השרשור של אמא של מאיה המתוקה

חזרה לעבודה

מתי בדיוק חוזרים לעבודה? כלומר יש לי 12 שבועות שזה 84 יום מיום הלידה. אז אם ילדתי ב- 8 לדצמבר + 84 יום זה יוצא 2 למרץ. אז אני צריכה לחזור בשני למרץ או בשלישי למרץ? הסתבכתי לגמרי.

געגועים לבטן השטוחה

מתי חוזרת הבטן למצב הלפני הריון? בתאוריה זה צריך לקראת תוך 6 שבועות, אבל בפועל מתי זה באמת קורה? ואני מדברת על אלה שלא העלו הרבה ואין להן עודפי שומן חדשים באזור הבטן. אני כל כך מתגעגעת לכל הבגדים שלי לפני ההריון!!!

אמצעי מניעה

לפני ההריון 9 שנים הייתי עם גלולות. עכשיו, כשאני אחרי, פתאם התחלתי לחשוב מה עדיף: גלולות או התקן תוך רחמי, או שאולי מדבקות. התקן תוך רחמי קצת מפחיד אותי, שמעתי שיכולות להיות בעיות איתו. אני הולכת לרופא ביום רביעי הקרוב, אז רציתי לעשות סקר קטן בנושא לפני.

עדידס77

New member
על 84 יום את מקבלת

כסף מביטוח לאומי, אבל חופשת לידה את יכולה לקחת עד שנה מיום הלידה. הכסף שתקבלי מביטוח לאומי הוא רק בעבור 84 יום. כל השאר על חשבונך. אם אין לך בעיה להשאר בבית מבחינה כספית, את יכולה להשאר יותר מ3 חודשים (כמובן בתתאום עם מקום העבודה). בהצלחה!

אני יודעת על חופשה ללא תשלום

ואני יכולה עם הוותק שלי להיות בבית עד שנה בלי תשלום עם שמירת מקום עבודה. אבל לצערי אנחנו לא יכולים לוותר על המשכורת שלי, אז אני אחזור לעבודה מיד אחרי 12 שבועות.

עדידס77

New member
אני הודעתי בהתחלה שאני לוקחת

ארבעה חודשים וחצי, וכנראה שזה יתקצר בגלל המצב הכלכלי..
המחשבה על להשאיר את הקטנה בפעוטון מגיל כ"כ צעיר גורמת לי לרגשות אשם רבים, אבל מה לעשות? צריך עוד כסף בבית....

לי אין בעיה כזאת

חמותי תטפל בתינוקת. אומנם בשביל זה אנחנו עברנו רחוק ממקומות העבודה שלנו, לוקח לנו שעה- שעה וחצי לכל כיוון. אבל זה שווה את זה במקום לקחת מטפלת.

עדידס77

New member
אני חודשיים לאחר לידה

והשבוע חזרתי לגלולות (גם אני הייתי מספר לא מבוטל של שנים עם גלולות לפני ההריון). על התקן רחמי בכלל לא חשבתי. היה נהדר עם הגלולות, אז למה לא לחזור אליהן?

להתקן תוך רחמי יש יתרון

שלא צריך לזכור כל הזמן לקחת משהו. שמים אותו פעם אחד לחמש שנים וזהו. עם הגלולות גם לי אין בעיה מיוחדת חוץ מזה שאני לפעמים שכחתי לקחת אותן. ו9 שנים לא עזרו לי לזכור את זה כל הזמן. ומה עם המדבקות? מישהי משתמשת?

אדר שלי

New member
גלולות../images/Emo31.gif

גם אני אחרי המון שנים עם גלולות. מניקה, אז התחלתי עם פמולן. אני לא יודעת למה אני ממשיכה לקחת אותן, כי זה עושה לי רע מכל בחינה אפשרית (בחילות, פצעונים בפנים וחוסר איזון הורמונלי). אני מתכוונת לעבור להתקן בלי הורמונים בקרוב.

עדידס77

New member
אח בטן שטוחה....

לפי מה שראיתי את רק חודש אחרי לידה.. קחי את הזמן... אומרים שלגוף אחרי לידה לוקח בערך שנה לחזור לעצמו. (אם לוקח 9 חודשים לגדול , לוקח עוד 9 להוריד...
) חכי לפחות 6 שבועות, ואז באישור רופא תוכלי להתחיל בפעילות ספורטיבית על מנת לחזור לגוף הישן והטוב (ואל יאוש, זה אומנם לוקח זמן, אבל עם הרבה רצון , זה יחזור..)

lulyK

New member
נראה לי שזה תלוי בעיקר

במצב שרירי הבטן שלך. לא מכירה הרבה נשים שהבטן שלהן חזרה להיות *בדיוק* כפי שהיתה לפני הלידה/ות.

משוש30

New member
אחרי חדר כושר היא חוזרת

ואם צריך אז גם דיאטה. לקח לי כמה חודשים טובים עד שהחלטתי לעשות דיאטה ולחזור לכושר.

משוש30

New member
מדבקות קצת עיצבנו אותי כי הן מגרדות

וגם לא ממש אסטטי בעיני אם לא הייתי רוצה להיכנס בקרוב להירון הייתי חוזרת לזריקות של פעם בשלושה חודשים גם ראש נקי וגם בונוס מיוחד: אין מחזור! (לפחות תופעת לוואי מבורכת שהייתה אצלי)

sugerbabe1

New member
../images/Emo45.gifמשתמשת במדבקות....

אומנם רק חודש אבל פתאום כל-כך נח לי עם אמצעי מניעה תמיד נלחמתי עם עצמי לזכור..שמתי שעונים, פתקים ומה לא.. ובסוף החודש תמיד נשארו כמה ששכחתי מדביקה אותם אחת לשבוע על הרגל ...וזהו כמה פשוט ונח!

משוש30

New member
לא היו לי שום תופעות לוואי למעט

חוסר מחזור מהזריקות ישר אחרי ההריון הבא שיבוא אני מקווה שקרוב, אני חוזרת לזריקות!

lulyK

New member
כבר לפני ההריון הפסקתי

עם כל אמצעי המניעה ההורמונליים ועברתי לשיטת המודעות לפריון (בה את מזהה את חלון הפוריות שלך, ונמנעים/קונדומים בזמן הזה). יותר קל ליישום כשיש מחזור סדיר.

אומרים שזה לא נותן 100% ביטחון

רק 75% או משהו כזה. בכל מקרה איך את עושה את זה? כמה זמן את כבר משתמשת בשיטה הזאת בהצלחה?

למעלה