השרשור כבר לא קופץ, ורציתי לעדכן -

גדליה7

New member
השרשור כבר לא קופץ, ורציתי לעדכן -

לגבי הגג- ביררנו עם מספר מהנדסים ועלה כי יש עדיפות לדעת הרוב לתקרה מקשית, כך שנשארנו עם התקרה הזו. אך - היום נפרדנו מהמהנדס שלנו,מסיבות אחרות לחלוטין. הוא חתם על כתב וויתור, ומצאנו כבר מהנדסת אחרת שתיקח את האחריות עליה. תחזיקו לנו אצבעות לקונסטרוקציה מהירה והתחלת בנייה מהירה עוד יותר.. ורציתי להסביר לבינא בקשר לתשלום שלנו למהנדס, כי נראה היה כי הפריע לך אי התשלום - סיכמנו איתו X כסף להגשה ועריכת בקשה ועוד X כסף לקונסטרוקציה וליווי. הוא לא תכנן את הבית ולכן לא משולם לו דבר על כך. את התשלום על ההגשה היינו אמורים לשלם בימים אלו לאחר קבלת ההיתר, וזאת לאחר סיכום מראש, ואת שאר הכסף בשלבים לפי ההתקדמות. כך, שלא נוצר מצב שאנחנו לא עמדנו בתנאי כלשהו. פשוט הייתי חייבת להסביר. תודה על העזרה, (בטח עוד יבואו הרבה שאלות בעתיד, תתכוננו..) המשך שבוע טוב, ג.
 

בינא

Member
תשלומי כספים בזמן, ערובה לבניה חלקה

רבות קורה שבניה "נתקעת", ואז נוצר מעגל קסמים בו הבונים, "מפחדים" לשלם עבור עבודה שבוצעה, כי אולי לקבלן "יש בעיות" והקבלן חושש להתקדם בעבודה "כי אולי לבונים יש בעיה כספית" ומה שמנציח את המצב או גורם לו להתקיים זה "הכבוד" של הקבלן או חששו לבקש כסף כי הוא חושש מסירוב ואז נוצרת "תקצורת" במקום תקשורת, בו כל אחד מנסה לנחש מה השני חושב במקום להפגש, לדבר ולפתור את הבעיה. זה נכון גם עם התכנון האדריכלי וההנדסי ולמעשה עם כל עבודה שנעשית בשלבים, הנמשכת לאורך זמן ותלויה בגורמים רבים. בנושאי התכנון העיכובים הרבים הם בעיקרם מסיות בירוקרטיות, עיכובים של ועדת בנין ערים או מהנדס הרשות ובעיקר המינהל, הג"א, בזק, כבלים וחברת החשמל, אשר גם מוציאים את הרוח מהמפרשים של המתכננים ומכניסים אותם ל"מוד עבודה של יש זמן ולא בוער כלום". את כלה"צרות" האלה, מלווה בניה מקצועי מונע, כי הוא אמון על דחיפת העבודה בכל שלב בו היא נמצאת. היות ובמסגרת עבודתי, זה אחד הדברים אותו אני עושה בלי הנחות לאף אחד, העליתי את שאלת התשלום למהנדס. כי זאת יש לגעת - כשמשלמים כמו שצריך, גם השירות ניתן בהתאם...אבל לא תמיד, לצערי הרב. הבעיה היא שמיעוט גורם לרוב לסבול וכל ענף הבניה נראה כמו שהוא בגלל המיעוט הזה. נ.ב. שאלה לגדליה 7 - קיבלתם כבר את התוכניות? סגרתם כבר עם קבלן? בכל מקרה שיהיה בהצלחה.
 

גדליה7

New member
הי בינא-

הבנתי את ההסבר לגבי הכסף.במקרה שלנו, לא היה קשר לכסף. אנחנו תמיד משלמים ובזמן. מה שמגיע אנחנו נותנים ולא מעכבים. בכל מקרה, אנחנו לא קיבלנו את התוכניות של הקונסטרוקציה וזאת בעצם הסיבה שבגינה נפרדנו מהמהנדס.(יותר מורכב מזה כמובן). כרגע עברנו למהנדסת אחרת. קיבלנו את האישור בדואר ובשבוע הבא נחתים את הוועדה שוב עם חתימת המהנדסת החדשה. תוך שבועיים (אני מקווה) נקבל את הקונסטרוקציה ונסגור עם קבלן. יש לנו מס' הצעות מחיר ונקבל עוד עם קבלת התוכניות. תחזיקו אצבעות שבפסח נתחיל לבנות!!
 
למעלה