השריפה ברחוב בני אפרים בת"א

danezeq

Member
השריפה ברחוב בני אפרים בת"א

במקרה הגעתי אל הפורום הזה ונזכרתי בשריפה הנוראית שהייתה לפני שנתיים בשכונה שבה אני גר "מעוז אביב" בת"א בשריפה ברחוב בני אפרים במעוז אביב, נהרגו שני אנשים שגרו קומה שנייה (שלישית כולל קומת קרקע) ממש לחינם, אפילו אני הייתי יכול להציל אותם אפשר לומר שמכבי האש הרגו אותם, הם מנעו מאיש לעלות להציל את אישתו - מה שהם לא עשו, אף אחד עדיין לא יודע למה, מכבי האש התחילו לריב שם עם המשטרה - בקיצור בני זונות - אנשים נחנקו למוות שם (ואני בד"כ לא מדבר ככה) מה ששיגע אותם היה שהבניין היה על רמה שיותר גבוהה ממפלס הרחוב ולא הייתה להם דרך להעלות את הכבאית שלהם - הם לא הקשיבו לדיירי בניין, שאמרו להם שאפשר לעלות על הרמה - וגם אני מצאתי מקום שאפשר בפירוש לעלות בלי בעיה. הם לא עלו להציל אותם!! הדלת הייתה נעולה הם ניסו לפרוץ אותה ולא הצליחו - זה בגלל ששתי הקורבנות שמו רהיטים ליד הדלת כדי שהאש לא תחדור- זה ממש טיפשי אבל מכבי האש צריכים להתמודד עם כאלה דברים- אפילו לפוצץ את הדלת! היה על זה פעם תחקיר בתכנית עובדה - אגב אני הכרתי אותן את אילו שמתו - לא דיברתי איתן מעולם אבל הפרצוף היה מוכר (זה לא בדיוק נקרא להכיר) אגב לפני כמה ימים כל רחוב בני אפרים היה מלא בכבאיות שנכנסו לשכונה מכל הכניסות (נכנסו גם באין כניסה) השכונה נסתמה ואנשים נתקעו עם הרכבים וכל זה בגלל שהם שמעו בקשר "שריפה ברב-קומות במעוז אביב" - שמעתי ממישהו שמכבי האש שומעים את השם "מעוז אביב" וכבר מפחדים - כל השכונה הייתה מלאה בכבאיות לשווא, אגב - לא הייתה שם שריפה!

