השרייה בסיד (כן, כן, כמו זה שעל הקיר)

AllThatJazz

New member
השרייה בסיד (כן, כן, כמו זה שעל הקיר)

היי כולם,

פוסט ראשון בפורום, נא לקבל בהבנה :)

אני רוצה להכין פירות משומרים בסירופ כמו שעושים היוונים. מצאתי לא מעט מתכונים וכולם מתארים את אותו התהליך: בוחרים פירות קשים יחסית (קליפות תפוזים, קליפות אבטיח, תאני בוסר, דובדבנים, חבושים), מנקים (מוציאים חרצנים וכו'), משרים במים שהומסה בהם אבקת קלציום הידרוקסיד (בעברית: סיד), מסננים ושוטפים היטב (יש מי שמרתיחים ומסננים כמה פעמים), מכינים סירופ (בגדול מים וסוכר, יש כאלה שמוסיפים גלוקוזה) ומבשלים את הפירות בסירופ. מצננים ומגישים כממתק ליד קפה שחור. נשמר בצנצנות לנצח, כמו ריבה. למתעניינים, ביוונית זה נקרא glyka tou koutaliou.

החלק שמבלבל אותי זה ההשרייה בסיד. חיפשתי בחנויות טבע, בחנויות שפים, בחנויות תבלינים, ולא מצאתי שום מוצר כזה. מה שכן מצאתי זה סיפורים, חלקם מיד ראשונה, על כך שאנשים קונים סיד בחנות לחומרי בניין, או הולכים אפילו לאתרי בנייה ומביאים הביתה דלי של אבקת סיד, ומשתמשים בחומר הזה לאותה מטרה. ההשרייה בסיד מייצבת את המבנה של הפירות (וגם הופכת אותם למבריקים וחצי-שקופים) וכך הבישול בסירופ לא הופך את הפירות לריבה. הפירות שומרים על הצורה המקורית שלהם והסירופ נשאר צלול. שמעתי גם שמשתמשים בסיד כדי לשמר זיתים.

מישהו מכיר? יודע איך עושים את זה? התנסה בתהליך? יודע ממה להיזהר? איך לא להרעיל את בני המשפחה?

תודה :)
 

יצורה

New member
לא יודעת לגבי סיד מחנויות לחומרי בניין, אבל

בירושלים ברחוב אליעש ישנה חנות בשם science and kitchen. זו חנות לבישול מולקלרי והם מחזיקים גם קלציום הידרוקזיד וסביר להניח שגם יוכלו להדריך אותך על השימוש בו.
 

יצורה

New member
כמה טעויות הקלדה היו לי

 
למעלה