השתמע מהפורום משהו שנשמע לי מוזר

השתמע מהפורום משהו שנשמע לי מוזר

רק אחרי שמאושרת בקשת ההתנדבות מתחילים להתמיין?! אבל אז נתגייס כולנו בגיל 20!!

סיונתו

New member
מה פתאום

זה בכלל לא קשור
אני התחלתי את המיונים לפני שבכלל חתמתי על זה שאני רוצה להתנדב

אוקיי, אז מה קורה לכל המיונים

ברגע שמאושרת ההתנדבות? איך המיונים במהלך יב' והועדה בה אנחנו נשאלים מה אנחנו רוצים לעשות בצבא מתחברים? זה מה שאני לא מבינה - מצד אחד ישאלו אותי מה אני רוצה לעשות בצבא בועדת המתנדבים, ומצד שני אני מתמיינת למסלולים.

סיונתו

New member
אוקיי

לפי מה שהבנתי- הם יתנו לך בוועדה האחרונה שאת אמורה להגיד בה מה את אמורה לעשות את האפשרויות שלך.... כאילו יגידו לך בעיקרון איזה מיונים עברת או משהו כזה... ואז לפי זה את בוחרת (אלא אם כן את מחליטה ללכת לתפקיד אחר שלא דרש מיונים)

Dizen

New member
זה לא בדיוק ככה...

בועדת מתנדבים שואלים אותך מה את רוצה רק אם עוד לא התמיינת לכלום. וכן, יש כאלה- שמתחילים למצוא להם תפקיד רק חודש לפני הגיוס. אם התחלת להתמיין לפני הועדה (הדבר הרצוי לעשות) בועדה פשוט יאשרו פורמלית את ההתנדבות, וזהו.
דיברתי עם דורון. הא

בירור קטן...

אמרתם שקיימת אפשרות להתמיין לפני הועדה או בועדה עצמה.. מה עם אני מחליט להתנדב עכשיו אבל רוצה לגשת למיונים של משהו כמו פרוייקט גמא שהמיונים אליו עברו או לחילופין נמשכים במשך שנה שלמה? האם בעצם ייתנו לי להתגייס באמת רק בתום כל המיונים? האם קיימת אפשרות של הגשת בקשה ותאריך בו אני רוצה להתחיל את הגיוס בתכל'ס?

Dizen

New member
לא הבנתי

מה זה "להתנדב עכשיו אבל לגשת למיונים..."? אתה לא יכול להתגייס ואז להתמיין... אם אתה רוצה תפקיד שהמיונים אליו נמשכים שנה, ומוכן לדחות את הגיוס שלך בשנה בשביל זה, אני לא חושבת שצריכה להיות עם זה בעיה.
הם כעיקרון יוצאים מנקודת הנחה שאתה רוצה להתגייס כמה שיותר מוקדם...

התכוונתי..

בוא נגיד שאני רוצה להתנדב אחרי בסוף השנה הבאה... אבל אני רוצה להיות בפרוייקט גאמא, יש למיונים שלהם מספר שלבים המשתרעים במשך כל השנה. מה אני צריך לעשות כדי להתנדב לצה"ל וללכת למיונים? אני הבנתי שאני מגיש בקשת התנדבות, מתכנסת ועדה, מאשרת ואז אני מתגייס. מה אני עושה אם אני רוצה לעבור מיונים שמתרחשים הרבה זמן? אומר לועדה?

Dizen

New member
תראה

מודיעין (גאמא, במקרה הספציפי הזה) וצה"ל הם שתי מערכות נפרדות לחלוטין. אם אתה מודיע למודיעין שבכוונתך להתנדב ושאתה רוצה מיונים, הם יתנו לך להתמיין. אין לזה קשר לשלב בו אתה נמצא בהתליך ההתנדבות. ועדת מתנדבים היא ועדה בה מאשרים לך את ההתנדבות, כלומר היא נמצאת בסוף התהליך. אתה אמור כבר לעבור את רוב המיונים שלך, לפני שאתה מגיע לועדה. בקיצור- כדי להתמיין לגאמא- דבר עם מודיעין ותבקש מיונים. כדי להתנדב- דבר עם תא מתנדבים ותבקש להתנדב. אלו הם שני תהליכים שונים. וחוץ מזה, הבנת קצת לא נכון: אמנם באופן עקרוני אתה "מגיש בקשה, מתכנסת ועדה, מאשרת ואז אתה מתגייס", אבל כל העניין הזה לוקח בין חצי שנה ושמונה חודשים! יש מבין?
אגב, אתה צריך לדאוג באמת שהועדה תהיה מספיק מוקדם, כדי שתאריך הגיוס יתאים לגיוס של גאמא.

shiri_b

New member
ואם התמיינתי לפני הועדה

ושהם שאלו אותי בתהליך ההתחלתי נתתי להם את השמות של התפקידים ושמתי תפקיד אחד מקום ראשון ואת השני מקום שני, ועכשיו התחרטתי ואני רוצה להחליף ביניהם, להגיד את זה בועדה? או שכבר ישימו אותי איפה שהם רוצים?

Dizen

New member
גם ככה בועדה הם ישאלו שוב

אז זה לא כזה משנה. בכל מקרה, אם את סגורה על התפקיד שאת רוצה עכשיו בעדיפות ראשונה- תגידי להם. זה בטח לא יכול להזיק
האם מה שהתמיינת אליו זה מה שאת רוצה בעדיפות ראשונה? או שזה לא קשור?

shiri_b

New member
תודה

התמיינתי אז לאשכול של תפקידי מודיעין ועברתי שלב באחד מהם ובאתי למיון בשני, אח"כ הוזמנתי לתחקיר ביטחוני (לא הייתי אז בטוחה לאיזה תפקיד) אז ששאלו אותי איזה תפקידים אני רוצה הם היו לי בראש... עכשיו התפקיד ששמתי מקום שני הוא בעצם נראה לי התפקיד היותר טוב.

Dizen

New member
בכיף

"אשכול תפקידי מודיעין" הכוונה לחמ"ן, או לאיזשהו תפקיד שאנשים אחרים מקבלים במנילה? כי אם זה חמ"ן, זה בכלל לא משנה מה תגידי לתא מתנדבים...

למעלה