

New member
אני חושב שאחרי 3 שנים של ניהול פורומים,

יש לי מעט מושג לגבי מה שאני עושה. זה שאתה מסרב לקבל את העובדה שיש שיטה לעבוד בה לא מקדמת שומדבר. שים לב לתגובות הגולשים להודעות שלך - חלק מהאנשים טועים בפירוש הכוונה שלך לעזור, כועסים ומתלוננים על הדרך בה אתה מגיב. הגיע הזמן לבדק בית לבדוק מה הבעיה בתגובות שלך שמעוררת תגובות נסערות באופן שיטתי, אתה לא חושב? וסימני פיסוק? לא ממש פשוט כשאתה כותב עיוור ממחשב בחו"ל.

goldy

New member
הבעיה בתגובות שלי ../images/Emo6.gif

היא שאני לא יכול ליקרוא את מחשבות הגולשים, דבר שגורם להם להיתעצבן כי מה פיתאום אני לא כותב להם את מה שהם רוצים ליקרוא.

MidNight Flame

New member
אז איך כל השאר כותבים בלי לעצבן אחרים?

גם הם לא קוראי מחשבות וגם הם לא בהכרח כותבים מה שהאחרים רוצים לקרוא. אתה מתחמק מהבעיה של עצמך ומחפש בעיות אצל אחרים, לפסיכולוגים היה הרבה מה להגיד על הנושא.

MidNight Flame

New member
שאלתי פעם את המורה שלי לאייקידו לגבי לשנות...

אנשים והוא הסביר שע"מ לשנות מישהו או משהו אתה צריך קודם כל לקבל אותו על כל הכוחות החיוביים והשליליים שבו ורק אח"כ לשנות את הכיוון Littel By Littel. אם תנסה להתנגש במשהו כדי להפוך בבת אחת את הכיוון סביר להניח שגם תיפגע וגם תכשל במשימה. פילוסופי משו אבל בהחלט נתן לי חומר למחשבה, מקווה שאולי יתן קצת גם לשאר חברי הפורום. אגב, יהיה רק הוגן לציין שאני עצמי גם לא מצליח ליישם תמיד ואפילו סביר להניח שלא מצליח ליישם את הנושא ברוב הפעמים אבל עדיין יש הבדל משמעותי בין מי שמנסה למי שלא - גם אם הוא מצליח וגם אם לא.

Yuval Y

New member
קח בחשבון דבר פשוט

אדם שרושם משהו, לא תמיד צריך שיגידו לו בדיוק מה לעשות, ובטח שלא יתקפו אותו. לעיתים, עצם הרישום כבר עוזר לשים את הדברים על השולחן, ולהתבונן בהם, וכאשר הוא קורא תגובות שהמסר הכללי שלהן הוא "זה בסדר, אתה יכול לספר הכל", תוך שהאדם שמגיב גם מנסה לעזור - גם אם המגיב לא ממש יודע איך לתת את התשובות הנכונות, או להדריך - הפיתרון נמצא בידי אותו אדם שכתב את הבעיה. תרשה לי לצטט לך מתוך הספר "חופש - האומץ להיות עצמך", אשר נכתב על פי דבריו של אושו: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ אם אני אומר לכם משהו, אני אומר את זה עם סמכות. אני מתכוון פשוט שאני אומר את זה מפני שזאת ההנסות שלי - אבל זה לא אומר שאתה צריך להאמין בזה. מספיק שהקשבת לזה. עכשיו אתה יכול לחשוב על זה, ולהחליט בעד או נגד. בעיני, מה שחשוב זה לא שתחליט בעד. מה שחשוב לי זה שתחליט בעצמך. ההחלטה שלך עשויה להיות נגד, זה לא משנה - העיקר שזה יבוא מתוכך. אם זה לא בא מתוכך, אתה הופך אותי לסמכותן. אני מדבר מתוך הסמכות שלי. אנא, אלא תהפוך אותי לסמכותן, כי אני פשוט מבטא את העובדה בכוח ובלהט הרב ביותר שאני מסוגל להם - כדי שהדבר יהיה לך ברור לגמרי, ואז תהיה חופשי להחליט בעצמך. אני לא מחליט בשבילך, ואני לא מבקש ממך לתת בי אמון או להאמין בי. אני פשוט מבקש, "תן לי הזדמנות קטנה. חשוב על מה שאני אומר לך" - ואהיה אסיר תודה לך שחשבת על זה. זה מספיק. החשיבה שלך תעניק לך אינטיליגנציה חדה יותר, ואני בוטח באינטיליגנציה. אם אתה חושב, והאינטיליגנציה שלך מתחדדת, אני יודע שהמסקנה שתגיע אליה תהיה נכונה. ואפילו אם תגיע פעם או פעמיים למסקנה שגוייה, זה לא משנה. אדם צריך ליפול פעמים רבות ולקום שוב על רגליו. זה טבעם של החיים. אדם צריך לעשות טעויות וללמוד מהן, ולהפוך כל אבן נגף לקרש קפיצה. אבל לידי, אין מקום לאמונה כלשהי. עם החופש האינדיבידואלי, הסמכותנות גוועת, וכוח חדש קם ומתהווה: סמכות. כל אינדיבידואל מסוגל לעבור התנסויות משלו. אז יש לו סמכות, והוא יכול לומר, "ראיתי את זה. טעמתי את זה. נהניתי מזה. רקתי את זה. ואין כאן עניין של ציטוט מכתבי קודש כלשהם, אני פשוט פותח את לבי בפניך". סמכות שייכת להתנסות. סמכותיות שייכת למישהו אחר, לא לך. משום כך היא יוצרת שעבוד, לא חופש. ובעיני, חופש הוא הערך העליון, כי רק בחופש אתה יכול לפרוח, רק בחופש אתה יכול להגיע למלוא הפוטנציאל שלך. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

