השר פרץ דורש לקיים דיון על...

CivilEng

New member
השר פרץ דורש לקיים דיון על...

השר פרץ דורש לקיים דיון על הוצאת ארגוני הסביבה מוועדות התכנון

השר להגנת הסביבה, ח"כ עמיר פרץ, פנה לראש הממשלה, בנימין נתניהו, ודרש לקיים דיון דחוף ועקרוני בממשלה בעניין ההחלטה להוציא את ארגוני הסביבה מוועדות התכנון.

לידיעה המלאה

ש מים

New member
אדריכל עויין לתכנון

למי ששכח: בנימין נתניהו הוא אדריכל הכשרתו.
בפרספקטיבה של שנות כהונתו של ביבי כראש ממשלה, עולה כי הממשלות שהנהגתו היו מהעויינות ביותר לעקרונות התכנון ההוליסטי ובר-הקיימא (לא שיש לי מילה טובה להגיד על קודמיו, אבל נראה שהם היו עסוקים בעיקר למלא את כיסיהם ממון, והשמדת הגופים הירוקים לא ממש היתה בראש מעיניהם).

התייחסות לסביבה חייבת להיות חלק בלתי נפרד

מהחלטות וועדות התכנון.
חייבים לבחון באיזו מידה התכנון משפיע על הסביבה כמו גם השפעת הסביבה על התכנון.
בסופו של התהליך חייב לצאת תכנון מאוזן עם פגיעה מינימלית.
מה שחשוב, בניגוד למה שקיים היום, שההנחיות לסקרי השפעה על הסביבה יהיו מדויקות, מובנות וחד משמעיות. כמו גם חייבים לקבוע "דד-ליין" למתן האישור או הדחיה או דרישה להכנסת שינויים, לאחר הגשת הדו"ח.
בעיה נוספת היא רבוי האירגונים, שאינם פועלים תמיד ב"ראש אחד". יש להפקיד את הנושא הסביבתי בידי המשרד לאיכות הסביבה - הוא יהיה הנציג הבלעדי בוועדה.
שאר האירגונים יתאמו ויתדיינו עם המשרד.

ש מים

New member
חולק עליך. חובה לקיום גופים חוץ-ממסדיים

הנסיון (מישהו שמע על אהוד אולמרט? הולילנד??) מראה שאסור להפקיר את התכנון בידי הפוליטיקאים בלבד.
האור הוא התרופה הטובה ביותר כנגד רקבון השחיתות.
ולכן חובה לייצוג חוץ ממסדי בגופי קבלת ההחלטות התכנוניות.

במשרד לאיכות הסביבה ישנם אנשי מקצוע

אליהם התכוונתי.
בכלל הועדות חייבות להיות מורכבות מאנשי מקצוע ולא מ"מכרים" ופוליטיקאים.

מה שחשוב בעיני, שיהיה גוף אחד מייצג ולא גופים שונים, שלעיתים המחלוקות ביניהם גוזלות זמן רב; והדבר השני הוא קיצור משך ההליך ומתן תגובה בזמן סביר

ש מים

New member
לצערי, הפוליטיקאים מנטרלים את אנשי המקצוע

כך זה במשרד הפנים (דוגמא בולטת היא מחוז חיפה הנוכחי).
כך זה ברשות מקרקעי ישראל (שוב - מחוז חיפה הנוכחי, בהנהלת גבי וויסמן).
וכך ברט"ג, במשרד להגנת הסביבה (אני לא מדבר על הזמן הנוכחי. אבל כך היה למשל בימי יוסי שריד, בכהונתו כשר איכות הסביבה, עת אישר פגיעה קשה ורחבה בפארק הכרמל, משיקולים פוליטיים) ועוד.
אין מנוס ממתן ייצוג לגופים חוץ ממסדיים, "גופי ביקורת" ציבוריים.

ש מים

New member
מסכים איתך לעניין "גוף מייצג".

ככל הידוע לי יש כזה - הן הוועדות המחוזיות והן במועצה הארצית.
אבל - העובדה שיש "גורם מייצג" לאירגוני הסביבה החוץ-ממסדיים (היום זה חל"ט. ואני סבור שיש לפתוח את הייצוג לבחירות חפשיות, והגורם המייצג צריך להיות "אירגון הגג של גופי הגנת הסביבה החוץ-ממסדיים), אינה מייתרת את הנוכחות של גופי הגנת סביבה ממסדיים (ראה: רט"ג, המשרד להגנת הסביבה, משרד הבריאות, החקלאות וכד'. לכל אחד מקצועיות וחשיבות בתחומו).

למעלה