השתלה

עצמונה

New member
השתלה

הרופא שלי הציע לי לנסוע להיבדק במרפאת מושתלים ולהיכנס לרשימת ההמתנה להשתלת ריאות. אני לא יודעת מה לעשות. האם לעשות זאת? האם מישהו שעבר השתלה, או מישהו שקבל כזאת הצעה ולא הלך יכולים לעזור לי?

עצמונה

New member
בקשה לדליה - מנהלת הפורום

אני מתארת לעצמי שהמושתלים ואלו שלא הסכימו להשתלה לא צופים בפורום. האם את מכירה אותם? אולי את יכולה לבקש מהם שיכנסו לפורום ויגיבו אלי? אני נכנסתי היום לפורום כמה פעמים ומרגישה אכזבה גדולה.

לעצמונה שלום

אל תתאכזבי כ``כ מהר, מספר המשתתפים בפורום אינו רב, ומההכרות שלי היה מושתל אחד בפורום והוא לצערי נפגע ולא כותב יותר. איזו השתלה מומלצת לך? ראות? לי לא היה ברור אם את חולת CF האם את יכולה להתכתב באנגלית??? יש מושתל ראות שכרגע נמצא באנגליה ואיתו יש לי קשר טוב, האם את רוצה לשוחח רק דרך הפורום? יתכן ויש מושתלים שישמחו לשוחח איתך אבל יעדיפו לעשות זאת בפרטיות באימייל האם במרכז הרפואי שלך יש מושתלים? יתכן שכדאי להיות בקשר איתם אשתדל לעזור לך דליה

לאלון קסירר

שלום לך מה שלומך?? האם אתה יכול לענות לעצמונה על שאלותיה?? אודה לך מאד, אלון האם אפשר להצמיד קובץ של מוסיקה לפורום? להתראות דליה

לאלון קסירר

למה לא? אם אפשר להצמיד גיף (תמונה) ואם אפשר להצמיד קובץ של מלל למה אי אפשר להצמיד קובץ של מנגינה? יכול להיות שצריך תוכנה מיוחדת כדי לשמוע?אני רואה את הבן שלי מוריד הרבה מאד מוזיקה, קלאסית ופופ, זה היה נחמד אילו אפשר היה לשלוח למשהו שיר או מוסיקה. (הבן שלי באנגליה)

king crimson

New member
אולי זה אפשרי.........

גם אני אוהב להוריד שירים מהאינטרנט כמו הבן שלך. בקשר לשלוח למישהו אחר קבצי מוזיקה זה אפשרי על ידי E-MAIL ICQ או כל דרך תקשורת אחרת בין שני מחשבים. אם זה אפשרי להצמיד לפה קובץ של מנגינה אז זה אפשרי בקבצים הנפוצים והמאוד קטנים יחסית של MP3 או רק סימפולים של מנגינות בקבצי MID. אם ניתן להצמיד קבצים של מנגינה אז אני מניח שהסיומת שלהם היא... בעיקר MID.* או אולי MP3.* יש עוד סוגי קבצים של מוזיקה אבל אלה מאוד נפוצים וגם קטנים בהרבה מהשאר. כמובן שי שרוצה לשמוע אותם מהבית צריך להוריד אותם למחשב שלו ולהשתמש בנגן מתאים אם זה KJOFOL, SONIC ,MPPLAYER וכמובן נגן של ווינדוס. בכל מקרה בהצלחה.

