"השתמשו יותר בנשים ופחות בחיילים"

טל קר

New member
"השתמשו יותר בנשים ופחות בחיילים"

הודעה קצרה מתוך ידיעות: "יחצנים אמריקנים המליצו לישראל: השתמשו יותר בנשים ופחות בחיילים. משרדי יחסי הציבור שמדינת ישראל שוכרת בארה"ב ממליצים למערך ההסברה בישראלי בחו"ל לעשות שימוש רב יותר בנשים כדוברות, שכן הן נשמעות אמינות, פחות כוחניות ומעוררות אמפתיה בקרב השומעים"

calisto

New member
אני לא יודעת מי צריך להעלב יותר...

א. השתמשו? לאובייקטיביזציה של נשים התרגלנו, מסתבר שגם חיילים הם אובייקט ב. אין מה לעשות, חייל, חמוד ככל שיהיה, עדיין לבוש מדים ובד"כ עם נשק... זה לא משדר אבהיות וחום, ברוב המקרים לפחות.

sista

New member
נשים - טובות לשימוש

בטח, אנחנו יפות, רכות, נעימות וחלקות רגליים. מתאימות לשיווק לעולם. נחמד שטוב להשתמש בנשים ליחסי ציבור, כי זה מצטלם טוב יותר מעורר אמפתיה, חבל שעיקר השותפות שמציעים לנו בהסברה היא קוסמטית ולא מהותית. כל הקטע הוא להראות טוב, להשמע טוב, להגיד דברים שאנשים אוהבים לשמוע. כל המלחמה הזו מנוהלת כטריקים פרסומיים. ישראל שוכרת משרד יחסי ציבור אמריקאי להסברת המלחמה ע"י נשים. מה קורה פה? היכונו, אחיותיי, מחר יכריחו אותנו לעשות פן ולהתייצב מול המצלמות.

איזה שותפות מהותית את מבקשת?

האם את באמת חושבת שהיית יכולה לעשות קסם שיהיה שלום? שלום זה דבר בלתי אפשרי אלא עם הצד השני רוצה בשלום. האם יש לך ראיות כלשהן שהצד השני רוצה בשלום? במצב שהצד השני לא רוצה בשלום השותפות המהותית היחידה שאפשר להציע לך היא שותפות במלחמה שנכפית עלינו אבל זה נשמע לי כאילו זאת לא השותפות שאת רוצה ,ואת מאשימה אותנו במלחמה.

sista

New member
שיהיו נשים בשיחות, לא בפרסומות.

כל העניין של שילוב פרופגנדה במהלכים מדיניים פסול בעיני. מעבירים את העניין משיקולים ענייניים ומהותיים לשיקולי רייטינג. ראש ממשלה יחליט על הוצאות להורג ללא משפט, יקרא להם פעולות כירורגיות וישימו איזו בחורה יפת עיניים שתדבר על פרחים ותלטף גולדן רטריבר.מי שאוכל את הבולשיט הזה, מגיע לו. בנושא אחר. ליצחק מרדכי, בנוסף לעורכי דין, היו יחצנים שדאגו שבמהלך המשפט הוא יראה טוב והתובעות יראו רע. הוא ניסה להשפיע על מהלך המשפט דרך מניפולציה על הציבור.

מה את מציעה במקום הוצאות להורג?

האלטרנטיבות שאני רואה היא לא לחסל את אלה שמתכננים להרוג אותנו ולחכות שיהיו יותר פיגועים או לכבוש עם צבא את השטחים על מנת לעצור את הפושעים האלו. אני לא מתכוון להתווכח כאן על דעתך גם אם לא אסכים איתה אבל אני רוצה להבין באיזו אפשרות בדיוק את תומכת או שאולי את רואה אלטרנטיבה שלישית. בנושא יצחק מרדכי אני לא חושב שליחצנים היתה השפעה רבה והעובדה היא שרוב הציבור חושב שהוא קיבל עונש קל מדי(אני זוכר שקראתי סקר לפיו שזאת הדעה גם של רוב הגברים וגם של רוב הנשים(האחוזים שזכורים לי הם 60 אחוזים מהנשים ו53 אחוזים מהנשים אבל יתכן שאני לא זוכר נכון אבל אני בטוח שהיה מדובר ביותר מ50% גם של הגברים וגם של הנשים).

sista

New member
לא נתווכח על חיסולים

ארוך מדי ולא קשור לפורום. מה שאני יוצאת נגדו הוא שמרוב יחצנות לא רואים את העניין עצמו. שיקולי רייטינג הם ענייניים לגופו של הרייטינג ולא לגופו של עניין. ישנן החלטות שנעשות בלי חשיבה לטווח הארוך, לעתים באופן שיסב נזק בטווח הארוך, העיקר שהם יראו יפה בטלויזיה ויגדילו את אחוזי התמיכה בעיתון של יום שישי. לשלב בהסברה נשים שאין להן כל חלק במערך ההחלטות ולשים אותן שם כדי לעורר אמפתיה זה כמו ב-1984, כשקראו למשרד ההגנה משרד השלום. במקום חזית מדינית יש חזית מדיה, כל המידע מסולף ומטעה. לכל רם דרג יש דובר שמטרתו לשחרר רק מידע לטובתו של רם הדרג ולטייח את מה שלא. זוהי בעצם הכשלה מכוונת של חוק חופש המידע ושל תפקיד התקשורת בדמוקרטיה.

