השתמטות אינדיבידואליזם חברה מגוייסת

JHON DOO1

New member
השתמטות אינדיבידואליזם חברה מגוייסת

לכוכב הרביעי,לבוחר בתשוקה ובעצם לכולנו. מה שכתבתי על גיבור מת או פחדן חי לא בא לתקוף אף אחד מכם. זאת פשוט דעתי והיא נובעת ממספר גורמים חלקם משתנים. 1. החברה הישראלית בשנים האחרונות פחות דואגת לאחר ויותר כל אחד/אחת מתכנס/ת כמו צב או שבלול בתוך עצמו. 2. החברה גם פחות "מגוייסת" כמו עד 1967-1973 לדעתי חלק ממה שקורה היום גם איתנו כיתומים אך גם עם כל הנזקקים האחרים הוא שילוב של גישות חברתיות כלכליות מארה"ב {מילטון פרידמן} והשבר של יום הכיפורים לא רק כמחדל צבאי ופוליטי משפיע גם היום. 3. אין לי בעייה שמי שלא מעוניין מסיבות אידיאולוגיות לשרת בצבא שלא יתגייס אך שיעשה שרות לאומי כמו בבתי חולים וכדומה. 4. אם מערכת החינוך במדינה הייתה מקבלת תקציב סביר "לחינוך" אני משער שהמצב בארץ היה פחות גרוע. 5. החינוך של הדור שלי ויותר מבוגרים ממני היה לתת ולא על מנת לקבל פרס וזה גם מה שקיבלתי מהמשפחה המורחבת. מי שירצה לדעת יותר יכול לשאול אותי ולקבל תשובות. שבת שלום לכולם.

לגבי החזרת הגלגל לאחור..

גם אם היו נותנים לי את ההזדמנות להחזיר את הגלגל לאחור ולהחליט בשבילך אבא שלי, הייתי אומרת שהתגייס. עוד דבר, אני לא חושבת שמי שנהרג הוא גיבור. הייתי מנסחת את זה בצורה שבשבילי אבא שלי הוא גיבור.. כי ככה זה, כל ילד מסתכל על ההורים שלו כגיבורים לא משנה מה הם עשו בחייהם.

למעלה