fireman

New member
הכי קל להסתכל מהצד ולהטיח

האשמות בכבאים (אבל לא נורא כבר התרגלנו) התוכנית עובדה השאירה כתם עמוק...על תדמית שירותי הכבאות שגם כך הייתה על הפנים...בזמנו אני זוכר ששיגרתי מכתב למערכת "עובדה" לגבי הכנסת משפטים מאותה תוכנית בפרומואים שלהם לתוכנית, דבר שפגע בי אישית בתור מתנדב כיבוי אש ובשמם של כ1600 כבאי מדינת ישראל שבטוח טעמו מרורים בזמן שידור הכתבה והפרומואים... אני אמצא את המכתב, אני בטוח שעוד יש לי אותו ואת תגובת ערוץ 2, אני אסרוק ואביא אותה על דפי הפורום. ידידי היקר...אתה טוען שאתה היית יכול לחלץ אותם, תראה, אתה לא כבאי אני מתאר לעצמי ואתה לא יודע מה היה שם בפנים, בתוך המבנה או מחוצה לו אולי למעט מריבה עם השוטרים שאין לי מושג מדוע היא התרחשה... לגבי פיצוץ דלתות, כיבוי אש כידוע לך לא מתעסקים בחומרי נפץ ולא מפוצצים דברים אם זה מעניין אותך.... לחלץ אדם מתוך בניין בוער היא משימה קשה מאוד בגלל בעיות נגישות חוסר שדה ראיה חום רב עשן סמיך ובעירה...כבאי כמו כל אדם אחר לא יכול לעבור דרך האש...כבאי לא חסין אש! לגבי הריחוק מהבניין, לי זכור שהגיע למקום גם ציוד לחילוץ מגבהים...למרות שהבניין היה בן 4 קומות אין שום אפשרות להפעיל מנוף כאשר הוא עומד במרחק של 20 מטר מהבניין! לגבי אותה רמה....אתה יודע אם אפשר להעלות לשם מנוף ששוקל 30 טון והאורך שלו 14 מטר? אני מאוד בספק.... ובוא לא נשתמש בביטויים "לא מכובדים" כמו הכבאים הרגו אותם....ידידי, הכבאים לא הציתו את האש...ולפיכך הם לא הרגו אותם ואין שום צורך שתשתמש בביטוי הזה ובוא נוותר על הקללות שלך להבא... תהיה בטוח שאם היה אפשר, היו מצילים אותם, מה גם שכחת שכבאי שכן חילץ שם מהבניין קיבל על זה ציון לשבח...רק חבל ששכחת לציין את זה, מה שקרה גם בעובדה...חיפשו להראות את הפאדיחות והצליחו. תראה ידידי, לא קיים אירוע שאין בו טעויות, ושלא תבין לא נכון, אותם אנשים כמו כל אדם אחר לא היו צריכים למות אבל הם כן ולא באשמתם של הכבאים שאני בטוח שעשו את המקסימום בשביל לחלץ אותן, מי כמוני וכמו הכבאים כאן יודעים מה זה לחלץ אנשים מ3 דירות בו זמנית כשחצי בניין עולה באש...תאמין לי שזה בכלל לא קל. ולגבי עוד דבר קטן שפיספסתי....לגבי זה שהכבאים מנעו מבעלה של האישה לעלות ולהציל אותה...ברגע שמקום מוכרז אתר שריפה אסור לאיש להתקרב אליו ועל אחת כמה וכמה להכנס לתוכו, אני בטוח לא ב100 אחוז אלא ב1000 אחוז שאם הוא היה נכנס בשביל "להציל" אןתה הוא היה מוצא את עצמו מחולץ גם כן ע"י הכבאים...אתה מתאר את החילוץ כשיא הפשטות...לא קיים דבר כזה חילוץ פשוט...זה לא כמו לעלות לבניין שהוא במצבו הרגיל ולהוציא ממנו בנאדם, כאשר המבנה בוער התמונה משתנה לחלוטין! אם הוא היה נכנס אני בספק אם הוא לא היה נהרג גם כן בגלל ניסיונות של מעשי גבורה.. נקווה שמקרים כאלה לא יתרחשו שוב בעתיד.... ניפגש במסיבה ברחובות, אני מקווה לראות את כולכם!

TAFD

New member
אתה לא יודע בדיוק מה קרה...

