השתטות ......

Kimbal1

New member
השתטות ......

ג'ראלד קונולי נכנס אל חדרו של זורדאק. מאז עלה לראשונה על החללית הטילונגית עברו 12 שנה וכדור הארץ נראה כמין חלום רחוק. "והנה איש-כדור-הארץ ג'ראלד קונולי", אמר זורדאק, "ג'ראלד, זהו קולמאנג, המדען הראשי שלנו, ויש לו חדשות מצויינות בשבילך". קולמאנג פנה אל ג'ראלד כשחיישניו בוהקים בחשיבות "לפני חמש שנים פנית אלינו וביקשת שננסה לייצר עבורך נקבה אנושית על מנת שתוכל לחוות איתה חוויות רבייתיות. כידוע לך, הטילונגים שולטים בטכניקות של שיחזור גנטי שבני גזעך לא יגיעו אליהם אפילו בעוד אלף שנים. לפיכך אני שמח לבשר לך שהצלחנו לייצר נקבה מושלמת, בת גזעך, והיא מחכה לך בתא מס' 2032 בסיפון התחתון" "ברשותכם.." אמר ג'ראלד "..ארד כבר עכשיו כדי לפגוש בה" שני הטילונגים השמיעו את הצליל הצורמני שבמושגים אנושיים היה יכול להתפרש כצחוק של טוב לב וג'ראלד זינק ממושבו ומיהר לסיפון התחתון. "ברכותיי.." אמר זורדאק "...אני יכול להבטיח לך שמנהיגינו בטילונג יקבלו דיווח מלא על השגיך - העתק מושלם של נקבת-איש-כדור-הארץ - מי היה מאמין?" . "אני מודה לך מאד..." השיב קולמאנג "...למעשה, מדובר אפילו בהעתק משופר." "למה אתה מתכוון?", שאל זורדאק. "אתה מבין..." השיב קולמאנג, "... אין בפתח הרבייה של נקבות-אנשי-כדור-הארץ שום דבר שיבטיח אחיזה חזקה בעת הרבייה. בגזעים אחרים, כידוע , ישנם תמיד מעין 'תופסנים', איברים כלשהם המבטיחים קיבוע יציב של איברי הרבייה בעת המעשה, אלא שאצל אנשי-כדור-הארץ לא קיים, לכאורה, פתרון לבעייה זו..." "בשם כל הגלקסיות..." קרא זורדאק בפליאה "איך אתה מסביר זאת?" "ההסבר..." השיב קולמאנג "נעוץ בתכנון הגנטי הלקוי של אנשי-כדור-הארץ. המתכנן הגנטי שלהם הכין מערכת מושלמת של כשלושים תופסנים לבנים עשויי אמייל עבור אנשי-כדור-הארץ, אלא שברוב טיפשותו הוא מיקם אותם באיברי האכילה שלהם במקום באיברי הרבייה. אני שמח לבשר לך שבנקבה שיוצרה בספינה זו..." הוסיף קולמאנג בגאווה "... נמצאים תופסני-הרבייה במקום הראוי להם!" צרצורו הטורדני של זמזם החירום קטע את המשך הרצאתו של המדען הגאה "מה העניין?" שאל זורדאק בחוסר סבלנות "זה איש-כדור-הארץ" ענה קצין הרפואה של החללית בקול בוכים......

Boojie

New member
אוי ויי!!! ../images/Emo6.gif

שימוש מצוין בקונספט הווגינה-דנטטה בסיפור מד"ב. לא כל יום רואים כזה.
רק הערה אחת חשובה: תפריד את שורות הדיאלוג באמצעות אנטרים. זה מעיק בצורה איומה לקרוא דיאלוג שנכתב ברצף כזה.

Kimbal1

New member
מה, יש עוד?!!

