השתלבות חברתית בעבודה

השתלבות חברתית בעבודה

בעקבות השיתוף של החבר החדש על חששותיו מקשיים בעבודה בשל לקויות חברתיות - בואו נדבר על זה:

במקום עבודה נוצרים קשרים חברתיים, וגם אם רוב האנשים לא מגיעים לעבודה בציפייה ליצור קשרי חברות לחיים, המטרה של רבים היא כן להיות בקשר תקין וחברי עם הקולגות, גם אם לא יצאו איתם לדרינק אחרי שעות העבודה או לטיול משותף בחו"ל, בעוד במקומות עבודה מהסוג של שרל"ק מקובל שנוצרים קשרי חברות, בוגרי נתב"ג יוכלו לספר עד כמה נפוץ מצב שאנשים נוסעים לטיול הגדול עם חברים שהכירו בשדה או הופכים להיות שותפים לדירה וגם מעבר.

בכל מקום יש אנשים חברתיים יותר וחברתיים פחות, ויש כאלו שרוצים אבל לא יכולים. יצא לי בעבר לעבוד עם מישהי שפוטרה אחרי תקופה קצרה מאוד כשהרקע היה בעיקר חוסר השתלבות חברתית שהקשה מאוד על העבודה, כשזה נבע מהצד שלה - היא דיברה לא יפה לאנשים במשרד, עשתה קטעים לא ברורים כמו לקחת לאחת העובדות את הכסא "הטוב יותר" וגרמה לאנשים להתעצבן. במקרה הזה חוסר ההשתלבות שלה בלט מאוד, כי היינו צוות קטן יחסית שכולם היו חברים טובים ומגובשים. במקומות אחרים קורה שגם העובד הנחמד ביותר יתקשה להשתלב בגלל שוני זה או אחר, כמו בחורה צעירה בצוות שכולם בני 40-50, או ההפך, בחור בצוות של נשים ועוד.

איך זה אצלכם בעבודה? הקטע החברתי הוא דבר בסיסי או ששומרים על יחסים תקינים מקובלים ולא מעבר? יש אצלכם את אלו שלא הצליחו להתחבר? או שאולי אתם אלו שהתקשו להשתלב בתוך חבורה מגובשת?

קריסטה

New member
אני זאת שמתקשה להשתלב

במיוחד כשאני מגיעה לקבוצה שהיא כבר די מגובשת.
לעומת זאת כשאני הותיקה יותר קל לי - כאשר נעזרים בי יש לי הזדמנויות ליצור שיחה ולפתח קשר מעבר ליחסים קונקרטיים של עבודה.
כרגע אני לא נהנית בעבודה מבחינה חברתית. במיוחד כי אני מרגישה שדברים הם לא לחלוטין תקינים בהתנהלות ואני נמצאת בלוס-לוס סיטואיישן.
נקווה שנמצא בקרוב עבודה חדשה שיהיה בה טוב יותר.

אני השתלבתי מהר יחסית בעבודות שעבדתי בהן

למרות שהיו כמה קטעים עם אנשים ספציפיים שאיתם היה יותר קשה. קצת אחרי שהתחלתי במקום העבודה הנוכחי, היה לי קטע לא ברור כשכמה בנות הזמינו אוכל ביחד וכששאלתי את אחת מהן מה הן מזמינות (במטרה ברורה להצטרף להזמנה שלהן), היא הסתכלה עלי במבט מזלזל ואמרה בטון מתנשא "אנחנו מזמינות אוכל טעים טעים!" ובאה לסגור את הדלת של המשרד. מישהי אחרת שם שמעה אותי וקראה לי ואמרה לי מאיפה הן מזמינות, אבל אותה בחורה המשיכה גם אחרי זה להתנשא מעלי ולרדת עלי (ועל מה שרציתי/לא רציתי להזמין). היו לי עוד קטעים אחר כך עם אותה בחורה, שלא יצא לי בכלל לדבר איתה לפני כן וגם אחרי זה לא הייתה בינינו תקשורת, אבל היא הקפידה לדבר אלי בכל הזדמנות שהייתה לה בצורה מתנשאת. כשהיא הייתה צריכה דברים מהמחלקה שלי היא אף פעם לא פנתה אלי. עד היום אני לא יודעת מה הבעיה שלה איתי, ואני מקפידה לשמור ממנה מרחק.