אתה אזרח שמסתכל מהצד ורואה את זה. אבל אתה לא יודע בדיוק את מה שקרה. אמנם המפלס של הבית היה שונה מהכביש ולא ניתן היה להכניס את הכבאיות והמנוף לקירבת הבניין. אבל זה לא קשור בהצלת הנשים. השריפה פרצה בדירה בקומה ב, בדירה היו מחשבים וציוד אלקטרוני שנשרפו והדבר יצר עשן סמיך יותר מהרגיל, בעל הדירה השאיר את הדלת פתוחה ולכן העשן התפשט בכל חדר המדרגות והאש גם התפשטה לארון החשמל והדבר גרם לטמפרטורות גבוהות במיוחד בחדר המדרגות עצמו ועשן סמיך עוד יותר, אף אדם ללא ציוד מגן לא יכל להיכנס לשם, בעלה של האישה והאזרחים שעמדו בחוץ לא ידעו זאת וחשבו שפשוט צריך לעלות ולחלץ, הדבר לא פשוט כל כך. הדירה שבה נמצאו 2 הנשים נמצאת בדיוק מעל הדירה שבה פרצה השריפה, הנשים הסתגרו בחדר ופתחו את החלוון, כנראה חשבו שהעשן יצא דרך החלון, אבל בעצם גרמו לתוצאה הפוכה, כי כל העשן שנפלט מהדירה שנשרפה עלה ונכנס אליהן לחדר. בנוסף הן אטמו את הלדת וכך העשן לא יצא מהחדר ורק הצטבר בו והן נחנקו. בנוסף הן חסמו את הדלת עם ספה או כיסא וזה הקשה על הכבאים בחילוץ, לכבאים אין בעיה לפרוץ דלת, אבל הן רק הקשו על הכבאים והאריכו את הפעולה בכך שחסמו את הדלת. בקשר למה שאמרת הכבאים לא עשו כלום חוץ מלריב עם המשטרה, אז לידיעתך הכבאים כן עשו, ולמרות שהם עבדו בתנאים קשים כמו שציינתי הם הצליחו לחלץ לכודים מהקומה הרביעית, ועם כל הצער שבדבר, הנשים מהקומה השלישית לא חולצו בזמן בעיקר עקב טעויות שהן עשו (הסתגרות בחדר, פתיחת החלון, אטימת הדלת וחסימתה). לא רק שהכבאים כן פעלו הם גם הסתכנו בפעולות הכיבוי והחילוץ ובשריפה הזאת נפגעו 2 כבאים ואחד מהם אפילו הפך לנכה ואינו מסוגל לתפקד יותר ככבאי בשטח, אבל את זה אף אחד לא אמר בתוכנית של עובדה ואת זה אף אחד לא זוכר, זוכרים רק שמצאו 2 גופות שפשוט אם הן היו יודעות איך צריך לפעול במקרה של שריפה והיו פועלות כמו שצריך ולא עשות בדיוק את הפעולות ההפוכות ממה שצריך, הן היו מחולצות בשלום לדעתי.

TAFD

New member
ובקשר למה שראית השבוע....

אין כזה דבר שמוציאים מלא כבאיות בגלל ששומעים את השם "מעוד אביב" גודל הכוחות שמוזנקים לאירוע מוגדר על ידי פק"ל. זה תלוי באופי הקריאה, גודל הבניין, תיאור האירוע ודיוח אם יש או אין לכודים, אין לזה שום קשר בשם השכונה !!!!!! ברגע שהתקבל דיווח על שריפה בבניין רב קומות יש צורך להזניק מספר גדול של כוחות ולהערך בהתאם, גם אם לאחר מכן מתברר שאין שריפה ומדובר בסיר על האש או משהו כזה, אז מבטלים את הכוחות, אבל עדיף להוציא כמות גדולה של כוחות ואז לבטל אותם מאשר לא להוציא מספיק כוחות ואז להיקלע לבעיה ולגרום חס וחלילה לאבידות ולעוד תחקיר בערוץ 2...

ניסיון לתת תשובה

קשה לי להגיב על ארוע כזה שלא היה בתחום השיפוט של האיגוד שלי ואני לא השתתפתי בו. קודם כל מהכרות אישית עם כבאי תל אביב אני יודע שיש שם כבאים מקצועיים ואמיצים מאוד. התוצאה הסופית היא טרגית ולכן קשה לומר שהארוע היה מוצלח . לפי הבנתי התוואי במקום לא איפשר להכניס רכב כיבוי קרוב לבניין בו התרחשה השריפה. גם באזור שלי נמצאים עשרות בניינים שאין אפשרות גישה אליהם עם רכב כיבוי או מנוף גבאים. ישנם רחובות בבת ים אשר בשעות הערב בשל עומסי החניה במקום אין אפשרות להכנס בכלל לרחוב ולכן אנו מחנים את המשאית בחוץ והולכים ברגל. הסולמות הניידים שברשותנו לא מגיעים לקומה שלישית וזאת עובדה.רק לאחרונה הוכנסו סולמות של 14 מטר ומשקל של כ70 קילו אשר להרימם דרושים 4 כבאים לפחות . מאיפו נביא את הכוח הדרוש ככל המשמרת כוללת 7 כבאים כולל מוקדן. אל תשכח שבארוע ניתנו גם צלשים לכבאים על אומץ לב. לגבי אי מתן אפשרות לאב השכול להכנס לבניין .כניסתו היתה מוסיפה עוד הרוג לרשימה. ישנם שריפות שתנאי השטח + התפשטות האש+ בעיית כח אדם והמזל חוברים כולם לרעתך ומביאים תוצאות טרגיות . אני בטוח שכבאי תל אביב הפיקו ת הלקחים מדליקה זו אך צריך לזכור כי יש לזקוף לזכותם מאות ארועים בהם הצילו נפשות בישראל.

