השתלת מח עצם - סרטן דם

אבועופר

New member
השתלת מח עצם - סרטן דם

מי יכול להסביר לי מה זה אומר, מה התהליך, ו- כל מה שאתם יודעים על כך

מיכלי56

New member
אהלן אבועופר

ברמת העיקרון השתלת מח עצם היא לקיחת תאים (שניקראים תאי אב),בריאים ונקיים והחזרתם לגוף החולה אחרי שזה עבר כימותראפיה בעוצמה גבוהה כדי להביא את הגוף למינימום אפשרות להילחם בתאים החדשים. ישנן שתי דרכים: אחת-השתלה עצמית בה לוקחים תאי אב מהדם שלך (על ידי פעולה מסוימת של סינון דם),מקפיאים אותם ומחדירים בחזרה אחרי אותה כימו' שהזכרתי. השתלה אחרת היא השתלה מתורם זר (בן משפחה או תורם שנמצא במאגר ארצי או עולמי)..הדבר דורש כמובן מציאה של תורם כזה.זו השתלה שנחשבת כבעלת סיכון גבוה יותר. זה היה נורא פשטני-מצרפת לך חומר יסודי יותר השתלה4

אבועופר

New member
השתלת מח עצם מתורם שנמצא מתאים

נמצא לי תורם מתאים, ונאמר לי שישתילו לי מח עצם. מה מהות הפעולה מהי התקופה והזמן שלוקח עד שאני אצא מבי"ח. כמה זמן ההכנות לפני - ואם יש מישהו בעל ניסיון אשמח לשמוע. תודה

הנה מקום לקרוא בו

הנה עבורך הסבר להשתלת -מח עצמות באתר של האגודה למלחמה בסרטן מנסיון שלי בטיפולי החלפת מח העצם - מדובר בערך כחודש בחיים ויש חיים טובים אחרי זה , יש מישהו שפרסם בפורום הודעה על הנצחון על המחלה בעזרת מח עצמות מאחיו הנה הקישור להודעה שלו - בוגר לוקמיה - הוא עוזר לאחרים, מציעה לך לפנות אליו במסר אישי וליצור קשר הוא יעזור לך , כי הוא כתב שהוא עוזר לאחרים.

למעלה