השתלמויות למדריכי ספינינג

ronlym

New member
השתלמויות למדריכי ספינינג

אתמול הייתי בהשתלמות ספינינג שהתקיימה בסטודיוB בתל אביב במסגרת כנס קרדיו השנתי. ניתן היה להירשם לחלק של הספינינג בנפרד משאר הכנס. הועברו בו 2 נושאים מאוד מעניינים : קביעת עצימות אימון (ע"י גיא שלמון) ודמיון מודרך (ע"י דיווויד רוזריגז). במסגרת החלק העיוני התקיים פאנל של שאלות חופשיות. אחת הטענות שהועלתה ע"י המשתתפים, ובצדק לדעתי, היא שאין מספיק השתלמויות ספינינג. התשובה שנתנה לכך היא - שאין מספיק נרשמים להשתלמויות האלה ולכן הן לא מרובות. למה??? למה מדריכי ספינינג, בניגוד למדריכי אירובי, פילאטיס, FitBall וכו' - חושבים שיודעים הכל, ואין מה לחדש??? למה השתלמויות אחרות יש בשפע ותמיד הן מלאות באנשים, ואילו כנסים של ספינינג אין הרבה וגם הנוכחות בהן יחסית דלילה. אני חושבת שתמיד יש מה לחדש וללמוד חדש ולא להישאר בקוביה הקטנה שבה נמצאים. אני יכולה להעיד על עצמי שלמרות ששמעתי את ההרצאה של דיוויד על דימון מודרך בשנה שעברה - מאוד נהניתי לשמוע אותה שוב גם השנה. אם אנחנו, מדריכי הספינינג, נצביע ברגליים ונבוא להשתלמויות האלה, הן יכלו ויצברו תאוצה. ההפסד כולו שלנו וחבל !!!

msyan

New member
ענית לעצמך על השאלה ששאלת....

מצטטת "אני יכולה להעיד על עצמי שלמרות ששמעתי את ההרצאה....." הסיבה היא שההשתלמויות לא מגוונות ומי שמעביר אותם הם אותם מדריכים בניגוד להשתלמויות של הארובי, פיט בול וכו... שמביאים מדריכים מחו"ל והתוכן משתנה.... הבעיה בספינינג שגם אלו שמעבירים את השיעור בהשתלמות זהו אותו שיעור לצערי גם אני נתקלתי פעמיים באותו שיעור וזה מאכזב מאד כי אתה רוצה לבוא ללמוד משהו חדש....

דעתי

עניין של היצע. בעצמך כתבת שנהנית לשמוע את אותה הרצאה של שנה שעברה. ללא קשר לזהות מעבירי ההשתלמות האחרונה - ספינינג הוא אימון יחסית פשוט. מה זה אומר? לא צריך השקעה מרובה מידי מעבר לקורס, על מנת להיות מדריך טוב. מספיק לקרוא ספר, או שניים ולהיות נוכח בכמה שיעורים של מדריכים אחרים, על מנת לראות סגנונות הדרכה ובניית שיעור. את הרוב המדריך מקבל מנסיון נצבר. יש כמה שאוהבים להפחיד ולספר כמה ספינינג מועד לפציעות וכן להפוך אותו למסובך, על מנת לצבור פופולריות ומכאן רוב ההתעסקות סביב הנושא. לעניות דעתי, מה שחסר בהשתלמויות ספינינג, הוא מאמן אופניים טוב שידע לתת מענה לתכנון "עונתי" ובניית תוכניות אימון פשוטות. הרי האימון הוא 50 דק' בממוצע ושלא כמו האירובי, הכדורים והצלחות המעופפות, ששם ניתן לדבר בוקטורים... בספינינג אפשרויות הכוריאוגרפיה מוגבלות.

רוןר9

New member
הצדק כולו איתך !

היי ronlym חייבים לצאת מהבינוניות ולשאוף כלפי מעלה .גם להקפיד ללכת כמדריכים לשעורים של אחרים זו למידה ואולי בעלת ערך מוסף גבוהה יותר .ניתן ללמוד מתהליך ההנחיה ועד תהליך מבנה האימון וכו' וגם באימון "פחות טוב ופחות מיקצועי" ניתן לצמוח. גם לי יש עוד הרבה מה ללמוד וחייב לשתף שאני לומד כל הזמן וזה לא נגמר.לצערי לא נוכל לרתום אוכלוסיות להשתלמויות כל עוד המעסיקים לא דורשים זאת או שאין דרישה חוקתית בנושא דבר שלדעתי מחוייב מאחר ויש לנו אחריות אדירה בתחום הספינינג. שוב אני מעלה את המשפט שלי "ספינינג זו לא כספומט שמכניסים דיסק ומוציאים אימון - צריך הרבה הכנה מחשבה והגיון לפני". שבוע טוב רון9

אני איתך רק ש...