כל העניין התחיל מפורום אחר שאני כותב בו. מישהי העירה שלשמוע ילדה מדברת יידיש זה מוזר כמו לראות ילדה ששמה את השיניים בכוס (הכוונה, כמובן, הייתה לכוס של השיניים התותבות). בתגובה התלוצץ מישהו והגיב ששיניים בכוס זה ממש סיוט והוסיף "תנסי לחשוב מה קורה שם לפני ואחרי...". אני החלטתי להרים את הכפפה וכתבתי שני סיפורים על שיניים בכוס - אחד בסגנון מד"ב והשני בסגנון ספרי הריגול. אם יש לך עוד דוגמאות אשמח לראות אותן ואולי לפרסם אותן שם. קימבאל

Yuli Gama

New member
אהבתי :)

כתוב טוב, ומצחיק :) ממש חבל על הבחור. מקום יחיד שאני מצליחה להיזכר, אשר בו מוזכר מצב שכזה היה ב היפריון. אוי הקטע ההוא היה זכיר, ולא לחיוב, ברר... (אם כבר מדברים על דברים זכירים
)

Kimbal1

New member
בקשה

אני לא ממש קורא מד"ב. בעלי ה"אוזן הרגישה" שמו בוודאי לב לכך שנתקעתי אי שם בסיפורים הקצרים של אסימוב... האם את יכולה לצטט עבורי כאן את הקטע הנ"ל מהיפריון או לסרוק אותו? בתןדה קימבאל

Yuli Gama

New member
בעיה קטנה

אין לי סורק וגם לא את הספר. אגב, אהבתי את הגירסה הבלאשית שלך ל "שיניים בכוס" , כתוב מצויין.

Rivendell

New member
חמוש לאללה, אבל משהו אחד משגע אותי

כל השלוש נקודות האלה.... תנסה... לכתוב... דיאלוגים... בלי זה!
זה הטריף אותי, וזה גם לא מתאים. שלוש נקודות זה כלי לאירועים מיוחדים בלבד. אף... אחד... לא... מדבר ככה במציאות הרי אבל חוץ מזה, מותק של דבר.

Yuli Gama

New member
שלוש נקודות, ומה באמת?

מה היא באמת הדרך הכי טובה להעביר את הרעיון של שלוש הנקודות? איך ניתן להראות בצורה שונה, הפסקה בשטף הדיבור, השתהות, או שתיקה דרמטית?

Kimbal1

New member
תודה על המחמאה,

ובנוגע לשלוש נקודות הרי שזו הדרך לבטא קטיעה של משפט באמצעו , או מצב שבו הביטוי המילולי מפנה את מקומו למשמעות שאינה ניתנת לביטוי במילים. דוגמה לסוג הראשון היא למשל: "נוכל לקחת את המשפט...", אמר דני, "...ואז להמשיך אותו לאחר מכן! מי שהגה את הרעיון הזה הוא ממש..." - "מי שהגה את הרעיון הזה הוא טיפש!" קטעה אותו דינה בנחרצות. דוגמה לסוג השני יכולה להיות : "אט אט כבשה העלטה את תודעתו של הימאי הזקן, ורק קולות השחפים עוד התעקשו להשמע ברקע, משמרים זכרון רחוק..." במקרה של הסיפור שלי, השימוש השגוי היחיד שלדעתי עשיתי היה במשפט "בשם כל הגלקסיות..." שהיה צריך להכתב "בשם כל הגלקסיות!" או אולי "בשם כל הגלקסיות!..." כדי לסמן שהדובר נקטע ע"י המספר באמצע דבריו.

cwen

New member
הבעיה שלך היא שהשתמשת בטריק יותר

מדי פעמים. הסיפור רצוף בזה, כך שזה מאבד את האפקט. צריך להשתמש באמצעים כאלה במסורה, אחרת הם הולכים לאיבוד. ואני לא הגבתי על הסיפור, כי לא הייתי בטוחה בדעתי עליו. בסך הכל הוא טוב, והפואנטה נחמדה (גם אם צפויה מעט). אבל התצוגה שלו לא טובה, וזה קלקל לי את הרושם עד כדי כך, שפחדתי שתגובה שלי תהיה לא הוגנת. השימוש המוגזם בשלוש הנקודות הוא בהחלט חלק מזה. (וגם עניין האנטר בין הדוברים ועוד דברים קטנים שמפריעים להתרכז בסיפור).

Kimbal1

New member
אין כאן שום טריק (...)

