השתלת מח עצם

אבועופר

New member
השתלת מח עצם

היום היום השביעי לאחר השתלת מח העצם, היום הספירות ירדו ל-300 והבידוד מתחיל. עברו 7 ימים שיגרתיים ומשעממים וכנראה ה"נפילה" לפנינו. אבל היות וכולם יודעים שהיא מגיעה כולם מוכנים לקראתה - גם הצוות הרפואי וגם הצוות המשפחתי. המתנה מורטת עצבים לפנינו - עוד 7 ימים עד שנדע איך עברה ההשתלה. שכולם יהיו בריאים וחזקים. אום עופר לאבו עופר אין מחשב כי חשבנו שקיבלנו את החיבור לאינטרנט כמתנה אבל הוסבר לנו כי עלינו לשלם הרבה כסף והחלטנו לוותר עליו בבית החולים ולכן אין שידורים חיים של אבו עופר מבית החולים וחבל שכך. אולי מישהו יודע איך אפשר לקבל תרומה של חיבור לאינטרנט דרך החברות הסלולריות?

../images/Emo24.gifתחזיקו מעמד

עוקבת אחריכם ומאחלת רק טוב גם אחי צריך לעבור את התהליך הזה אנחנו מחכים לתור אצל הרופא להתחיל בתהליך אני עוקבת אחרי ההודעות שלכם חפשתי אתכם בימים האחרונים מתפללת להצלחת התהליך כולו ולקליטת השתל שבדיקות הדם יגיעו לערכי הנורמל
ושאבו ואמו של עופר יחזרו המהרה לעופר והבריאות והשמחה יבואו אתכם מסרי ד"ש חם לאבו עופר

סניאלה

New member
שיהיה בהצלחה

אני מקווה שההשתלה תצליח.חבר שלי אמור להתאשפז כנראה שבוע הבא לתרומת מח עצמית באותה מחלקה. גם אני נסיתי לברר לגבי אינטרנט וזה יקר וגבר אחד שראינו שם בסיור שעשינו אמר שהוא קיבל תרומה של חיבור דרך אורנג' אז תנסי החלמה מהירה

מזל 15

New member
ב ה צ ל ח ה

תרגישו טוב ותחזרו מהר לעופר. באמת תהיתי מה קורה לכם ותודה שאת מדווחת.

אבועופר

New member
אינטרנט

הגבר הזה הוא אבועופר וה"תרומה" עלתה לי עד עתה 1000 שקל כך שהחזרנו אות התרומה לתורם מהר מאוד

סניאלה

New member
../images/Emo12.gifזה לא אתה

היינו בסיור שם עוד לפני שהתאשפזת וראינו חדר של גבר שהיה ביום השלישי של הטיפול הכימותרפי שלו.זה היה ב27/10 שהיינו ביום בדיקות שם. הוא אמר לנו שהוא קיבל את זה דרך אורנג. לא משנה.יותר חשוב-מה שלומך ואיך עוברים עליך הימים?

מיליתו

New member
בהצלחה

חברות נותנות חסויות למחלקות ילדים, אבל משום מה, מבוגרים לא צריכים שיקלו עליהם את השהייה באישפוז, וזה גם מצטלם פחות טוב ליחסי הציבור שלהם... בכל מקרה, צריך מישהו שידחוף את זה יחד עם יחסי ציבור - רצוי מישהו מבפנים. אני לא יודעת מי... ואם הנפילה עוד לפניכם, סביר להניח שלא יהיה לו יותר מדי כוח לגלוש באינטרנט. אני הייתי מטושטשת למדי החל מכמה ימים אחרי ההשתלה. הספירות ירדו ל 30, והיה לי זיהום... קיבלתי הרבה תרופות דמויות מורפיום (כי לא נותנים מורפיום כשיש בעיות בבטן), והן גרמו לירידה בלח"ד ושאר סיבוכים. אבל כפי שאמרת, כולם כבר מכירים את התופעות האלה (אם כי אני אישית כניראה החלטתי לעשות להם תרגיל לא כל כך רגיל בתפקוד במצבי חירום לאיזה שעה...). בדרך כלל כשבועיים אחרי ההשתלה הספירות מתחילות לעלות וזה סימן שהשתל נקלט, ואז גם מתחילים להרגיש טוב יותר. מאחלת לכם שבוע מצויין, עם מעבר כמה שיותר חלק של התקופה הקשה, ומעט מאוד תופעות VGH (כדי שתדעו שזה הצליח, ובלי נזקים של ממש).

adibc

New member
מיליתו

לאבי ייש כאבים חזקים מאד בבטן (כנראה דלקת במעי) והרופאים משתדלים לא לתת מורפיום על אלו תרופות חילופיות יש? וכמה זמן עד שכאבי הבטן הנוראיים הללו יחלפו? הוא סובל מאד..

מיליתו

New member
הכל עובר כשהספירות עולות....

עד אז צריך פשוט להחזיק מעמד, ולא לאכול שום דבר, אפילו לא לשתות תה. אך ורק מים צלולים (כל דבר אחר מעמיס על המעיים).

דגנילי

New member
כמה טוב לשמוע ממכם.

אני גמחושבת שהאינטרנט בבידוד לא יהיה מעשי.. לי הייתה טלויזיה וספר ורדיו, שתיפעלתי מאוד יפה בשבוע של הטיפול, אבל אחורי זה עם המורפיום והפצעים הקשים בפה, הייתי כולי בהזיות ועירפול. חזרתי לעצמי כמו שמיליתו היקרה כתבה, לאחר שהכדוריות עלו שוב ויצאתי מהבידוד. ועד אז יש לכם זמן לתרומה. גמאני מרוגזת שמשקיעים רק בילדים חולים - זה מצויין שמשקיעים בילדים ובעיקר בבי"ח שניידר, אבל המבוגרים נזנחים לעייפה. עם הכל צריכים להתמודד לבד, ולמבוגרים יש נפש בדיוק כמו לילדים, במיוחד בזמן של סבל פיזי ונפשי שכזה.

למעלה