השתלת מ,עצם בשידור חי

אבועופר

New member
השתלת מ,עצם בשידור חי

אתמול זה ה בהא הידיעה יום בבוקר אחותי תרמה את תרומתה במכון ובחמש בערך הגיעה האחות נוגה עם הרופאה וחיברוני לשקית נוזל אדמדם שבו בו טעונה תרומתה של אחותי להצלת חיי,מבחינה טכנית הענין פשוט מעין כמותו אך אנו אפילו שרנו בחדר כדי לציין את הרגע המיוחד. נוגה נשארה בחדר כל שעת העירוי ובסופו פלטה אנחת רוחה ואמרה כי למרות ההתאמה המלאה עלולים גם כאן להיות סיבוכים ולשמחתנו הכל הולך לפי התוכנית ולואי שימשיך עכשיו כשבועיים של המתנה לקליטה של השתל הצביעו בשבילנו שנהייה כולנו בריאים,

מיליתו

New member
../images/Emo45.gif

המון המון בהצלחה. איזה רגע מרגש!!! שרק ימשיך ללכת לפי התוכנית. השבועיים הקרובים עלולים להיות הקשים ביותר עד קליטת השתל. מאחלת לך לעבור אותם חלק ולעניין.

מיכלי56

New member
../images/Emo45.gifמצביעים!!

נקנה קולות בכסף טוב ,נעמוד בקלפיות ונפזר הבטחות
אנחנו בעד אבועופר

ה ל ו מ ה

New member
אנחנו מצביעים ומצדיעים ומקווים

ומתפללים, וכל הנפש פנימה כה הומיה.....כה נפעמת.... אין לי מילים לתאר התקווה והציפייה שלנו. מיותרות המילים. הלוואי והאנרגיות שאנו שולחים - יעזרו ויפעלו להצלחה - להצלה - לחיים. אנו = אנוכי ובני ביתי שעוברים איתי את סערות הנפש סביב מחלה כה מסוכנת, ושואלים עליך תדיר.הבעל והבנות שלי. חיבוקים של עידוד של דאגה, מהלומה
חייך חייך צחק - הזמן את מוח העצם להקלט במקום שצוחקים בו....

דגנילי

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif - ועכשיו תתחיל להסריח

חחח... אני לא אשכח כמה מסריח זה היה - כל המחלקה הסריחה ממני. שיהיה במזל ושתצא מהר מהר מהבידוד. שהכדוריות הלבנות יתחילו להתפתח במהירות ולתרבה כמו שצריך!

מיכלי56

New member
דגנילי..

לדעתי אבועופר (ובעיקר המשפחה),לא יסבלו מהריח. אסביר למי שלא מבין: כאשר ניתנת תרומת מח עצם ,ברוב המיקרים מוסיפים לה חומר משמר ומקפיאים. בתהליך של הכנסת מח העצם החדש מתפרק החומר המשמר בגוף וגורם לריח לא נעים של תירס מקולקל.(מקבל התרומה מרגיש את זה בדיוק 10 דקות ואחרי זה נאדה...רק הסובבים סובלים קצת). במיקרה של אבו עופר התרומה לא עברה תהליך של שימור והקפאה אלא נעשתה במיידי לכן לדעתי כל התופעה הזאת לא תתקיים.(סוג של נחמה
)

דגנילי

New member
מזתומרת במיידי?

שאבו לאחותו, ורק אחרי כמה זמן השתילו לו.. לא נראה לי שמשתילים ממנה מיידית. ושומרים את זה בשקית עם החומר. הוא אמר שהביאו שקית. ואני הרחתי את זה עלי גם אחרי 10 דקות וזה החריף אחרי כמה ימים שהתחלתי לשלשל ולהקיא כשהחומר הכימי התחיל לצאת מהגוף. והסובבים אגב לא סובלים קצת.. אני זוכרת שהגעתי ליחידה לפני ההשתלה שלי - הריחו את החומר עוד מחוץ ליחידת ההשתלות. הריח ממש חריף - אבל שטויות, זה הקטע המבדר שבעניין.

מיכלי56

New member
עוד קצת..

לפי התאור של אבועופר ההשתלה נעשתה באותו היום שמח העצם נילקח מהאחות..(אבו עופר?? תתקן??). ובאשר לריח,האחיות אמרו לנו שהמושתל מריח את עצמו רק בתחילת התהליך ואחר כך-מסיבה לא ברורה הוא מפסיק להריח. כך היה אצלנו..ובקשר למידת הסבל של הסובבים,טוב נו-רציתי להיות עדינה
הריח די נורא.

דגנילי

New member
ואו.. איזה יעילות! ממש טרי..

אני הרחתי את זה במשך ההשתלה עצמה ואז הפסקתי להריח כנראה בגלל עוצמת הריח - אבל שאר הסובבים אותי המשיכו להריח. התחלתי להריח את זה שוב שיצאתי מהבידוד.

זה אולי קורה בהשתלה עצמית

שאז לא ניתן לעשות את זה במח עצם טרי אלא לאחר בדיקה במעבדה האיסוף נלקח לפני התחלת הטיפול הכימי משך כמה פעמים ורק אחרי זה מתחילים בתהליך של הטיפולים ככה הסבירו לאחי שצריך לעבור את זה בתל השומר

מיכלי56

New member
וגם..

כשמדובר על תרומה מחו"ל,מח העצם עובר תהליך זהה של הקפאה.(אפילו שתאורטית ניתן לשאוב ולהטיס במיידי אלא שי משהו באמנה רפואית בין-לאומית שמונע)

g a l i 4 0

New member
השתלת מוח עצם

עופר אהלן, אני המומה מהרעיון שלך הוא פשוט גאוני בעיניי, אני חולה בלימפומה נון הודג'קין ואמורה לעבור בחודש הבא השתלה מתורם זר . אני כל הזמן מחפשת לדבר עם כאלה שעברו את התהליך ולהתחזק דרכם, ופתאום כתבו לי במייל שיש מישהו שכותב אונליין על זה הייתי רוצה לדבר איתך, מחזקת אותך ומחזיקה אצבעות, גלי

g a l i 4 0

New member
מחזיקה אצבעות

מה שלומך? ואיך אתה מרגיש עכשיו, אמורה לעבור אותו תהליךבחודש הבא, מתה לדבר איתך, שולחת זר בלוני בריאות גלי

למעלה