השתלבות חברתית

השתלבות חברתית

שלום הבת שלי בת שנתיים ושבעה חודשים והיא לא מצליחה להשתלב חברתית בגן בו היא נמצאת. בגן כמחצית הילדים גדולים ממנה בכחצי שנה והיתר בגילה ומטה. הילדים משחקים בינהם בקבוצות, אך, היא לרוב משחקת לבדה או עם המטפלות. אני רואה כי היא לא יודעת כיצד לגשת ולעיתים מסתכלת מהצד. הילדה פעילה ומשתלבת יפה בחוגים ובהפעלות המבוצעות ע"י המטפלות. לפני כחודש נולדה לי בת נוספת, אך אני לא רואה את השפעה לאור העובדה כי המצב קיים עוד לפני כן. הילדה גמלה את עצמה לפני כחודש מחיתולים, אך, היא עדיין תלויה במוצץ ובחיתול וכיון שהיא לא מצליחה להתמודד עם כול מצבים היא בוכה לעיתים קרובות הילדה עצמאית, פעילה, חכמה, מדברת, שרה, חזקה פיזית ומהממת! האם עלי לעשות משהו? אמא מודאגת

"אם אני אהיה כמוהו, מי יהיה כמוני"

כן עליך לקבל אותה כמו שהיא. כל ילד הוא אחד, יחיד ומיוחד. תפקידך: לכבד את הבחירות שלה, להדגיש בפניה את האיכויות שלה, להאיר בפניה את הכישורים והמיומנויות החברתיות שלה כאשר הם באות לידי ביטוי: כגון: " מעניין לשוחח איתך", " נעים לשחק איתך", " את יודעת לשתף פעולה" וכיצ"ב. לסמוך עליה ולהאמין בה. מה דעתך? עינת גבע, מכון אדלר.

לא בטוחה...

שלום אין לי בעיה לקבל את הילדה כמו שהיא, אני מודעת לבעיות וחסרונות שקיימים ואין לי שום בעיה. אני מנסה איתה כל מיני דברים (לחשוף אותה למשחקים, חוגים, מקומות, פעילויות) ואם היא לא רוצה ולא נהנית אז אני מוותרת ההבדל פה הוא שלדעתי היא רוצה ולא יכולה והיא אולי קוראת לעזרה וזה תפקידי כאמא לאתר קריאות לעזרה ולעזור וללמד. הקריאה לעזרה היא בכך שהיא אומרת משפטים, כמו: "X לא רוצה לשחק איתי", "אני לא אוהבת את הגן" וכו'. בהחלט הגיוני שהעזרה שלי יכולה להיות בכך שאני לא אתערב, אבל, אולי בעצם כן?

אולי אעזור לך בכך שאציג מחשבות למחשבה...

שלום רב, ההתלבטות שלך מובנת. אולי אעזור לך בכך שאציג מחשבות למחשבה: א. נסי לחשוב לפני בחירת תגובה, איזה מסר את מוסרת לילדה? ב. מה היא לומדת על עצמה מהתייחסותך אליה? ג. את מודאגת. איך הדאגה שלך מפעילה אותך? ד. הורים מודאגים לפעמים עושים פעולות מיותרות מתוך כוונות טובות. למשל, מתערבים במקומות שאין צורך. ה. איך את מגיבה כשבילדה אומרת לך משפטים, כמו: "X לא רוצה לשחק איתי", "אני לא אוהבת את הגן" וכו'. בברכת מחשבות מצמיחות, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר .

למעלה