אלברטרג

New member
מי זה הליצן הזה?

שמע בחור יקר! אתה מוזמן לשירותי הכבאות בכל תחנה שהיא שם ישמחו לתת הסברים על יכולות שלנו ומגבלות כמובן, עד כמה שאני יודע במקרה בבני אפריים לא היתה גישה למנוף (שנכח במקום)לא מסובך להבין שרכב כזה דורש גישה נוחה,ורחבה חזקה וגדולה שתאפשר להחזיק את משקלו ותאפשר תמרון שלו,יכול להיות שהיו שם טעויות אבל גם אנחנו בני אדם למה אף אחד לא זוכר את ההצלחות שלנו? אסון ורסאי,השריפות בכרמל ובירושלים,שריפות במבנים שאפילו לא מוזכרות? הכתבה היתה מגמתית ואת זה אין שום בעיה להוכיח, אני מזמין אותךם לבוא איתנו ולהשתתף בפעולות כיבוי והצלה, אני מבטיח לך שאתה תצדיע לנו שבכוח אדם ובאמצעים שיש לנו אנחנו עדיין מצילים חיים (ולידעתך יש גם כאלה שעושים את זה בלי לקבל משכורת) אז פעם הבאה שאתה מטיל ביקורת על מישהו תנסה להסתכל גם מהצד השני, אני מבין את התסכול שלך אבל תנסה להיות אובייקטיבי אלברט

danezeq

Member
תגידו לי -אתם קראתם בכלל מה שכתבתי?