זו פשוט הדרך להבהיר שהמשפט נקטע באמצעו, ואין בעברית, לפי מיטב ידיעתי, דרך תקנית אחרת. הייתי, בדיעבד, צריך להקפיד על ריווח השורות המצוטטות מה שהיה מקל על תחושת המועקה הכללית של הקורא. כך או כך אני שמח על הביקורת. את/ה לא צריכ/ה לחוש שלא בנוח אם יש לך דעה שלילית על הסיפור. הוא נכתב ברבע שעה כפארודיה, בתגובה למשפט שמישהו אמר בפורום אחר, ולא התיימר להיות ספרות מד"ב איכותית. קימבאל אגב, כותבים "משורה" ולא "מסורה".

cwen

New member
אבל לא תמיד אתה משתמש בזה במקום

הנה דוגמה: "בשם כל הגלקסיות..." קרא זורדאק בפליאה "איך אתה מסביר זאת?" לא מדובר פה במשפט שנקטע באמצע אלא במשפט שאתה בחרת לקטוע אותו באמצע לצורך הרצף הסיפורי. המשפט היה צריך להיות כזה: "בשם כל הגלקסיות", קרא זורדאק בפליאה, "איך אתה מסביר זאת?" איך שכתבת את זה יצא כאילו כל דמות ודמות קוטעת את כל משפטיה באמצע בלי סיבה. כשאמרתי שצריך להשתמש בזה במשורה התכוונתי ששיחות בדרך כלל לא עובדות בצורה כזו. אני בדרך כלל משתמשת בשלוש נקודות כדי להראות השתהות של אדם באמצע משפט, כשהוא חושב ושוקל את דבריו, או כשהוא נבוך. ואני שמה אותן בצורה זהירה מאוד כדי שלא יווצר עומס, כמו שקרה אצלך. ואל דאגה, אין לי שום בעיה לכתוב ביקורת גרועה. הפעם היא חששתי שזו ביקורת שלא תהיה הוגנת, ושתהיה מושפעת רק מהתצוגה של הסיפור.לכן בחרתי לא להגיב.

Boojie

New member
בכתיבה מקצועית בדרך כלל משתמשים

במקף דווקא. "ואם אתה אכן צודק - " אמר דני. "ואם אני אכן צודק, הרי שהעולם עומד להבלע על ידי מדוזת חלל ענקית!" אמר זבדיה. חמש דקות לאחר מכן אכן נבלע העולם על ידי מדוזת חלל ענקית. וכאן מתחיל סיפורנו.

Kimbal1

New member
מנסיוני הקצר

כמתרגם כתוביות לתוכניות טלויזיה, תחת פיקוחה של עורכת לשונית, המקף מסמן תחילת משפט של הדובר השני בעוד ששלוש הנקודות מסמנות הפסקת משפט באמצע אצל הדובר הראשון. בדוגמא שאת הבאת הייתי כותב "ואם אתה אכן צודק..." -"ואם אני אכן צודק, הרי שהעולם עומד לבלע ע"י מדוזת חלל ענקית!" כך או כך, היה מעניין להעלות את השאלה בפורום עריכה לשונית (אם יש כזה) ולראאות מה יגידו שם. (מה יגידו שם...)

Boojie

New member
מנסיוני הלא כל כך קצר

כמתרגמת ספרי מד"ב ופנטזיה תחת פיקוחן של הרבה יותר מדי עורכות לשוניות... לא משנה, נעזוב את התחרות הזאת. יש פורום תרגום ועריכה, כאן בתפוז - אני מתרוצצת שם די הרבה. אתה יכול לשאול, אם נורא מעניין אותך. בכל אופן: אתה משתמש ביותר מדי שלוש נקודות. אין על זה ויכוח. כלומר, אם אתה רוצה להתווכח, תתווכח, אבל זו עדיין עובדה. ושלוש נקודות הן מסימני הפיסוק שצריך להמעיט בהן עד המינימום ההכרחי, כי הן לא עושות רושם טוב בטקסט. עכשיו, תעשה עם זה מה שתרצה...

