השראה מאתר קיים

sishko

New member
השראה מאתר קיים

אהלן,

אני מניח שהשאלה הזו נשאלה פה מספר פעמים, אם אכן כך אני מתנצל ;) ואשמח להפנייה לתשובה הרלוונטית.
אם ישנו אתר אינטרנט קיים בארץ ו/או בחו"ל ואני מעוניין להקים אתר דומה, כיצד אני יכול להיות בטוח שאני לא מפר זכויות יוצרים וכיו"ב?

תודה רבה

זכויות יוצרים

התשובה הפורמלית היא כמובן, לא להעתיק ולא לתרגם מאותו האתר.
אם לא תעתיק ותכניס לאתר שלך רק יצירות מקוריות ויצירות שקיבלת לגביהן רשיונות ואינך חורג מתנאי הרשיונות ויצירות שאין לגביהן זכויות יוצרים, מכיוון שיש לך הוכחות אובייקטיביות שהן בנחלת הכלל, אתה יכול להיות בטוח.
אם אתה רוצה לרדת מהאדמה המוצקה לכיוון המיים היותר סוערים, ולנצל הגנות שונות שקבועות בחוק, חוששני שאו שתצטרך ללמוד משפטים ולהתעמק במיוחד בתחום זכויות היוצרים, או להיעזר באנשי המקצוע, קרי בעורכי הדין שלמדו והתמחו בנושא.

sishko

New member
היי תודה

הכוונה כמובן לא להעתיק ציטוטים אחד לאחד. לדוגמה אם מחר ארצה להקים אתר השוואת מחירים דוגמת זאפ (זו רק דוגמה) איך אני יכול לדעת שאני לא מפר זכויות וכו'? איפה עובר הקו?
זאת אומרת נגיד שהאתר "בנוי" באותו סגנון פחות או יותר, האם זו העתקה?

התשובה שלי היתה מאד מאד ברורה

אני אנסח אותה מחדש:
או שאתה רוכש בעצמך את הידע, קרי הולך ללמוד משפטים ותוך כדי כך גם מתעמק במיוחד בזכויות היוצרים, או שאתה פונה למי שכבר למד ורכש ידע וניסיון, קרי עו"ד בעל התמחות בזכויות יוצרים.
אני כל פעם נדהם מחדש מחוסר היכולת של אנשים להפנים את העובדה שמשפטים זה מקצוע שיש בו צד אקדמי, שצריך ללמוד אותו במשך כמה שנים וצד מעשי שניתן לרכוש אותו בהתמחות ובעבודה בתחום.

sishko

New member
תראה שאתה לא נדהם...

כפי שאני מבין את הנושא, אם אני שואל אלה בנושא משפטים, אני לא מצפה שהתשובה תהיה - אם אתה רוצה תשובה לך תלמד משפטים...
למיטב הבנתי, פורומים, מטרתם להיעזר בדיוק באותם גורמים שהם כבר בעלי ידע, נסיון ומומחיות בתחום ספציפי

אז אני לא בטוח מתשובתך הלא נחמדה, אם ניסית לעזור פה, ובכל מקרה, תודה..

לא שאלת שאלה משפטית

אתה לא שאלת משפטית מהותית, אתה שאלת איך אתה יכול להיות בטוח שאתה לא מפר זכויות יוצרים.
הייתי יכול לענות לך: "אל תעתיק כלום, אל תתרגם כלום, אל תבצע ביצוע פומבי של כלום ואל תעמיד לרשות הציבור כלום" זה היה בשבילך תשובה נחמדה?
אני לא עונה כדי לעשות לך נעים, אני עונה תשובה שלדעתי תעזור לך להבין. זה לא אומר שתמיד זה מצליח.
אני גם לא עובד אצלך וגם לא בתפוז ככה שאני לא חייב לתת לך תשובות נחמדות.
ואם להרחיב, אתה שאלת איך איך אתה מנתח מצב מבחינה משפטית ואתה מגיע למסקנה נכונה באופן בטוח.
אני רק תוהה איזו תשובה היית מקבל אם היית שואל בפורום רפואי איך אתה מבצע ניתוח אולקוס או בפורום מכונאות, איך אתה מחליף את הבלמים ברכב שלך.
או אם היית הולך לאיזה פורום של שפת תכנות ושואל איך אתה מתכנת באותה שפה תוכנה טובה.
נדמה לי שבכל פורום כזה יגידו לך שאו שתפנה למומחה, או שתלמד את התחום בעצמך.
בהתחשב בכך שהמשפט הוא תחום שרוב הדברים אינם בטוחים, התשובה שקיבלת היא הכי קרובה לאמת.
אתה מעוות כמובן את תשובתי. אני לא אמרתי לך "לך ללמוד משפטים".
אני אנסה לתרגם לך את התשובה לשפה יותר פשוטה, שאולי תהיה מסוגל להבין אותה. התשובה היתה שאם אתה רוצה תשובה הכי מדוייקת שאפשר ואתה רוצה שהתשובה תהיה באחריות, תפנה לעורך דין שמתמחה בתחום ושכבר רכש ניסיון וקבל ממנו יעוץ פרטני. אם אתה לא רוצה ללכת לעו"ד, הדרך היחידה להיות בטוח היא ללמוד משפטים ולהתעמק בתחום בעצמך. מעטים הם האנשים ששולטים בתחום מבלי שלמדו משפטים בצורה מסודרת ואיש לא נולד עם הידע המשפטי בראש.
זה שאתה רואה בתשובה משהו לא נחמד, זו בחירה שלך.
שיהיה לך המשך יום נעים.

למעלה