כלכם ללא יוצא מהכלל, מעיזים להגיז "עד כמה שידוע לי לא הייתה גישה למנוף" אז אתם לא יודעים מספיק! כמו שאמרתי - יש גישה לכבאית - אבל הכבאים לא רצו בכלל להקשיב לדיירים! איזה מין דבר זה לא להקשיב לדיירים? רק הם מכירים את השטח! זאת הייתה השתלטות של הכבאים (גם עם המשטרה הם רבו, מה שעיקב את {{{נסיונות}}} החילוץ! הכבאים חשבו במקרה הזה שהם יודעים הכל, ואת התוצאה אתם כבר יודעים די! מפסיק בבקשה עם המשפט "לא הייתה גישה למנוף" אני גר פה 14 שנה! אני יודע שכן הייתה! זה התירוץ שהכי מזעזע אותי- כולם אמרו להם מאיפה להכניס את הכבאית אבל הכבאים שם ממש היו אטומים, אמרתי לכם שאני בעצמי מצאתי כניסה לכבאית דרך חניון - עם כמה צמחים וגינות שהכבאית הייתה צריכה לעבור היא הייתה מגיעה צמוד לביניין תוך דקה אחת, אז מה עוד אפשר להגיד? הכבאים פחדו לשרוט את הכבאית שלהם? זה יותר חשוב מחיי אדם? או אולי הגינה? או שאולי הם פשוט לא רצו להקשיב! מה זאת הביוקרטיה הזאת? למה לא להקשיב לדיירים - כל הזמן אתם כותבים שאזרחים מהצד לא יכולים להבין את זה, אז אני גאה להיות אזרח מהצד שדווקא מבין שהכבאית הייתה יכולה להכנס לשם, לא צריך ללכת לשירותי הכבאות (תודה שהזמנת אותי) בשביל למצוא את הכניסה הכ"כ ברורה הזאת אני בכלל לא מזלזל בכבאים - והמקרה הזה לא גרם לי "לכבד פחות" את העבודה ללא תמורה המבורכת שלהם" אבל מה זה שייך? יש הצלחות ויש טעיות! אני מדבר פה על טעות חמורה! תשובה לשאלה של ערן, כן אני חושב שאם היה לי מסכה מתאימה הייתה יכול לעלות ואם עזרה של עוד אחד לפרוץ את הדלת, אפשר להיות זמן מסויים בחום - הבעיה העיקרית הייתה העשן ולא החום בחדר המדרגות, גם אני ביררתי על המקרה. בקשר למה שאמרת על האב השקול, לא התכוונתי לתת לו להכנס סתם כך - אבל לפחות לשתף אותו, אתם בכלל יודעים לאיזו רמה של אטימות הגיעו הכבאים? האב השקול הלך לצד האחורי של הבניין ושמע אותן צועקות לעזרה, היה אפשר לחלץ אותן משם!! הכבאים בכלל לא בדקו את הצד האחורי (אולי הם בדקו, אבל כשהוא אמר להם שאפשר להוציא אותם מהצד האחורי הם ממש אמרו לו משהו כמו "אל תתערב") ערן, למה אתה בטוח שהם עשו את המקסימום??? (ככה כתבת) אם הם לא היו מוכנים לשרוט את הכבאית שלהם (זה בדיוק היה המחסום! צמח קטן דוקרני) אז הם עשו בערך את המינימום. בבקשה מכם אל תתיחסו לזה כאילו אני בא לתקוף אתכם או את מכבי האש אני רק רוצה שמכבי האש ילמדו את הלקח תמיד להתייעץ עם הדיירים, הם אולי לא מבינים כמו הכבאים בנושא, אבל הם מכירים את השטח טוב. TAFD, (אני לא יודע את שמך) אני רוצה להגיד לך בקשר למקרה של הרב קומות - שמכבי האש כן נבהלו, והגזימו בתגובה - יותר מ 10 מכליות ברחוב צר כ"כ - זאת הגזמה, במילא לא כל הכבאיות יכולות להיות צמודות לרב קומות (שאגב צמיד לבניין שבו הייתה השריפה שדיברתי עליה קודם) אבל מכיוון שאני לא יודע בדיוק מה קרה שם, אני לא יודע כמה כבאיות היו צריכות להכנס, אבל למה הם נכנסות ב"אין כניסה" וסותמות לזמן ארוך את כל התנועה בשכונה?- אם אני הייתי נוהג באחת מהמכוניות הייתי משתגע!- אין דרך חזרה זה רחוב צר שממש נסתם! אם יש שריפה אז הכבאיות יכולות להכנס באין כניסה - אבל כבר היה ברור שאין שריפה הקהל התחיל להתפזר ובאו עוד כבאיות! בסוף לפי מה ששמעתי מישהו שרף שניצלים בתנור וזה מה שהקפיץ אותם אז בסדר, אולי בקשר למספר הכבאיות אסור לי להתערב- אבל לרב קומות הזה יש חניון שנכנסים אליו מתוך הרחוב הצר -החניון היה כמעט ריק - ומתוך החניון יש הכי הרבה גישה לביניין - יש מחסומים אלקטרונים בכניסה לחניון אבל אפשר להרים אותם ביד זה ממש קל, למה כל המכליות נשארו ברחוב כ"כ רחוקים מהבניין??? אם הם היו נכנסים לחניון - התנועה הייתה זורמת וגם הם היו יותר קרובים לבניין, וזה לא נעשה בלחץ! היו המון כבאים שישבו וחיכו (לא יודע למה) לפחות להזיז את הכבאיות!

fireman

New member
כולם שימו לב! חשוב מאוד!

