השתטחות על קברי צדיקים

Flexibal

New member
השתטחות על קברי צדיקים

זו לו עבודת אלילים? לי זה נראה. הצדיק זצ"ל מצפת אחראי על ריפוי עקרות, הצדיק זצ"ל מהר מרון אחראי על מחלות... באמת חבר'ה, זה פשוט פאגאניזם. וגם אם נותנים תרוצים, "הצדיקים רק מעבירים את המסר לאלוהים"... באמת! אלוהים צריך מזכירות שירשמו לו הודעות?! האדם המאמין לא יכול לפנות ישירות לאלוהים? אם אתם שואלים לדעתי, האמונה בצדיקים שקולה לקדושים בנצרות. פשוט השפעה שחדרה ליהדות. -תומר

lala897

New member
אתה יודע מה? זה יכול באמת להגיע לזה

.... אבא שלי נוהג בדווקא לא ללכת במכוון לקברי צדיקים בגלל הסיבה הזאת אלא אם כן הוא נזדמן למקום והוא צריך מנין. היה לי דיון אם איזה אחת על הנושא ואמרנו - שיש עוד סיבה ללכת לקברי צדיקים שזה מעורר. כאשר את הולכת לקבר של צדיק ונזכרת במעשים שלו - את עצמך מתפללת יותר בכוונה. אולי אפשר לקרוא לזה- מעודדת מהדמות שהוא היה. אבל באמת יש כאלה שטוענים שאין בזה עניין בכלל. להיפך.

grwa

New member
גם בתוך החרדים הרבה חושבים כמוך..

אכן באיזשהוא מקום לפחות לפי הגישה הליטאית (מליטא- ומקורה בגר"א הגאון מוילנא מלפני כ300 שנה )- יהודי צריך לפנות ישירות ליוצרו ולהוושע. איפשהוא באותה תקופה קמה החסידות על ידי הבעל שם טוב לתת מענה על מצוקת העם בתפוצות כיוון שהיו בינהם בורים שלא ידעו קרא וכתוב ולא ידעו ללמד ספר כמו התלמידי חכמים הליטאים, ואז הפשוטים בעם חיפשו איך לבטא את אמונתם התמימה בבורא. מה שהתאים לאותה תקופה מתאים גם להיום. הפשוטים שבעם נשענים על רבנים צדיקים ואדמורים למדנים כקשר אל הבורא וזה בדיוק מאפיין את החסידים לעומת הליטאים שבבסיס "יכולים" לפתוח ספר הלכות ופסיקות ולא ללכת לרב בשביל כל שאלה או בעיה. מה שכן לאורך הדורות היו צדיקים גדולים שהבטיחו שמי שיבוא אליהם לאחר מותם בבקשה ש"ישתדלו" למענו למעלה, אכן יוושעו. ובדורות האחרונים שבו לאנשים יש שוב צורך עצום להשען על צדיקים -זה בא יותר לידי ביטוי.

suki da yo

New member
אני יכולה להבטיח לך, ממקור ראשון

שבפגאניזם אף אחד לא משתטח על כלום פרט למיטה בלילה. גם אין רבנים ושאר גורואים. לא צריך להשליך מהיהדות על כל הדתות האחרות.

למעלה