צריך לפעמים לתעדף. יש את הרצאות התזונה של יעל דרור, הרצאות הפיזיולוגיה של המאמץ של יאיר להב, שתי השתלמויות בשנה של רוני יופה ושון פורטל (שאני אישית לא מחמיץ). השתלמויות מדריכי ספינינג זה דבר חשוב ביותר, בעיקר נוכח רמת ההדרכה הכ"כ נמוכה שהולכת ומתרבה לאחרונה. (ועל כך ייפתח פוסט עצבני במיוחד).

ללי1

New member
למה לא אמרת שלום??

מסכימה לכל מילה שלך וגם לתגובות...

גם אני הייתי בהשתלמות אתמול !!! :)

היה מרתק, מעשיר, וכיףףףףףף. דייוויד וגיא הנהדרים. במקרה שלי יש צמאון לכמה שיותר מידע , ורצון להבין לעומק ולא לקבל את הכל כעובדות מוגמרות. שמחה שהייתי -העונג כולו שלי.

Tami661

New member
רוצה לדעת באמת למה אין הרבה השתלמויות?

או בעצם... למה אין היענות להשתלמויות הללו? כי הם לא מתנים את ההשתתפות ב'הופעה על גג העולם'!!! אני חושבת בדיוק כמוך, ונכון שצודק גיא שאין הרבה מה לחדש בתחום הזה - רק שהעניין הוא שרוב המדריכים לא היו אפילו בהשתלמות מקצועית אחת כדוגמת זו שהועברה ע"י דיוויד וגיא (אבל היו בכמה כאלו שמגדילים את סיכוייהם 'לככב' על גג עזריאלי... מעניין מה שם יש לחדש ולהמציא
) ובעבור כל אלו שתפסו טרמפ על העניין של "את ענית בעצמך... שמעת את ההרצאה הזו בשנה שעברה..." - אז זו היתה רק הרצאה אחת מיני רבות שנכללו בכנס. האם המגיבים שמעו את זו את את האחרות בשנה שעברה? הם מוכנים לשתף???? אסכם את דעתי: הנוכחות של מדריכים בכנסים של ספינינג היא נמוכה כי אין כאן תרגום לכסף ו/או ליוקרה. זה הכל. אם מכונים היו מעדיפים לקלוט מדריכים ע"פ קריטריונים מקצועיים ולא ע"פ שיקולי רייטינג - אז כנראה היתה היענות מוגברת. אני מציעה למי שרוצה לעשות כנס רווחי לצאת בסלוגן "איך תהפוך למדריך מבוקש ונערץ..."

ronlym

New member
למה לכנסי אירובי כן יש ביקוש ?

לצערי מסכימה לכל מה שכתבת. מה שלא ברור לי הוא למה לכנסים של ה"אירובי" למיניהם, פילאטיס, עיצוב וחיטוב כן ישנה הענות של מדריכים. מה ההבדל ?? התמורה שמדריך מקבל מהשתלמות כזו היא רבה הרבה יותר מעוד שיעור ספינינג "של שופונ"י על גג עזריאלי . גם אם נדמה שאין מה לחדש - זו ממש לא נכון - תמיד יש נקודות שניתן להדגיש ולשים עליהן את הדעת.

Tami661

New member
הנה הסברה שלי מדוע לכנסי אירובי יש היענות

חוגי האירובי והפילאטיס למינהם מתקיימים באור. כן... נשמעת התחלה הזויה אך האמיני לי שמספיק אכלתי את עצמי והפכתי בעניין כדי להגיע למסקנות הללו. מאחר והם מתקיימים באור - יש משמעות למקצועיות המדריך/ה והיא נמדדת מדי שיעור. משום מה, יש לי תחושה שבגלל שהספינינג מתקיים בחדר חשוך, פחות רואים את הליקויים במקצועיות המדריך ולאחרון גם יש 'תירוץ' לא להבחין בליקויים שמבצעים המתאמנים. יוצא שמה שחשוב זה כמה שומעים אותו ואת המוסיקה שלו - מדריך שצועק ומדרבן ומביא מוסיקה אחל'ה... הוא מדריך מספיק טוב למרבית המתאמנים, מה שאומר: למכון שמעסיק אותו. מדריכי אירובי שיפלו ביכולותיהם מהמתאמנים - לא ימשיכו הרבה זמן באותו מכון ולכן הרצון להתעדכן, להתחדש ולהיות כמה שיותר טובים. כמו שפתחתי ואמרתי, אני מסכימה איתך בעניין חשיבות ההשתלמויות. הלוואי שהיינו זוכים למדריך שבין לבין מנח או מצב, במקום לצרוח עד כמה הטראק שאתם הולכים לשמוע פופולרי בהולנד... יזרוק איזה טיפ מעניין או יעביר שיעור בסגנון שונה.

spinyourself

New member
השתלמויות ספינינג

מה לדעתכם היתה הענות אם אחת לחודש הייתה מתקיימת השתלמות מקצועית אך ורק בתחום הספינינג ומועברת ע"י אנשים מקצועיים מהתחום ?