goldy

New member
ניראה אים הבנתי

לא לתת לאנשים את הפיתרון אלא את הדרך - הם לא יודעים שהם יודעים את התשובה.

Yuval Y

New member
אתה יכול לומר את מה שאתה מרגיש שיכול לעזור

תן לאדם את הכלים שאתה יכול, וסמוך עליו שהוא יגיע למסקנה שמתאימה לו. אין כאן כללים של "מה לומר". נסה להתמקד בעצמך, ללמוד להתפתח. בהדרגה תראה שהכל יהיה קל יותר, כולל העזרה לאחרים.

אני יבהיר לך משהו

כתבתי בעיה כלשהי על אמא שלי...זה נראה לך נורמלי לרשום לבן אדם עצוב "בקש מבית משפט שיאשפז אותה ותוסיף את הסעיף 'בכפייה'?!" התגובות שלך הן מאוד ציניות,פוגעות,ומגעילות.את יכולת הכתיבה המרשימה שלך אתה יכול להוכיח על ספרים.התגובות שלך הן על גבול הטרוליות. כששאלת אותי אם אבא שלי נהג מונית או משהו כזה האמת שלקחתי את זה בצחוק,אבל אנשים אחרים באמת היו נעלבים ממך. להציע לבנאדם לאשפז את אמא שלו במוסד לחולי נפש?אתה אדיוט

goldy

New member
זה מה שהבנתי מהודעתך

אני לא צריך לנחש דברים שלא כתובים בה. אין לי מידע נוסף מילבד הודעתך. אין לי כוונה לעזוב את האינטרנט כי אתה רוצה. פשוט כתוב לי את מה שאתה רוצה ליקרוא ואכתוב לך. אני בטוח שאז תיהיה מרוצה
.

ואני כל הזמן

חשבתי שהוא צחק שכאמר: "בקש מבית משפט שיאשפז אותה ותוסיף את הסעיף 'בכפייה"

goldy

New member
עיזרי לי להבין

היכן, בכל הודעותיו, הישתמע שלמרות שהוא סובל מאוד מאימו עדיין יש לו רגשות אליה? אני לא מבין רמזים, אין אצלי "ברור מאליו".

כן.

אבל לא להגזים... חשבתי שכל ההגזמות בהודעות שלך נכתבו בצחוק או בציניות, כדי שהוא יתעודד ויבין שעד שזה יגיע לבית משפט הדרך רחוקה, ואין מה לדאוג. לא חשבתי שאתה רציני. "בקש מבית משפט שיאשפז אותה ותוסיף את הסעיף 'בכפייה"

אם תסתכל בשרשור

ההוא תראה שלא כתבתי שם כלום. ובאמת אני לא באה ממקום לומר לך מה לכתוב...

למעלה