השרשור כולל תמונה שעלולה להפריע

מנוצי

New member
תלמיד חדש

נרשמתי היום לפורום הזוחלים.אני מביא ניסיון של למעלה מ40 שנה בתחום.מקווה להתעדכן ולעזור.

מנוצי

New member
מה עושים עם צפע דרוס ?

מצאתי אותו דרוס בגבעת-חן ליד רעננה.החלטתי להפשיט את עורו.

HyperViper

New member
מה אמורים לעשות

תראה זה לא נורא קריטי, אבל לרוב מומלץ להשאיר את הפגר איפה שמצאת אותו בשביל להמשיך את מחזור החיים. הצפע המת נאכל ע"י אוכלי נבלות שונים (חרקים, תולעים וכד) והם בתורם נאכלים ע"י מכרסמים שבתורם יאכלו ע"י הילדים, נכדים וקרובים משפחה של הצפע ז"ל... אני אישית לא חובב של פגרי חיות שתלויים לי על הקיר אבל בעניין של טעם וריח באמת כבר אין על מה להתווכח :)

naja

New member
../images/Emo31.gif

זה לא מה שעושים עם צפע דרוס. הצפע הוא בע"ח מוגן וגם כשהוא מת, הוא עדיין מוגן ואסור לסחור בו, לפשוט את עורו או כל דבר אחר. מה שכן אפשר לעשות איתו, זה להעביר אותו לטובת שימור או תיעוד או פשוט להרחיק אותו מהכביש כדי שלא ימשוך אוכלי נבלות שונים שידרסו אף הם.

מנוצי

New member
צפע דרוס

נכון שהצפע הוא בעל חיים מוגן כמו יתר 39 מיני הנחשים שהתברכנו בהם.העור הוא עבורי בלבד ולא למטרות מסחר.

naja

New member
מה זה משנה?

זה שפשטת לו את העור לשימוש עצמי הופך את זה לראוי\לגיטימי? ואם כבר עשית את זה, אתה חושב שהפורום הזה הוא הבמה המתאימה לפרסם זאת? אנחנו מתאמצים לא מעט כאן בפורום, להדריך בצורה טובה את החבר'ה הצעירים שגולשים כאן, שילמדו לכבד את החוקים ואת בע"ח. תמונות כמו שהעלת מיותרות לחלוטין.

bendj123

New member
לא יודע מה איתכם אבל

אני שמעתי מבחור שרט"ג באו לבקר אותו ומצאו עור של צפע כמו זה שעשית והבחור קיבל 700 שקל קנס על זה שנמצא בביתו עור של בעל חיים מוגן אז תעשה תחשבון.....והשמועה אומרת שאנשי רט"ג מבקרים בפורום הזה מידיי פעם.........

איכסססססססססססססססססססס

אלוהים איכססססססססססססססס למה להגעיל תפורום הזה למה????????? ויז מיר

להבא תן אזהרה

וכמו שכבר כתב לך NAJA מה שעשית זו עבירה על החוק. ומכיוון שאתה סתם עושה את זה לכייף אני גם לא מוצא סיבה להעלות את זה לפורום שעוסק בזוחלים בטבע ובגידולם בשבי אבל לא בפשיטת עורות של בעלי חיים לצורכי קישוט.

HyperViper

New member
ברוך הבא לפורום

מקווה שתלמד ותלמד ביחד איתנו ובתקווה שהתמונות הבאות שתעלה יכללו גם נחשים חיים :)

MIKI20008

New member
פששש

אני רואה שעל התמונות הבאמת מגעילות ויתרת לנו תומר פעם אחחת הפשיט בואה בוגרת אלוהים זה היה מגעיל ויפה כאחד בכל מקרה תיבש את זה בשמש שזה קבור בהרבה מלח איך עושים את זה ? חותכים בבטן ואז מושכים ? או שמפרידים את זה לאט לאט עם הסכין ?

למעלה