בעצם...אני קראתי.... תראה ידידי אני אנסה להיות ניטרלי עד כמה שאפשר....אישית אני מא מסכים עם אבידות בנפש, לא יודע מה היו הסיבות ולמה, לדעתי זה לא צריך לקרות בכלל ואין להטיל את האשמה על הכבאים. כשאני מגיע לאירוע אני צריך להיות ממוקד באירוע עצמו ולא ב"קהל"...השתתפתי במאות שריפות ונתקלתי במאות מקרים של אזרחים ש"מבינים" במקצוע שחושבים שהם יודעים מה לעשות....תאמין לי שאם הייתי מקשיב לדיירים או הכבאים היינו בצרות צרורות, אחרי הכל מי שמקצועי בעבודה הזו אלו הכבאים ולא ה"קהל" שמסתכל מהצד.. אולי כן הייתה גישה למנוף ואולי היה צריך "לדרוס" כמה שיחים וזה לא נעשה...אני אישית לא מכיר את השטח אבל ידוע לי שהייתה מגבלה כלשהי... משקלו של מנוף כיבוי נע בין 26 ל35 טון לערך ואני מבטיח לך שרוב האוכלוסיה לא יודעת את זה. כאשר מגיעים עם רכב לכבות שריפה קודם כל מסתכלים על ההיבט של הצלת חיים כעדיפות עליונה ולאחריה "שלומו" של הרכב...אם תכניס רכב למקום שהוא לא יכול להכנס או שתגרום לו נזק או שהוא ישקע או שתגיע למצב שלא תוכל להפעיל אותו או בגלל פגיעה בו לא תוכל לחלץ איתו ואז לא עשית כלום. לי ידוע שהיה שם מנוף ברונטו....זהו מנוף חדיש ומשוכלל מאוד וכאן הבעיות שלו...כל פגיעה קלה או מכה קטנה עלולה להשבית את פעולתו....לגבי סולם E-1 אם הרחוב כל כך צפוף אני בכלל שולל אפשרות להכניס אותו לשם ובכלל שולל אפשרות של לדרוס כמה שיחים בדרך בגלל שהוא נמוך מאוד (התחתית שלו קרובה לרצפה) אלה דברים שאתה למשל לא יודע אבל כבאי כן יודע....אני בטוח שאם היה אפשר היו מפעילים אותו. יכול להיות שהיו שיקולי דעת מוטעים, אני לא שולל גם את זה, לא קיים אירוע שעובר חלק, בכל אירוע יש קשיים יש בעיות ויש פאדיחות זה קורה....מעבר לכך שמשתדלים שהכל יזרום חלק טעויות קורות אחרי הכל אנחנו בסה"כ בני אדם. בוא נדמה תסריט....תאונת דרכים, פקק של 400 מטר יש רק שולים צרים....לסחוב מערכת חילוץ 400 מטר זו משימה בלתי אפשרית...אז הכבאי מתעקש מנסה לעבור ובדר "דופק" את כל הצד של הרכב כיבוי....הוא מגיע למקום התאונה ומהמכות ברכב הוא לא מצליח לפתוח את הדלת של הציוד חילוץ והלכודים נשארים תקועים בתוך הרכב ואז מה יצא מזה? שגם דפקו את האוטו וגם לא חילצו את הפצוע... לגבי עניין המסכה ועליה של הבעל לחלץ....אני חושב שאחד מהקודמים כבר הסביר את זה טוב מאוד ואני חושב שנתן את הביטוי הנכון "אם היו נותנים לו לעלות היו מפנים משם עוד גופה". ידידי היקר אני בטוח שאם זה היה כל כך פשוט אני לא מוצא סיבה שכבאי לא יעשה את זה...כנראה שהיו קשיים כמו חסימת הדלתות ע"י בעלת הדירה מה שעיקב את פעולת החילוץ. לשבור דלת אפשר בלי שום בעיה....לכיבוי אש יש ציוד שמעיף לך דלת פלדלת מהמקום בדיוק ב30 שניות....אבל אם מאחורי הדלת הונחו חפצים שחסמו אותה הדבר יקשה ויאט את פעולת החילוץ. עוד לגבי הבעל....אתה ומר שהיה שם בלאגן היו המון כבאים והמון שוטרים...אני בטוח שבמהלך האירוע הוא לא קיבל יחס...אף כבאי לא ייתן תשובות באמצע אירוע כי הוא צריך להתעסק קודם כל באירוע ולא בדיווחים לאזרחים בסביבה....דיווחים יקבלו אחרי שתהיה שליטה על הדליקה ולאחר שחולצו ממנה כל הלכודים (אם יש)...במאות שריפות פנו אליי מאות אנשים ושאלו שאלות...לא עניתי להם...לא התייחסתי....למה? כי הייתי עסוק באירוע. ברגע שאדם נמצא במצוקה כל דקה עוברת כמו נצח....זו תחושה של חוסר אונים....אני לא מאחל לאף אחד להיות במצב כזה ואני לא מקנא באותו בעל שראה את הדירה של אשתו עולה באש כשהיא ובתו נמצאות בתוכה, אנשים מתנהגים בצורות שונות ומגיבים בהיסטריה ואני מבין אותם, זה בהחלט מצב קשה מאוד, במצב כזה מחפשים למצוא את האשמים מחפשים במי לתלות אשמה למצוא אחראי ו"לצלוב" אותו ואני מבין את זה! אני בהחלט מבין את זה, אני לא מאחל לאף אחד להיות במצבו של אותו אדם. אני לא כועס עליך ידידי אני מבין את הטענות שלך והן מוצדקות, אתה שואל שאלות ואני משתדל לענות לך עליהן בצורה מקצועית ככל שאוכל, חלק מהמשתתפים כאן בפורום חשים אולי נפגעים משאלותיך ומהנקודות שאתה מעלה אחרי הכל ההגנה הכי טובה היא מתקפה כך שאני מבקש ממך להבין את התגובות הנסערות. לגבי עניין סתימת הרחוב, כאשר מגיעים לאירוע העיקרון הוא להגיע למוקד האירוע מייד...לפיכך מוותרים על החנייה המסודרת ועל הכיוונים של הרכבים והדאגות לרחוב ולתנועה בו....לי אישית קרה מקרה של שריפת רכב בתוך צופת אלי כהן אחת הצמתים הגדולות והעמוסות ביותר בבאר שבע בשעה העמוסה ביותר...את הצומת סגרנו ל20 דקות בשביל לכבות רכב שעלה באש....אתה לא מתאר לעצמך עד לאיפה הגיעו הפקקים, חצי עיר נסתמה. כשמגיעים לאירוע לא חונים "ברוורס" עוצרים איפה שאפשר וכמה שיותר קרוב למקום לאירוע, אני גם מבטיח לך שבמקרה של שריפה אף כבאי לא יזיז שום רכב כיבוי ממקומו בשביל שמישהו יוכל לצאת מהחניה... אני מקווה שהפעם התשובה טובה ומספקת יותר...אם לא...ננסה שוב
שבוע טוב לכולם