ספיר ק

New member
דעת קהל זו סוגיה קריטית

זו אחת מתופעות הלוואי של הדמוקרטיה. אין דיכותומיה בין שיקולי רייטינג לשיקולים ענייניים. שיקולי רייטינג הם ענייניים מאוד. גם כלפי פנים וגם כלפי חוץ. גם התקשורת היא שדה קרב. יש הפגנות (בארץ או בחו"ל), יש או"ם ויש דעת קהל שמשפיעה על מדיניות מדינות זרות. וכולנו (טוב, רובנו,) אוכלים את הבולשיט הזה. כשעושים אותו כמו שצריך.

פברואר

New member
על שילוב נשים במערך ההסברה

אני בטוחה שהתרגום שובש והאמירה במקור לא הייתה שימוש כמו שימוש שעושים בחפץ. לכן אולי אל לנו להתרעם כך כך. יש כאן כנראה חוסר רגישות ומיעוט אינטילגנציה חברתית מצד מתרגם הידיעה מאנגלית לעברית. ולעצם הרעיון של שילוב נשים במערך ההסברה - נפלא בעיני למה לא? ממלא גם הנשים וגם הגברים ידקלמו את מה שראש הממשלה ירצה וישלם להן/ם להגיד.

four seasons

New member
מסכים עם פברואר ../images/Emo40.gif

אחד הסיטואציות הארואית ה"משעשעות" זה התרגום מאנגלית לעיברית, אני מתייחס בספקנות לתרגום כזה, זה קשור למנטליות ולתרבות. אולי יתרגמו אבל ימשיכו לייצג אותנו ברישול ובסמרטוטי החאקי ובזריקת... בכל אופן יותר יצוג נשי יתרום, מקסימום פחות פקידה בקיריה, סתאםםםם אין בדעתי לקטרג, זה די רציני

calisto

New member
לא בטוחה שיש סיבה לשמחה

כי הנשים האלה תועסקנה בגלל שהן נשים ויצפו מהן לתכונות נשיות בהתאם, זה המשך אפלייה, רק הפעם נשים יקבלו עבור זה משכורת וסטאטוס. מצטערת, זה אולי שלב מעניין ואפילו חיובי בדרך לשיוויון, אבל זו עדיין אפלייה שעדיין נגועה בדיעות קדומות.

סיבה למסיבה?

במלחמת המפרץ, לא נתנו לנשים שלנו, עובדות רשות השידור, הן בטי.וי. והן ברדיו, להקריא הודעות ועדכונים על המצב. אז עכשיו אני לא יודעת אם לבכות או לצחוק. בכל אופן, השיטה האמריקאית, להצמיד קול "נשי" לכל הקלטה שבשימוש הציבור (הודעות בטלפון, במעליות, קריאות בסופרמרקט וכד´) מתחילה לתפוס גם כאן. אז יתנו לנו דימוי חדש: אמינות ומרגיעות. יופי לנו.

פברואר

New member
נו טוב אז מסיבונת

בכל זאת אישה העומדת מול עיתונות וקהל ברחבי העולם ומסבירה את עמדות מדינתה נצרכת לקצת יותר מאשר קול נעים וחזות מרגיעה. רבבות של יחצנים, דוברים, שרי ממשלה, אנשי שיווק ופירסום ועוד ועוד עושים את זה כל יום כחלק מהגדרת תפקידם. אז שגם נשים. אני מוכנה לתת את הקרדיט לנשים שתעשנה זאת, שהן כבר תדענה כיצד לייצג את הפאן האישי ואת הקול הנשי בדבריהן. ואם לא אז שתעמודנה בשורה אחת עם עמיתיהן הגברים.

augustus

New member
רק עכשיו ראיתי את השרשרת

ד"א חנה, אם אני פה - סימן שכבר הפסקתי להתעסק עם האתר, מה שאומר, שלכל השאר נשאר הרבה מה לעשות
אני לא יכולה לחוות דעה על ההמלצה בלי לדעת מי הדובר ובלי לשמוע את הטקסט במקור, כמובן. בכל אופן, מחשבתי הראשונה, עוד לפני שקראתי את כל התגובות, הייתה: צודק במאה אחוז. לא חשבתי על ה"שימוש" בנשים כניצול נשים, אלא כציפייה למעורבות יותר גבוהה של נשים גם במערך ההסברה. אנשי משרד החוץ מייצגים את מדינת ישראל בחו"ל, וחורה לי לחשוב שאנו מיוצגים כחברה גברית ובטחוניסטית עוד יותר ממה שאנחנו באמת (בהנחה שהדבר אפשרי). אני רואה בהעסקת נשים בהסברה של משרד החוץ שינוי לכוון של איזרוח. חוץ מזה, אפשר לפרש את פנייתו של האמריקאי כאכזבה מתת הייצוג של הנשים בצוות משרד החוץ, כמשהו שמסריח מאפליה הכי בנאלית. אז קדימה, יותר נשים במשרד החוץ, בכנסת, ברשויות המקומיות, ובכל תפקיד ייצוגי אחר שעולה על הדעת.

למעלה