בעיה שהייתה לי עם גברים מסוימים בעבודה הייתה שהם נרתעו מהמראה הדתי שלי, כשחלקם חששו לשהות קרוב אלי כי איתי הם לא הרגישו בנוח להריץ צחוקים שלפעמים גולשים לצ'פחה או לחיבוק כמו עם הבנות האחרות, אבל זה עבר אחרי שהכירו אותי והבינו שאני לא פנאטית ולא מרובעת וגם לא פרימיטיבית, זה משהו שגם בנות שעובדות איתי הודו שהופתעו לגלות, אני הופתעתי איזה סטיגמות יש לאנשים על דתיים.

עם הבנות מהמחלקה אני בקשר ממש טוב, אנחנו חברות טובות ולא רק קולגות, למרות שאנחנו לא מבלות הרבה ביחד מחוץ לשעות העבודה אבל זה בעיקר כי אנחנו גרות רחוק יחסית אחת מהשנייה, אבל יותר מפעם אחת יצאנו לשתות ביחד או לקניות מייד אחרי סיום יום העבודה. אם כבר מדברים על זה, קרה שהצטרפה אלינו מישהי חדשה שהרגישה שהיא נכנסת לתוך חבורה מגובשת וחששה שלא תשתלב, ואחרי שבוע במקום היא הביעה את החשש הזה בפני המנהלת שלנו, כי היא הרגישה שאנחנו משתמשות יותר מדי בבדיחות פרטיות ומדברות על אנשי עבר והרגישה שזה מיועד להשאיר אותה בחוץ, אבל זו הייתה סתם פרנויה שלה.

אצלנו יש חברויות

בגלל שרוב העובדים במחלקה שלי פחות או יותר באותו טווח גילאים ויש להם אותם אינטרסים בעבודה (זו סוג של עבודת סטודנטים מבחינת התנאים, למרות שהרוב לא סטודנטים).
אני איכשהו ישר השתלבתי ורוב החבר'ה בקשרים טובים ואפילו מעבר לזה. למען האמת, זו העבודה הראשונה שלי בה יש לי רצון לפגוש את הקולגות שלי מחוץ לשעות העבודה, וחלקם הפכו לממש חברים שלי - יוצאים ביחד, חוגגים ימי הולדת ביחד... ולא רק אחרי המשמרת.
יש שניים-שלושה חבר'ה שפחות השתלבו, אבל לדעתי זה פשוט בגלל שהם יחסית חדשים והם די שקטים וביישנים אז אולי אנחנו באמת נראים להם כמו חבורה מגובשת וקשה להם לקפוץ פנימה. אנחנו בתקופה של גיוס עובדים חדשים אחרי די הרבה זמן שלא גייסו, כך שכרגע יש חבורה די מגובשת שלנו שאנחנו עובדים ביחד לפחות שנה והגיעו כמה עובדים חדשים בבת אחת, אז לדעתי יקח להם קצת זמן וגם הם ישתלבו.
אצלנו גם יש קטע ש 90% מהעובדים הן נשים ותמיד אנחנו צוחקות שיהיה קשה לגברים להשתלב בשיחות שלנו, אבל איכשהו זה עובד.
עכשיו אני גייסתי חבר טוב שלי שיתחיל לעבוד אצלנו בקרוב וזה די מגניב. בכלל, נראה לי שנוצרו אצלנו קשרי חברות כאלה טובים בעבודה כי כמעט כולם הגיעו לעבודה הזו דרך עובד אחר, מין חבר מביא חבר, אז מלכתחילה יותר קל לתקשר.

אגב, כן יש בחורה אחת שלא כל כך השתלבה, היא פשוט לא מתחברת איתנו ולי אישית היא "לא באה טוב", וייב כללי שלא מסתדר לי וכנראה גם לשאר החבר'ה. אבל גם אלה שלא מתחברים לקבוצה המגובשת לא סובלים מזה בעבודה עצמה, אנחנו שומרים על יחסי עבודה תקינים גם אם אין קשר חברי מעבר לשעות העבודה. וגם משתדלים לשמור על יחסי עבודה תקינים בינינו, כלומר לא לתת לחברויות להשפיע על יחסי עבודה.

למעלה