השרשור הלא קשור

Tenguy

New member
השרשור הלא קשור

מוזמנים להוסיף כאן הודעות או עניינים מעניינים לאחרונה בהקשר היפני

Tenguy

New member
סרט בסינמטק ״דוק אביב״ - ממלכת החלומות והטירוף

אני הולך לראות בסינמטק את הסרט ״The Kingdom of Dreams and Madness״ בשבוע הבא.

יפן 2013, 120 דקות, יפנית, תרגום לעברית ולאנגלית

בגיל 72, הבמאי היפני הייאו מיאזאקי מהרהר באפשרות לפרוש, אבל למרות העייפות הוא נרתם להרפתקה חדשה, ומוביל את הסטודיו שלו על 400 עובדיו, ליצירת סרט אנימציה נוסף. במהלך העבודה על "הרוח העולה", סרט אישי מאוד המבוסס על חוויות וחלומות ילדותו, מיאזאקי מתגלה כאדם רגשן ומלא הומור, המנהל את סטודיו ג'יבלי הנודע בדרכים לא קונבנציונאליות, הכוללות התעמלות בוקר משותפת, ישיבה על הגג לצפייה בשמיים, ושלטים מעוררי מוטיבציה כמו "אנא התפטרו אם אין לכם יותר רעיונות ואתם כבר לא מתלהבים". האנימטורים של מיזאקי, שמציירים כל פריים בסרט ביד, אומרים עליו שהוא תובעני ורודף שלמות, אבל גם שהסטודיו הוא בעיניהם בית ספר ענק לכיף יותר מאשר מקום עבודה.

Tenguy

New member
ומוסיף גם את הקישור לסרט

הינה קישור לסרט ״ממלכת החלומות והטירוף״

herouth

New member
אחותי רוצה ללכת איתי לסרט הזה מחר

...אבל אני לא יודעת אם יהיה לי כוח לזה אחרי מפגש גדול, ובכל מקרה עדיין לא יצא לי לצפות ב״הרוח העולה״.
&nbsp
בכל מקרה זה נשמע כמו סרט תיעודי מעניין. וכיוון שהוא ביפנית, אז למה לא.

Tenguy

New member
נהדר
חבל שאני לא יכול לראות את הסרט שוב

סרט מומלץ ביותר !!!! זה למעשה סרט עם ועל ענק בתחומו שרואה ויודע שהגיע לסוף הקריירה ורואה איך יפן השתנתה לגמרי ולא לטובה.... הרקע החברתי, האמנותי, התרבותי הייחודי של יפן שהצמיח את כל הענקים האלה כבר לא קיים ביפן של היום.
הסרט הזה הזכיר לי את הסרט המופתי של אומן הסושי ג'ירו : Jiro Dreams of Sushi

אני שרואה את עצמי אומן וצייר עם יכולות לאיור, ציור בעפרונות, עטים, מכחולים עם צבעי מים ודיו + קליגרפיות - זה היה מרגש לראות את כל הפרטים הקטנים, סדר ושיטות העבודה ובמיוחד איך מיאזאקי עובד, יוצר, חושב, מתמודד ומצליח להעביר את החזון שלו באמנות שלו.... לא פלא שנאמר בסרט כי העובדים בסטודיו מאותגרים ומתקשים לעמוד בסטנדרטים וביכולת הראייה שלו..... ואפילו אומרים שזה ממש בלתי אפשרי...

היו קטעים שמיאזאקי דיבר על ניואנסים שאפילו היפנים של ימינו (הוא קורא להם "אנשי המאה ה-21"), לא היו מודעים להם - כמו קידה, שלאחריה לעולם לא מתיישרים ישר בחזרה כי זה נחשב בעבר לממש גסות ולנימוס גרוע (צריך לקוד ולחזור לגב שהוא קצת נוטה קדימה, ורק שאף אחד כבר לא שם לב - מיישרים את הגב לגמרי ישר....) וככה המאיירים בסטודיו היו צריכים לצייר בסרט, כדי לתת תחושה אותנטית של הנורמות של היפנים של ראשית המאה ה-20 ....

רציתי להעתיק גם את הטקסט ביפנית המדהים, שתלוי על הקיר בסטודיו גיבלי
"עליך להתפטר אם:
1. אין לך רעיונות.
2. אתה תמיד סומך על אחרים.
3. אתה מתחמק מאחריות.
4. אתה חסר התלהבות."

herouth

New member
עבודות שחורות - ניצול סטודנטים עובדים ביפן

http://www.japan-press.co.jp/modules/news/index.php?id=7265
&nbsp
אנחנו מכירים את התופעה הזו בישראל, אבל ביפן, רק בשנה שעברה היא צפה לפני השטח: הסטודנטים זקוקים לעבודה, והמעסיקים מנצלים אותם, נותנים להם משימות שלא ניתן לבצע במסגרת הזמן המוקצה לעבודה, והסטודנטים עובדים שעות נוספות ואינם מקבלים תמורה. העבודה גולשת גם לזמן הלימודים, ומהלך הלימודים מושפע. המינוח שניתן לעבודות החלקיות הללו הוא ブラックバイト - באייטו שחור.
&nbsp
התופעה הזו מצטרפת לתופעה שצפה שנה קודם לכן, של חברות שמנצלות עובדים רגילים, במשרה מלאה, ונותנת להם משימות שלא ניתנות לביצוע בתוך מסגרת הזמן של המשרה המלאה, מבלי לשלם להם דמי שעות נוספות. תופעה זו כונתה בשם ブラック企業, ״חברות שחורות״, ומכאן גם השם ״באייטו שחור״.

mishel s

New member
תכלס

יש גם פה את תופעת העבודה הזאת.
לפחות בחברות הייטק שאני עבדתי בהם פעם.
מכולם מצפים להשאר יותר מהשעות הרגילות, וללא תוספת שעות נוספות.
"שכר חודשי" כל הזמן אמרו לנו.
וכמעט תמיד הדד ליינים היו קצרים ממה שתכלס צריץ
בכלל זה תמיד קיצרו פינות.

herouth

New member
בפינת ה״לא היה לי מושג!״ - הידעתם ש״טייקון״ זה מיפנית?

זה היה כינוי לשוגון. ביפנית: 大君

למעלה