השתלת מח עצם

nofari14

New member
השתלת מח עצם

אחי חלה ליפני שנה בלימפומה נון הוצקינס קיבל כימוטרפי זה עבר וחזר לאחר כשלושה חודשים . קיבל שוב כימוטרפיה אגרסיבית והמחלה גדלה. היום הוא לפני השתלת מח עצם ואני התורמת וההתאמה היא של 85% הייתי רוצה מאוד לדעת אם מישהוא עבר תהליכים דומים? בבקשה.

מיליתו

New member
אני עברתי השתלה עצמית

לפני כארבעה חודשים. אמנם זה שונה מהשתלה מתורם, אבל בכל זאת אנסה לספר קצת. קודם כל, כל הכבוד לך על התרומה, מסתבר שלא כל אחד היה עושה דבר כזה, אפילו בשביל אח. בת כמה את, דרך אגב? לגבי התרומה שלך: את תקבלי כמה זריקות במשך כמה ימים בשביל ליצור בדם שלך יותר תאי אב, שאלו התאים שנמצאים במח העצם ומייצרים תאי דם. זה לא יזיק לך, וסביר להניח שלא תרגישי שום דבר, מקסימום קצת כאבים בעצמות כמו בשפעת. אחרי כמה ימים כאלה, תבואי לאיסוף תאי האב מהדם. התהליך לוקח כמה שעות (לפעמים מספיק פעם אחת ולפעמים צריך פעמיים), יחברו אותך בעירויים משתי הידיים למכונה שדומה קצת לדיאליזה. מצד אחד מוציאים לך דם, ואז המכונה מסננת ממנו את תאי האב, ומצד שני יחזירו לך את יתר הדם, כך שלא תרגישי רע תוך כדי. לפעמים זה גורם לאיבוד סידן, ולכן נותנים מעין "סוכריות" סידן למציצה תוך כדי התהליך. מבחינתך, זהו שלב התרומה. מבחינת אחיך, התהליך רק מתחיל. הוא יקבל כימוטרפיה חזקה מאוד במשך כמה ימים, יומיים אחרי סיום הכימוטרפיה מגיעה "יום האפס" שזהו יום ההשתלה. בשלב זה ספירת הדם שלו תהיה נמוכה והוא יזדקק למנות דם. בנוסף, מערכת החיסון שלו תהיה חלשה מאוד, והוא יהיה בבידוד. הימים שלאחר ההשתלה הם הימים הקשים ביותר, בהם מרגישים רע בשל פצעים בפה, מערכת עיכול שלא ממש מתפקדת ועוד "הפתעות". למעשה, רוב האנשים עוברים את התקופה הזו עם מורפיום. אחרי כמה ימים מתחיל שיפור במצב, ובערך שבועיים אחרי ההשתלה אפשר כבר לראות שמח העצם נקלט. נראה לי שיש התאמה טובה בינך לבין אחיך, ואת יכולה ממש לעזור לו. התאמה של 100% היא לא טובה כי אז תאי מערכת החיסון החדשים (אלו שאת תורמת לו) לא מזהים את התאים הסרטניים כזרים, ולא הורסים אותם. במקרה שלך, תאי מערכת החיסון שלך, שמושתלים אצלו, יזהו את התאים הסרטניים שאצלו, ויהרסו אותם. כתוצאה מתהליך כזה, עלולים להפגע עוד איברים בגוף, שהמערכת מזהה כ"זרים", ולכן עלולות להיות תופעות של דחייה על ידי השתל. התופעות מתחילות לא מייד אחרי ההשתלה, אלא מאוחר יותר, וניתנות לטיפול. במקרה שלי הייתי מאושפזת סך הכל 23 ימים - כולל הכימוטרפיה וכל תקופת ההתאוששות מההשתלה, אני אמנם זריזה, אך צעירים עוברים את התהליך בקלות, ואני מאמינה שכך יהיה גם אצל אחיך. בהצלחה, ותעדכני אותנו. איפה אתם עושים את ההשתלה?

nofari14

New member
השתלת מח עצם

אחי בן 42 ואני לרגע לא חוששת לגבי כתורמת אלא לגבי אחי שעבר בעצם טיפולים כימוטרפיים אגרסיביים והמחלה בכל זאת התעצמה. ההשתלה תתבצע בתל השומר ע"י ד"ר שמעוני.

דגנילי

New member
הי..

גם אני כמו מיליתו וכמו אחיך, חולה באותו הסוג של המחלה.. ב- 1996 חליתי שנית ולאחר 3 סדרות של כימו' עברתי השתלה עצמית בתה"ש. מיליתו תיארה את ההשתלה כל כך מדוייק.. שזלגו לי דמעות. כל הכבוד לך שאת תורמת - למרות שזה לא כזה ביג דיל מבחינה פיזית - מזל שיש לו אחות כמוך!! אם יש שאלות או סתם.. אני פה!

למעלה