השתלה עצמית- עזרה

youngshim

New member
השתלה עצמית- עזרה

הי, אני חדש פה בפורום. מוזר איך לא חשבתי להיכנס לפה לפני, היה חסר לי מאוד בשנתיים האחרונות דיבור עם אנשים במסגרת כזאת.
אני חולה בלימפומה תאי B, החלמתי כבר והמחלה חזרה לפני כארבעה חודשים אחרי הפוגה של כ-7 חודשים. מאז שהמחלה חזרה עברתי שני טיפולים כימיים יחסית חזקים (ICE) ביחד עם טיפול ביולוגי באופן קבוע (מבתרה). מיד אחרי ראש השנה אני מתאשפז לתהליך של השתלה עצמית, ולא יודע כ"כ למה לצפות. אמרו לי שיש טיפול כימי ארוך (שישה ימים אני חושב) ומיד אח"כ עושים את ההשתלה. אמרו לי גם שהאשפוז יהיה בין שלושה שבועות לחמישה, כשבאמצע, בזמן הנויטרופניה יש מן הסתם בידוד.
יש פה מישהו שעבר את התהליך הזה ויכול להגיד לי כמה הטיפול הכימי קשה, כמה זמן הוא היה מאושפז, וכמה מתוך הזמן הזה היה בבידוד?

תודה מראש :)

rubber duck

New member
השתלה עצמית

היי

לפני 5 שנים עברתי השתלה עצמית
להגיד שזה הליך קל , ממש לא !!!
להגיד שיש פחדים , היו פחדים , זה מה יש
כתבתי על זה באתר הישן שלי
וגם בבלוג שלי יש כמה מילים בנושא
בעיקר רשומות קצרות מן הימים של שלב ההתניה

חשוב לדעת שכמה שזה נשמע קשה וכואב
יש הרבה לאן לשאוף

הרבה אנשים עברו את ההליך הזה
ואחרי תקופה קצרה חוזרים לאט לאט לשיגרה
ואחרי השיגרה אפשר גם להמשיך לדברים מיוחדים בחיים

אם יש לך שאלות נוספות , אשמח לענות

שרון

youngshim

New member
תודה! ובכל זאת כמה שאלות קטנות

מדובר באותם תופעות לוואי הרגילות של הכימותרפיה? אני שואל בעיקר בנוגע לבחילות. האם הבחילות הרבה יותר גרועות בהשוואה לטיפולים אחרים או שהתרופות הרגילות שנותנים עוזרות? (תאמת שהם לא תמיד עוזרות גם בטיפולים קלים... אבל בכל זאת...)
תודה רבה לך! :)

rubber duck

New member
יש הבדל גדול ברמת הבקרה

במהלך ההשתלה הטיפול התומך ניתן תוך כדי / במקביל
זה לא שאין בחילות .........
זה לא שאין טעם לא טוב בפה
זה לא שאין חולשה
אבל הכל נתמך בצורה חזקה יותר
היד גם מע יותר קלה על משככי כאבים
בשלב השני , ניתן טיפול תומך במוורפיום
בראיה לאחור , אני בקושי זוכר את ה 10 ימים בהם הייתי על מורפיום ( במינון מטורף )

בהצלחה מכל הלב

שרון

הכימו שניתן הוא אחר

המטרה שלו הרס של תאי האב שנמצאים במח העצם
נותנים משככי כאבים חזקים כך שאתה רוב הזמן דיי מטושטש ולפעמים החום קצת עולה
יש אחות שכל הזמן בבקרה מה קורה איתך , יש בכל משמרת אחות שאחראית על החדר
וכשהספירות יורדות מעבירים אותך לחדר מבודד ושם נותנים לך את השתל העצמי
וגם התהליך הזה מלוים עם חומר מטשטש כדי שהגוף לא ידחה את השתל
הבידוד הזה אמר מישהו מהמשפחה להשאר איתך , אתה לא יוצא מהחדר יש שירותים צמודים וגם מקלחת משלך
בשלב הזה אתה מאד עייף ויש משככי כאבים שמקילים על הכאבים , אתה מקבל נוזלים
ולפעמים אתה מקבל זריקות לזירוז יצירת תאים בגוף עד שהספירה עולה , כאשר הספירה עולה אה יוצא מהבידוד לחדר במחלקה
ואחר כך יוצא הביתה שצריך להזהר במה שאתה אוכל , למשל לאכול פרי שקלפו את הקליפה החיצונית
יסבירו לך את זה לפני השחרור הבית , אחי היה חודש במחלקה שבועיים בבידוד , סדרנו לו TV צמודה
לרוב הוא ישן בכורסת TV שעבורו היתה נוחה יותר מהמיטה
וכל פעם שבאתי לבקר אותו מצאתי אותו יישן , מתוך החודש שהוא היה במחלקה היה קרוב לשבועיים בבידוד
אבל כשהוא נשבר שם מסיכה ויצא לטייל במחלקה וחטף צעקות תחזור לבידוד , אז הוא הלך בחדר
אבל אחי אחד שיש לו קוצים בישבן וקשה לו לא להסתובב באויר הפתוח
אצל אחי המחלה היא מיאלומה היא נמצאת במח העצם כך שהוא עשה את הטיפול הזה פעמיים פעם אחת לפני כמה שנים
ופעם שניה לפני שנתיים , הצוות מאד מסור ובא שהוא מצלצל מהבידוד , וכל הזמן שאלו על הכאבים ואם צריך נתנו משהו להוריד כאבים
זה לא טיפול קל אבל המון אנשים עוברים אותו , ההשתלה העצמית ההתאוששות מהירה יחסית לשתל מתורם
שיהה בהצלחה ואני פה אם יש שאלות נוספות

למעלה