השתלת פורט/פורת

ישפה

New member
השתלת פורט/פורת

מישהי קרובה אלי שחולה בסרטן (מעי גס+גרורות בכבד) צריכה לעבור השתלת פורט לצורך קבלת הכימותרפיה נשמח לשמוע על כך ממישהו פה שעבר את הפרוצדורה ויוכל לשתף אותנו בחוויה ... שמענו שיש לעשות שטיפה פעם בחודש אפשר לפרט על השטיפה?? מי עושה את זה? האם צריך להגיע לביה"ח לצורך כך וכו´ תודה

ס ו ז נ ה

New member
השתלת פורט

לי השתילו היקמן, זה אח של פורט אני לא יכולה לספר על הניתוח כי אלו ניתוחים שונים אבל המטרה היא לחסוך דקירות ומחולים שהכרתי, שהיו עם פורט שמעתי שהיו מאד מרוצים בהצלחה השטיפות, אגב, זה לתחזוקה שהצינורות לא ייסתמו

לי היה אחד כזה...

אחרי טיפול אחד הבינו שדרך הוריד אני פשוט אצטרך לשבת יומיים במחלקה. אז שמו לי פורט. זו פרוצדורה פשוטה של הכנסה תחת הרדמה מלאה, והוצאה תחת הרדמה מקומית. זה צינור עם קופסית בה יש ממברנה חד כיוונית שדרכה מתחברים מבחוץ וניתן להוציא ולהכניס נוזלים, זה חוסך את כל הדקירות המעיקות בשביל ספירות ובשביל טיפולים. כן צריך לשטוף אותו פעם בחודש עם הפרין כדי שלא ייסתם ואצלי עשתה את זה האחות שנתנה לי ת´טיפולים ואחרי שנגמרו הטיפולים לא באתי לשטוף, אחרי זה משאירים אותו עוד כמה חודשים עד אחרי הטיפולים (ליתר ביטחון). בד"כ עושים את זה באיזור החזה. הפורט, להבדיל מההיקמן, יושב כולו תחת העור, אין לו שום מגע עם אוויר או מיים וההתחברות אליו היא עם מחט מיוחדת שאליה מתחברת האינפוזיה כמו אינפוזיה רגילה. אני ממליצה על זה כי זה חוסך זמן בטיפול, חוסך זמן במציאת ורידים וגם ככה הורידים לא מתקלקלים. הלא- חיובי שאני זוכרת לגבי הפורט הוא שהיה במקום לא נוח (מתחת לחזה) והיתה לי קצת בעיה עם חזיות עצם וגם שדווקא הפורט שלי לא היה מחזיר דם בשביל ספירות אז היו דוקרים אותי גם בידיים בשביל זה. מקווה שסיפקתי את הסקרנות. יום טוב גלי

ep333

New member
לי היה פורט

שלום לך, לי היה פורט בזמן הטיפולים.. הניתוח היה די פשוט עד כמה שזכור לי... חתך קטן בצד ימין מתחת לחזה, ועוד חתך קטן מעל. אחרי הניתוח לא רואים כמעט כלום חיצונית.. יש כוסית קטנה שנמצאת מתחת לעור וכדי להגיע אליה צריך לדקור את העור. זה כואב בפעם.. פעמיים הראשונות.. אחרי זה מתרגלים. שוטפים את זה כל טיפול.. ככה שאם נמצאים בטיפול קבוע אז אין צורך להגיע במיוחד לשטיפות (כל עוד נמצאים בטיפול יחסית קבוע). בסיום הטיפולים הוציאו לי את זה בניתוח נוסף. זהו. עוד שאלות? ערן.

blg

New member
בדיוק רציתי לשאול איפה אתה???

והנה אתה פה, אבל אני עוד ממש כמה דקות הולכת. וממילא לא מצליחה להכנס לצ´ט נשיקות חמוד. מקווה שאתה בטוב.

lital_helmer

New member
גם לי היה היקמן.

ביד ימין. ההחדרה הייתה מאוד קלה...ניתוחון קטן. אבל זה דרש המון טיפול. פעם בשבוע שטיפה+הפרין וחבישה מחדש. אפשר לעשות הכל עם היקמן כזה...להוציא דם..וכמובן כימותרפיה. בהתחלה חשבתי שיהיה מאוד מאוד לא נוח אבל התרגלתי כל כך..שכשהוציאו קצת הצטערתי..אבל למזלי הוא בדיוק התחיל להסתם סופית בסוף הטיפולים. בקיצור זה ממש לא נורא וחוסך הרבה. תשאלו למה לא פורט? פשוט מנהל המחלקה בה אני מטופלת לא אוהב את רעיון הפורט כי לטענתו יש יותר סיכוי לזיהום והפורט כידוע הוא מתחת לעור וצריך ניתוח כדי להוציא אותו ואת ההיקמן פשוט שולפים החוצה כמו עירוי רגיל. מקווה שעזרתי. ליטל

למעלה