king crimson

New member
הפחד מפני ההשתלה

נושא ההשתלות בחולי סי אף הוא בהחלט שכיח ורבים מהם עוברים השתלה במהלך חייהם. הסיבות להשתלות אצל חולי סי אף סובבות סביב התדרדרות דרסטית של איבר מסויים (כבד או ריאות) ובמקרים רבים הצלת חיים. אני מושתל כבד בן עשרים....לפני שלוש שנים עברתי את הניתוח והחיים שלי נצלו. אמנם עברתי השתלה של איבר שונה אבל אני מניח שהפחד הוא אותו הפחד והתהליך די דומה אז אני מרשה לעצמי להגיד כמה דברים. אם הרופא שלך אומר שעלייך לעשות כזה דבר אז כנראה הוא יודע על מה הוא מדבר ואני חושב שבהחלט כדאי לך לשמוע לו כי הוא לא סתם היה מייעץ לך כזה דבר רציני. נכון שזה קשה,מפחיד ומעמיד אותך במצב בו את מרגישה חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות אבל מצד שני תחשבי על החיים שלך שיכולים להפוך תוך חודש לחיים נורמלים לגמרי ואל תשכחי את הסכנה שלא תעברי את ההשתלה והמצב יתדרדר עד שיהיה בלתי הפיך...ולזה את בטח לא רוצה להגיע. אני לא אשקר לך ולא אגיד שזה תהליך פשוט.....זה דורש המון המון כוח ממך את צריכה להיות מאוד חזקה כדי לעבור את זה אבל בסופו של דבר זה באמת שווה הכל... אם תחליטי לעבור את ההשתלה החיים שלך ישתנו בלי היכר לאחר מכן ואת תהיי אדם חדש...אבל עד שההשתלה מגיעה זו תקופה די מורטת עצבים. תחשבי על הכל וקחי בחשבון את המלצת הרופא, מה יהיה אם לא תעברי את הניתוח, והאם את מרגישה מספיק חזקה בשביל כל הקטע. בכל מקרה ההחלטה האם לעשות זאת היא שלך וזו החלטה קשה ביותר. כדאי לך להתייעץ עם הרופא שלך לגבי המצב העכשיוי ולאן הוא יתדרדר במידה ולא תעברי את ההשתלה. בתור אחד שעבר השתלה בחייו ויכול לראות ולהבין את הפחד שלך אבל מצד שני יכול לראות את החיים החדשים שהמושתל מקבל לאחר ההשתלה אני יכול להגיד לך שאני מאוד בעד. אם תרצי ליצור איתי קשר אז האי מייל שלי הוא: [email protected] [email protected] ומספר ICQ: 43079844

jasmine38

New member
לאלון המלך

מאחר שבחרת בעבר לפנות אלי ב"חזק אחי חזק", אוכל לראות בך אחי? או.קיי. אז אני גאה באחי. ידעתי שאפשר לצפות ממך ליותר, ולא התאכזבתי!! ( בתחום ההשתלות אין לי משהו חשוב להגיד בשלב זה ) יסמין

shukima

New member
לעצמונה

היי עצמונה אני בן 15 חולה סי אף לפני שנה עברתי השתלת אונות שזה חלק מריאה, וגם אני היה לי הרבה חששות לגבי ההשתלה, גם בארץ המתנתי שנתיים להשתלה אבל המצב שלי הדרדר עד שהגעתי למצב שהייתי צריך דחוף השתלה אז עשיתי את ההשתלה בלוס אנגלס, ועכשיו אני מרגיש טוב עושה את כל מה שלא יכולתי לעשות וזהו...אז הם את רוצה לשאול אותי שאלות תוכלי לשאול ובכיף ושמחה אני יענה לך. האיי מייל שלי הוא: [email protected]

shukima

New member
לעצמונה ../images/Emo39.gif

היי עצמונה. אני הייתי זקוק להשתלה מתי שכבר המצב שלי הדרדר, התחלתי להיות מחובר לחמצן 24 שעות שזה מאוד הגביל אותי בהרבה דברים, הייתי הרבה מתאשפז. אז התחלנו ללכת בכיוון של השתלת ריאות ממת, התחלתי תהליך של בדיקות בתל השומר, אח"כ שמו אותי בהמתנת המושתלים, חיכיתי להשתלה בארץ 3 שנים ולא קיבלתי כי הסוג דם שלי היה מאוד נדיר שהיה קשה למצוא, והמצב שלי המשיך להדרדר אז התחלנו בתהליך של השתלת אונות בחו"ל, ובסוף בת דודה שלי תרמה לי אונה ובן דודה שלי תרם לי. עשיתי את ההשתלה בלוס אנגלס שהיתי שם 4 חודשים, חודש הייתי מאושפז בבית חולים ו3- חודשים מעקב,ועכשיו אני מרגיש מצויין יכול לעשות הכל כמו בן אדם רגיל לא מתעייף. הם פחדתי? היה לי קצת חששות לגבי ההשתלה יש לך הרבה מחשבות על זה. אבל בגלל שאני מאמין חזק אז עברתי את זה בקלות, הייתי מאוד אופטימי. אז תרגישי טוב ממני שוקי מזוז ביי

ד"ש לשוקי

הי שוקי, איזה כיף לא להיות אתך בקשר קבוע. אני במשרד עם יואב שעוזר לי ומוסר לך דרישת שלום חמה.

למעלה