השתתפות איראן במונדיאל בגרמניה

רותםכהן

New member
השתתפות איראן במונדיאל בגרמניה

שלום לחברי הפורום מעולם לא נכנסתי הנה עד עכשיו (חרף העניין הרב שיש לי בתחום), אלא שכתבתו של אלוף בן מהיום - על הסנקציות המתגבשות נגד איראן- עוררה את סקרנותי באשר לסיכויי היוזמה למנוע את השתתפותה של איראן במונדיאל הקרוב. יש לי שאלה (שבמכוון נועדה לפורום הזה ולא לפורום כדורגל עולמי, אם יש כזה) והיא- האם מוכרים תקדימים מההיסטוריה של מניעת השתתפותן של נבחרות במונדיאל, בגין התנהלות ממשלתית באופן זה או אחר? (הדוגמא שצצה בזיכרוני היא מלחמת האזרחים שפרצה ביוגוסלביה והביאה לניצחון הדני באליפות אירופה 1992) מה נדרש כדי להוציא הצהרה כזו מהכוח אל הפועל? האם למוסדות בינלאומיים רשמיים (האו"ם, למשל) יש סמכות כלשהי על ארגונים דוגמת פיפ"א? איזה גוף פוליטי אחראי על פיפ"א (אם בכלל)? מה חלקה של המדינה המארחת (גרמניה, במקרה הנ"ל) בקבלת החלטות כגון אלה?

למיטב ידיעתי בימי המלחמה הקרה לא הש

תתפה גרמניה המזרחית ואם אני לא טועה גם כל הגוש הקומוניסטי.

iamyoda

New member
לא מדוייק

קודם כל לשאלה הראשונה - לאף גוף מדיני אין סמכות על התאחדות ספורט - זה הכל בקטע לא רישמי של לחץ ו"המלצות" אשר למלחמה הקרה והגוש הקומוניסטי שאתה מדבר עליו - אולימפיאדת 1980 נערכה במוסקבה וכל מדינות המערב החרימו את האולימפיאדה בעקבות המלחמה של הרוסים באפגניסטן אם אני לא טועה בתגובה, החרים כל הגוש הקומוניסטי את אולימפיאדת 1984 בלוס-אנג'לס

kapoya

New member
היה איזה סיפור עם יוגוסלביה

שהודחה מאליפות אירופה בגלל מלחמת האזרחים שלה (ומה שמעניין פה, זה שדנמרק עלתה במקומה לאליפות, ואף זכתה באליפות!!).

למעלה