השתלת כליה

lavi33

New member
השתלת כליה

קרובת משפחה שלי עברה לאחרונה השתלת כליה, הייתי רוצה לקבל מידע אודות זכיותיה ב"נכות כללית", מעבר לקצבת שרותים מיוחדים לה היא זכאית למשך שנה.

lavi33

שמחה שעברת השתלה בשלום. מאחלת לך קודם כל רפואה שלמה ושלא תזדקקי יותר למידע הכתוב בפורום. למושתלים יש זכויות על פי מצבם. ישנם שמרגישים מצוין ושבים לעבודה לאחר תקופה קצרה ביותר. אני מכירה כאלו. אם המצב איננו מאפשר עבודה. מקבלים 100 אחוז זמנית. קיימת התייחסות לגיל, למצב הפיזי, ניידות ועוד. מאחר ויש איסור בנושא סודיות רפואית, אני יכולה להשיב כללית בלבד. בקשתי תשובה מלאה יותר. למספר שאלות עקרוניות. ברגע שאקבל אותן יובאו כאן.

יעקב ר

New member
השתלת כליה ../images/Emo39.gif../images/Emo141.gif../images/Emo142.gif

זר פרחים וברכות על ההשתלת הכליה ומאחל החלמה מהירה ורפואה שלמה למושתלת. אני אמנם עברתי השתלת לב , לכן אני מאמין שהטיפול בביטוח לאומי יהיה אותו דבר. לאחר השחרור מבית החולים יש לרכז את כל המסמכים הקשורים להשתלה ובמיוחד טופס השחרור מהמחלקה וכמו כן את הוראות הרופאים להמשך הטיפולים, ובמיוחד את רשימה התרופות והמינונים לכל תרופה. עם כל אלה יש לגשת לסניף ביטוח לאומי לאגף "נכות כללית", הנ"ל יקבעו ביקור בוועדה רפואית לקביעת אחוז הנכות ,הנכות נקבעת על פי סעיפים קבועים לכל מחלה או במקרה שלך השתלת כליה.בדרך כלל 100 אחוז תמידי. לאחר מכן יש להגיש בקשה ל"שרותים מיוחדים" שניתנים בדרך כלל למשך שנה. הסכום שייקבע באם המושתל עבד קודם לכן וחזר לעבודה (אפילו חלקית), או שאינו מסוגל להמשיך לעבוד. וכמו שאתי רשמה לך הכל תלוי במצב בריאותו מצבו הפיזי של המושתל/ת. אשמח לענות לכל שאלה בנידון. לבסוף עיצה קטנה - ההרגשה הגופנית לאחר ההשתלה היא קשה , כאבים חזקים ,סגנון ואורך חיים חדשים, אבל בסופו של דבר זהו תיקון יסודי בגוף , ואיתו צריך וחייבים כאילו לא היו דברים מעולם. כל טוב !!!

למעלה