ronlym

New member
צריך למצוא את המינון הנכון

פעם בחודש - יתכן שזו תדירות גבוהה מידי. אך לארגן מפגש פעם ברבעון - יכול להיות שכן תהייה הענות. צריך לשלב בין חלק עיוני ומעשי (שילוב של הרצאות על פציעות, כאבים, תזונה וכו). לפני כשלוש שנים נכחתי ביום כזה בהדר יוסף (עוד לפני בכלל שהייתי מדריכה - אלא רק מתאמנת). היום הזה כלל כמה שיעורים מעשיים וכמה עיוניים בנושא תזונה, משק המים בגוף, פציעות ואולי עוד משהו שאני לא זוכרת. בקיצור אפשר לפתוח, לפרסם ולעניין גם מתאמנים מהשורה ולא רק מדריכים. אם העלות תהייה סבירה אני מאמינה שתהייה הענות.

סנשיין11

New member
שיתוף, השקעה, מקצועיות, צמיחה ואינסטנט....

רוב מדריכי הספינינג עברו ועוברים השתלמויות, קורסים, עדכונים, עם דגש מקצועי חזק אותו מעבירים בהמון אכפתיות ואחריות מקצועית כלפי המתאמנים שלהם, בנוסף ובשילוב עם מוזיקה טובה ואימון איכותי. מהווים דוגמה אישית טובה בסגנון הרכיבה שלהם ומקור דוגמה והשראה לספינרים הצעירים והוותיקים, בספינינג בפרט ובספורט ואורח חיים בכלל. הרי זכינו כך שהמכונים השונים לא מאפשרים אחרת ושומרים על רמה מקצועית איכותית. האמנם.... ? ישנם כמה מדריכים טובים בהם נתקלתי. חלקם נוכחים בחלק מההשתלמויות בארץ (ספינינג ו/או שאר התחומים הרחבים והמשיקים/משלימים מהם ניתן ללמוד). פתוחים ללמידה, וכל הזמן עם יד על הדופק על הפן המקצועי. טעימות. אלו שפתוחים לנהל שיחות מקצועיות ולדון עם קולגות והמתאמנים, לשתף וללמוד. כייף:) אכן המצאת הגלגל בספינינג כבר היתה לפני מספר שנים (או עשרות...). מפה אפשר לבחור להמשיך ולצמוח או להצמד לבינוניות ולמינימום הנדרש (כגון קורס הסמכה בן מספר שעות מלפני 10 שנים (כך לפחות אומרים..) – ובזה לסגור את עניין המקצועיות...). לכל בחירה – יהיה את המתאמנים שיאהבו, יתחברו, וילכו אחריה – זה היופי (ומכאן גם הפוטנציאל לבעיתיות...). אולי שווה לשאול את כל אלו שלא מגיעים לכנסים – לאילו נושאים הם כן ישמחו לבוא. מה יעשיר אותם. מה חסר להם. האם יש להם מה לתרום לשאר הקולגות. והאם דממה מקצועית היא איכות מספקת. ייתכן וניתן יהיה ללמוד מכך להמשך.... ובאותה נשימה לראות מה הציפייה של המכונים השונים מהמדריכים... ואם בכלל יש כזו. זה עניין לדיון אחר, אבל יש לעיתים תופעה של "דור אינסטנט" – מה שיותר מהר, זמין, מיידי, כאן, עכשיו, בקיצורי דרך, וזהו. יש בזה משהו קצת מבוזבז. לגבי הכנס, הכנס היה מושקע, טוב ומעניין. גם שאר השיעורים שהיו בחצי הראשון של היום. חלק מהנושאים מוכרים מהעבר וקיבלו הרחבה ודגשים נוספים, חלק נתנו (לי ולאלו שדיברתי עימם) רעיונות חדשים – בפן של תכנון, גישה, מוזיקה בקו אחר, ותזוזה מהשבלונות הסטנדרטיות. בתיאוריה ובמעשי. אווירה טובה, שיתוף, פגישת קולגות מוכרים וחדשים. שווה לנסות מידי פעם.... :)

סנשיין11

New member
../images/Emo42.gifתודה

בתקווה לשינוי מרענן בנושא ביום מן הימים.... :) **ובהקשר אחר - התבאסתי לשמוע על החוויות התרבותיות בפתח תקווה. . . מקווה שבסוף יימצא מקום/מדריך/ה שיחזיר אנרגיות חיוביות, מקצוענות, ומתאמנים חיוביים לך ולסביבתך

eyal9388

New member
האמת לא ידעתי מזה....

שמעו אני סטודנט ולא יוצא לי להיכנס הרבה לפורום, אולי צריך לפתוח קבוצה מקבילה בפייסבוק ולשלוח הודעות על השתלמויות לכל המדריכים, האמת שאם הייתי יודע מזה הייתי בא כי הרבה זמן לא הייתי בהשתלמות....

למעלה