"עובי הקורה"

ידידנו המוטרד ! אני חושב שקיבלת די מספיק הסברים רציונלים מאנשי מקצוע, אני לא מתכוון לחזור על דברים שנאמרו. אני מכיר את הנושא מקרוב, אך לא השתתפתי בשריפה. אני אחסוך במילים כי אין מספיק מילים על מנת לתאר צער של כבאי שפספס את הגישה להציל חיים. אין גם מילים לתאר את האושר והחדווה של כבאי שהציל חיים. כמובן שאין מילים לתאר את צער המשפחות של הניספים. במקום שנגמרות המילים יפה השתיקה. הלקחים הם תורת לחימתינו. כללי הבטיחות נכתבות בדם. איננו זקוקים לחיזוקים שלילים. באותו חודש של האסון בבני אפריים איבדנו אח כבאי מתל אביב. שלום שרעבי זכרונו לברכה יזכר כדמות של כבאי אמיתי שרצה להציל חיים בשריפה בבית נטוש ונפל לתוך באר שהסתתרה בתוך הבית, עומק הבאר הוא 50 מטר.איש לא שם שלט או אזהרה על כותלי המבנה. איש לא פנה לעיתון או למי שאחראי למחדל. לעיתים אנו מצילים חיים אם מתמזל מזלנו. לעיתים אנו מגיעים מאוחר מדי. המלחמה האמיתית שלנו באש היא במניעתה. רוח הלחימה ואומץ הלב הם אלו שהכניסו 400 כבאים למגדלי התאומים הבוערים באש גהנום. 400 לוחמים אמיצים שנקברו חיים. לסיכום: חלומו של כל כבאי הוא להציל חיים.(ראה תפילת הכבאי, שתי שורות אחרונות) מצורפת תמונה שאולי תסביר מה היה שם בבניין בבני אפריים.

למעלה