השתלת מח עצם

אבועופר

New member
השתלת מח עצם

מישהו יכול לספר לי מנסיונו אים מתבצעת הפעולה של התורם ושל המתרים - מדובר בחולה לוקמיה שאחותו נמצאה מתאימה וההתרמה תעשה לאחר סבב שני של טיפולים כימוטרפיים בעוד כ-חודש בבית חולים שיבא.

מיליתו

New member
תרומת מח עצם...

אבועופר, האם אתה מדבר על עצמך?
השתלה מתורם: איסוף מח העצם נעשה למעשה דרך הדם. מספר ימים לפני האיסוף התורם מקבל זריקות נאופוגן שמעלות את כמות תאי האב בדמו. ביום האיסוף הוא מתחבר למספר שעות למכונה הדומה לדיאליזה שמוציאה דם מוריד אחד, מפרידה ממנו את תאי האב, ומחזירה את היתר דרך וריד אחר. לעיתים יש לחזור על הפעולה שוב לאחר יום-יומיים אם לא נאספים מספיק תאים. את אותו איסוף עובר גם האדם הזקוק להשתלה בדרך כלל כ"גיבוי", ולא כדי להשתמש בשתל. תאי האב נשמרים בהקפאה עד ליום ההשתלה. תופעות לוואי של נאופוגן: יתכן חום וכאבי עצמות, אופטלגין עוזר. לאחר שהכל מוכן, האדם הזקוק להשתלה מתאשפז בחדר אישי ומקבל כימו ו/או הקרנות כדי להרוס את מח העצם שלו. כ 8-10 ימים לאחר תחילת הכימו מוחדר לגופו מח העצם של התורם באמצעות עירוי (נראה כמו מנת דם). לאחר מכן מגיעים ימים קשים מאוד של תופעות לוואי עד שמח העצם נקלט. בדרך כלל יש קצת חום וסיבוכים, ומקבלים הרבה תמיכה ומורפיום. אחרי כשבועיים מח העצם מתחיל להיקלט והתופעות חולפות בהדרגה. יתכן מצב של GVH בו ישנה דחייה של השתל את הגוף. הדבר יכול להופיע בדרגות חומרה שונות. בד"כ ברמה קלה, זה נחשב דווקא סימן טוב. בדרגות קשות, ישנן דרכים לטפל נקודתית בכל בעיה. בד"כ זה בעור... בהצלחה!!!!!!!!

אבועופר

New member
השתלת מח עצם

תודה על האינפורמציה, כן מדובר בי. למזלי אחותי נמצאה מתאימה. אם את יודעת מנסיון על ביח שיבא וההשתלות שם והתנאים למשפחה - כמו חנייה? טלויזיה? וכיוצא בזה כל אינפורמציה תבורך

מיכלי56

New member
אבועופר..

יכולה לספר לך שהמחלקה בתל השומר מצוינת. החדרים גדולים ומרווחים,בכל חדר מיטה נוספת במידה ובן משפחה רוצה להישאר ולישון. כמובן שלכל יחידה כזאת שרותים צמודים ,טלויזיה ,מקרר ,קומקום חשמלי..במחלקה מטבח נוסף ובו יש מיקרו. הטיפול (לפחות זה שאנחנו זכינו לו-וכך נדמה לי כולם) מעולה ומסור,צוות אחיות זמין 24 שעות והכל נעשה בשקט ובביטחון רב. בנוגע לחניה-אפשר לקבל אישור כניסה חופשי לחולה (למכונית אחת),קיימים הסדרים עם החניון לכניסות רב פעמיות מוזלות..כשתגיע תברר. בעיקרון מכונית ששילמה בזמן יציאה יכולה להיכנס שוב באותו היום ללא תשלום. מאחלת לך בהצלחה גדולה

מיליתו

New member
המון בהצלחה

יופי שיש לך תורמת, זה המכשול הכי גדול בדרך כלל... לגבי שיבא... אין לי מושג. האמת היא שאני עובדת בשיבא פעם בשבוע, אבל אני עובדת במחלקה פסיכיאטרית ולא כל כך מכירה את התנאים במחלקת ההשתלות. הכי פשוט ואמין זה לשאול את כל השאלות האלה את מתאמת ההשתלות שלך. אני עברתי את ההשתלה ברמב"ם. הטלוויזיה היתה בתשלום, אבל פשוט הבאנו מהבית טלוויזיה ווידאו (וכמעט ולא עשיתי עם זה כלום). על חניה משלמים או שפשוט מחנים קצת יותר רחוק והולכים ברגל רבע שעה. קשה לי להאמין שיתנו למשפחה לחנות בחינם בשיבא (אני עובדת שם, ולא נותנים לי חניה חינם...) ברמב"ם יש עכשיו מקררים אישיים בכל חדר (תרומה חדשה יחסית), לא יודעת מה יש בשיבא. בכל אופן, חשוב לבחור שני בני משפחה שיוכלו להיות איתך כל הזמן (גם בלילה - יש תמיד כורסאות נפתחות), זה הרבה יותר קל לכולם ככה.

דגנילי

New member
אני עברתי שם השתלה לפני 9 שנים

המקום נעים (עכשיו יש בטח עוד שיפורים), אבל מה שחשוב זה הצוות! צוות מדהים מדהים.. כל אחת כמו פסיכולוגית תומכת. ואני הייתי זקוקה להם ולכתף שלהם כי היה לי ילד בן שנה בבית והיה לי רע עם זה שאני צריכה להיות 3 שבועות בלעדיו מעבר לקושי הפיזי. אבל הם מאוד תומכים ועוזרים. והעיקר לסיים את זה בלי שום סיבוכים ולצאת משם בריאים. אני 5 ימים טיפולים כימים מאסיביים ואז שהחיסון ירד לגמרי הכניסו אותי לבידוד והשתילו לי את החומר (השתלה עצמית), ואחרי כמה ימים הם עלו ועלו חזרה והוצאתי מהבידוד לעוד שבוע התאוששות. ומאז... טפו
טפו
טפו
קח לך דיסקים.. לי התקינו טלויזיה, אבל אל היה לי סבלנות.. גם לא למוסיקה האמת.. אבל סיימתי ספר שלא היה לי הרבה זמן אליו "מבצע לומבארד". אם יש לך עוד שאלה.. אני פה

למעלה