השתלבות בהייטק בתור מנהל מוצר , אשמח לעזרתכם !

ShayH5

New member
שלום ותודה על זמנכם !
קצת על עצמי : בוגר תואר ראשון בניהול , בוגר תואר שני במנהל עסקים עם התמחות במימון וניהול פיננסי , ללא ניסיון תעסוקתי בהייטק .
מאוד רוצה להשתלב כמנהל מוצר ולהנות מהתנאים המעולים והתפקיד המעניין …
כרגע לוקח קורס בתחום הניהול מוצר באונליין , ומתכנן לחפש עבודה בקרוב בתחום .
האם יקבלו אותי לתפקיד ללא ניסיון וללא תואר במדעי המחשב ?
מתלבט האם לעשות השלמה לחוג לאחר תואר במדעי המחשב (רק במידה ונדרש לתפקיד)…
שוב תודה על זמנכם … אשמח ליעוץ ולדעתכם בעניין

מהקצת שיצא לי לפגוש, עושה רושם שבכל חברה (ולפעמים גם תלוי בקבוצה הספציפית בחברה) יש הגדרה שונה מה זה ניהול מוצר, מה תחומי האחריות וכו', אז כנראה קשה לתת תשובה אחידה וברורה

השאלה מה מסתתר מאחורי "ניהול מוצר" , לדעתי זה התעסקות בעיקר בלוגיסטיקה של יצור מוצר פיזי, הזמנת רכיבים, קשר עם קבלני משנה שמייצרים חלקים מהמוצר, ניהול כוח אדם ביצור, זה גם יכול לכלול ניהול גרסאות תוכנה שמשולבות במוצר. לפי מה שלמדת נראה שאתה מתאים לתפקיד כזה.

ככל שבמוצר יש יותר רכיבי תוכנה אז רצוי שיהיה גם יותר רקע במדעי המחשב.
מה שכתבת מתאים למנהל תפעול, לא מנהל מוצר. ברוב חברות ההיטק מנהל מוצר הוא הפונקציה שאחראית להגדיר איך המוצר אמור להתנהג, איזה פיצ'רים לתעדף, זה שנמצא בקשר עם הלקוחות בשביל להבין את הצרכים ולקבל פידבקים, מאפיין את התכולות מול הפיתוח ומתקשר מה אמורים לקבל בסוף מול שאר הארגון (שיווק, מכירות וכו').
לעצם העניין - מנהלי מוצר מגיעים מכל מני רקעים, אלו שצמחו מפיתוח יהיו לרוב בעלי רקע של תוכנה או חומרה. האם זה הכרחי? לא תמיד אבל מאוד תלוי במוצר - אם אני מוכר רובוט אוטונומי שמנקה בריכות כנראה שלא, יותר חשוב שהמנהל מוצר ידע מה חשוב למי שמשתמש בכאלה רובוטים. אם אני מוכר API שעושה אוטומציה לניתוח לוגים שעולים לענן אז סביר שצריך רקע טכנולוגי משמעותי.

לפותח השרשור - לא הייתי רץ לעשות תואר במדעי המחשב, בטח לא לפני שהתחלתי חיפושים.

Nuke1985

Active member
אני לא ממש מכיר את המקצוע הזה, אבל הייתי מציע לך להשתמש בשיטה שלדעתי מתאימה למקצועות אחרים ולעבור על מודעות דרושים ולראות מה הדרישות ואיזה דרישות נפוצות יותר או פחות.

אל גם תתן לשיווק העצמי של חברות ההיי טק לבלבל אותך (זה שהמשרדים נראים טוב בכתבות לא אומר שהעבודה או החברה טובה), אלא אם זה ממש passion שלך ואתה ממש דלוק על זה וחושב שאתה מאוד מתאים לזה (יותר מהמועמד הממוצע) הייתי בודק גם משרות אחרות , בסופו של דבר מה שהכי חשוב הוא שכר , שעות עבודה, ולרכוש מיומניות נדרשות בשוק העבודה.

למעלה