השתנה של חתולים לא בחול שלהם

MissKermit

New member
היי לכולם! יש לי חתול ספינקס בן 12, בשבוע האחרון הוא משתין על המצעים של הבת שלי, רק על שלה. מישהו נתקל בכזו התנהגות? אנחנו מנקים את החול שלו כל יומיים (חול מתגבש). יש לציין שכרגע הוא לא חולה בדלקת בדרכי השתן. תודה לעונים!

Yukita

Active member
מנהל
היי לכולם! יש לי חתול ספינקס בן 12, בשבוע האחרון הוא משתין על המצעים של הבת שלי, רק על שלה. מישהו נתקל בכזו התנהגות? אנחנו מנקים את החול שלו כל יומיים (חול מתגבש). יש לציין שכרגע הוא לא חולה בדלקת בדרכי השתן. תודה לעונים!
האם אכן וידאתם שלא חולה - האם הוטרינר עשה בדיקת שתן?

MissKermit

New member
התשובה היא לא.. בנג'י כבר היה חולה מלא פעמים, ובדכ כשהוא חולה ויש לו דלקת הוא מיילל כל הזמן, וכל הזמן הולך לחול ויש לו גושים קטנים של שתן בחול (מה שלא קורה עכשיו). הוא עבר 2 חסימות של אבנים, אוכל מזון רפואי שלא ייווצרו לו אבנים, ועבר ניתוח להרחבת יציאת השתן שלו כדי שלא ייחסם שוב. היו חגיגות אני יודעת :)

Yukita

Active member
מנהל
יתכן שבמצבו ובגילו כדאי לשקול שהפעם משהו שונה. חתול שפתאום מתנהג אחרת - צריך למצות את האפשרות שמדובר במשהו בריאותי לפני שעוברים לפסים התנהגותיים. הבעיה יכולה להיות בדרכי השתן (זה אופייני למצבי השתנה מחוץ לארגז) או משהו אחר. אם יש בעיה בריאותית יהיה אפשר לעשות שמיניות באוויר ועדיין משהו לא יהיה בסדר.

יש אפשרות שכן מדובר במשהו לא בריאותי אבל כאמור כדאי להיות בטוחים עד כמה שניתן. עניינים התנהגותיים יכולים לצוץ ממגוון סיבות אבל קשה לאבחן סיבות באופן ודאי: לרוב משהו מלחיץ עבור החתול, משהו שמאיים עליו מאיזו בחינה. השאלה תהיה בדרך כלל מה השתנה בבית מכל בחינה שהיא, גם דברים שנראים לא קשורים.

למעלה