Rivendell

New member
לא דיברתי על שגיאה, אלא על לשגע את

הקורא
זה יוצר משהו מאוד לא רציף שקשה לקרוא וקשה עוד יותר להבין וליהנות ממנו. אם יש הפוגה ארוכה במיוחד, רצוי להשתמש באנטר, ואם יש להפוגה הזו גם חשיבות אז אפשר להוסיף "(מה שהדמות אומרת) אמר אחרי הפוגה".

Kimbal1

New member
תודה רבה לכל המגיבים

תודה על הביקורת הבונה. עקב ביקורת זו אני מתכבד לפרסם גרסה ערוכה מחדש של ההשתטות הנ"ל ואשמח לקבל עוד ביקורת. ג'ראלד קונולי נכנס אל חדרו של זורדאק. מאז עלה לראשונה על החללית הטילונגית עברו 12 שנה וכדור הארץ נראה כמין חלום רחוק. "והנה איש-כדור-הארץ ג'ראלד קונולי.", אמר זורדאק, "ג'ראלד, זהו קולמאנג, המדען הראשי שלנו, ויש לו חדשות מצויינות בשבילך". קולמאנג פנה אל ג'ראלד כשחיישניו בוהקים בחשיבות, "לפני חמש שנים פנית אלינו וביקשת שננסה לייצר עבורך נקבה אנושית על מנת שתוכל לחוות איתה חוויות רבייתיות. כידוע לך, הטילונגים שולטים בטכניקות של שיחזור גנטי שבני גזעך לא יגיעו אליהם אפילו בעוד אלף שנים. לפיכך אני שמח לבשר לך שהצלחנו לייצר נקבה מושלמת, בת גזעך, והיא מחכה לך בתא מס' 2032 בסיפון התחתון" "ברשותכם", אמר ג'ראלד, "ארד כבר עכשיו כדי לפגוש בה". שני הטילונגים השמיעו את הצליל הצורמני שבמושגים אנושיים היה יכול להתפרש כצחוק של טוב לב וג'ראלד זינק ממושבו ומיהר לסיפון התחתון. "ברכותיי.", אמר זורדאק, "אני יכול להבטיח לך שמנהיגינו בטילונג יקבלו דיווח מלא על השגיך, העתק מושלם של נקבת-איש-כדור-הארץ - מי היה מאמין?" . "אני מודה לך מאד", השיב קולמאנג, "למעשה, מדובר אפילו בהעתק משופר." "למה אתה מתכוון?", שאל זורדאק. "אתה מבין", השיב קולמאנג, " אין בפתח הרבייה של נקבות-אנשי-כדור-הארץ שום דבר שיבטיח אחיזה חזקה בעת הרבייה. בגזעים אחרים, כידוע , ישנם תמיד מעין 'תופסנים', איברים כלשהם המבטיחים קיבוע יציב של איברי הרבייה בעת המעשה, אלא שאצל אנשי-כדור-הארץ לא קיים, לכאורה, פתרון לבעייה זו..." "בשם כל הגלקסיות!" קרא זורדאק בפליאה "איך אתה מסביר זאת?" "ההסבר", השיב קולמאנג, "נעוץ בתכנון הגנטי הלקוי של אנשי-כדור-הארץ. המתכנן הגנטי שלהם הכין מערכת מושלמת של כשלושים תופסנים לבנים עשויי אמייל עבור אנשי-כדור-הארץ, אלא שברוב טיפשותו הוא מיקם אותם באיברי האכילה שלהם במקום באיברי הרבייה. אני שמח לבשר לך שבנקבה שיוצרה בספינה זו", הוסיף קולמאנג בגאווה, "נמצאים תופסני-הרבייה במקום הראוי להם!" צרצורו הטורדני של זמזם החירום קטע את המשך הרצאתו של המדען הגאה. "מה העניין?" שאל זורדאק בחוסר סבלנות. "זה איש-כדור-הארץ" ענה קצין הרפואה של החללית בקול בוכים......

סיטרא

New member
וואלה.... משעשע למדי !!

שמח לראות אותך גם בפורומים אחרים, אני משתתף פסיבי בפורום הזה.

למעלה