certified.woke
Well-known member
לפי ההצעה, קצין בדרגת ניצב־משנה ומעלה יוכל לבקש אישור מנשיא בית המשפט המחוזי או סגנו לחדור למחשבים אישיים ולהעתיק מהם חומרים, אם שוכנע הקצין שפעולה כזאת נדרשת למניעת "פשע חמור". החוק לא יחול על עבירות שחיתות כגון שוחד, מרמה והפרת אמונים !
מה זאת, המושחתים דואגים להחריג עצמם?
צביקה פוגל, יוזם הצעת החוק, בכנסת בשבוע שעבר; צילום: אוליבייה פיטוסי
ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה היום (ראשון) לקדם הצעת חוק של ח"כ צביקה פוגל (עוצמה יהודית) ולפיה קצין משטרה מדרגת ניצב־משנה ומעלה יוכל לבקש אישור מנשיא בית המשפט המחוזי או מסגנו לצו חדירה למחשב אישי או מכשיר סלולרי. החוק יאפשר למשטרה גם להעתיק חומרים מהמחשב בלא עדים ובלא נוכחותו או ידיעתו של בעליו.
לקריאת הצעת החוק המלאה
לפי הצעת החוק, מצב כזה יתאפשר אם הקצין "שוכנע כי חיפוש כאמור נדרש לגילוי, לחקירה או למניעה של עבירת פשע חמור, או לגילוי או לתפיסה של עבריינים שעברו עבירה כאמור, וכי מטרת החיפוש תסוכל אם החיפוש ייערך באופן גלוי". עבירת "פשע חמור" נוגעת לעבירות כגון רצח, שוד, תקיפה חבלנית, אינוס, יבוא וסחר בסמים מסוכנים וחברות בארגון פשיעה, ולא לעבירות כגון שוחד, מרמה והפרת אמונים.
כתבות קשורות
- היועמ"שית לבן גביר: חוק למעקב עם רוגלה חייב לכלול עבירות שחיתות | חן מענית
- במקום לפעול למען ביטחונה, ישראל אישרה חוק דרקוני שמכרסם בכוחה המוסרי | מרדכי קרמניצר
עו"ד גיל גן־מור מהאגודה לזכויות האזרח אמר כי מדובר בהצעת חוק מסוכנת, "שמקודמת בתקופה שבה אמון הציבור במשטרה בשפל חסר תקדים, וכשהמשטרה עוברת פוליטיזציה נוראית ורודפת את מתנגדי הממשלה". לדבריו, "מתן סמכות למשטרה לפרוץ לטלפונים של אזרחים הוא שינוי קיצוני ביחסים בין המשטרה לאזרחים, ופגיעה קיצונית בפרטיות. יש לזכור כי לחשוד עומדת חזקת החפות וכי רוב החקירות מסתיימות בלי העמדה לדין". גן־מור הוסיף כי עד היום החוק התיר לבצע חיפוש במחשב רק לאחר שהמחשב נתפס, ולא באופן חשאי ובלי ידיעת החשוד.
האגודה לזכויות האזרח
@acrionline
·Follow
אזהרה חמורה - ועדת השרים לחקיקה עומדת לאשר הערב הצעת חוק פרטית של מפלגת עוצמה יהודית, שתסמיך את המשטרה לפרוץ לטלפונים של אזרחים באמצעות רוגלה כמו פגסוס ולבצע חיפוש סמוי בטלפון. מדובר בהצעת חוק המהווה סכנה לזכות לפרטיות ולמרחב הדמוקרטי, והיא מקודמת בתקופה שבה אמון הציבור במשטרה…
11:41 AM · Nov 10, 2024
87
Reply
Copy link
Read 6 replies
עו"ד ענת מיסד כנען מהסנגוריה הציבורית הארצית מסרה כי הצעת החוק "מהווה סכנה חמורה לפגיעה בזכויות חוקתיות". לדבריה, "החשש מפגיעה חמורה בצנעת הפרט של חלקים נרחבים בציבור הישראלי הוא אדיר".
לצד אישור הצעת החוק, הוועדה החליטה לדחות בשבוע את הדיון בהצעת החוק שלפיה יוקם גוף שיוכפף לרה"מ ויחייב את צה"ל ושב"כ להתייעץ עימו. לפי הצעת החוק, המחלקה שתוקם תגבש תפיסות מודיעיניות חלופיות ותגיש אותן לקבינט ולראשי הצבא, המוסד ושב"כ. ראש הממשלה, לפי ההצעה, הוא שימנה את מנהל הגוף החדש בלא מכרז, ולעובדים בו תהיה גישה לכל מידע מודיעיני שיסייע לעבודתם.