השתתפות בצערם של ההרצליינים

goni11

New member
השתתפות בצערם של ההרצליינים

הנני משתתף בצערכם על בחירתה הצפויה של יעל גרמן הכוחנית והדורסנית.כן גם אם היא לא היתה אישה הייתי כותב את הדברים הללו בדיוק

תודה על הניחומים...

מאיפה הבטחון כי העוף הדורסנית תנצח? אין לזה קשר להיותה אשה. הרבה אנשים שאני פוגש מביעים ביקורת על הגברת. בשבת כשחזרנו הביתה עצרה אותנו באחד הרחובות קבוצת נערות (כבנות 14) ושרו לנו - "רק רישפי". ממש הפתעה כי מתי ילדים ידעו בכלל מה קורה בעיריה. בינתיים גרמן מנופפת בסיסמאות ראותניות אבל זה יכול לפעול לרעתה כשהציבור יבין שהיא מזלזלת באינטליגנציה שלו. יש עוד הרבה זמן לבחירות ותיתכן התעוררות וחוסר שביעות הרצון תתורגם למעשים ואז אולי נראה מהפך.

Salem

New member
בהחלט נקווה

שהציבור יהיה חכם ויצביע רשפי.

תודה, אבל היא לא תזכה

אכן גרמן היא כוחנית, נקמית שלא סומכת על אף אחד (נראה לי גם על עצמה)-הציבור ההרצלייני, יודע זאת, כל הסיסמאות שלה שהיא נחמדה, מקשיבה וכל שאר הדברים הבאנליים שלה, לא יעזרו לה-אנחנו יודעים מיהי באמת-צבועה ומזויפת, חוץ מלחייך כל-הזמן היא לא יודעת כלום. גרמן תרד בעוד חודש וחצי (שיריב בן-אליעזר יכין לה את משרדה ותפקידה הקודם).

Tami me

New member
יש לי הרגשה כי מדברים כאן על שתי

דמויות נפרדות - יעלי והגב' גרמן כל ערב הולכת יעל לפגוש את ילדי הפרחים של מרצ ומביאה להם שוקולדים והרבה חיבוקים ומספרת להם סיפורי לילה טוב של מינהל תקין. כשהיא הולכת לישון היא חולמת על יעל שמרחפת בשמים עם חיוך יעלי ענק ומפזרת ענן של סוכריות על העיר המפותחת שנקראת הרצליה. בבוקר מגיעה גב' גרמן למשרד ומזכירתה מספרת כי 20 איש ביקשו להיפגש איתה בבעיות של העיר הקורסת. עונה הגב' בעינים יורקות אש - "אין לי זמן, תעבירי את הכל לביריה". המזכירה מוסיפה "יש בחוץ שני קבלנים שרוצים לדבר איתך על תוכנית לפיתוח שכונה חדשה לזוגות צעירים". עונה הגב' בזעם "תגידי להם שכבר אכלתי לארוחת בוקר שני יזמים וחמישה כרישי נדל"ן. שיעופו לקיבינימט לפני שאני שולחת אליהם את עורכי הדין שלי" בסיומו של יום מתיש ומעצבן חוזרת יעלי לפגוש את ילדי הפרחים, ושוב חיבוקים, נישוקים וחיוכים לכל כיוון.

eopeace

New member
מאיפה זה הגיע?

אני שמח שלאנשים במדינה זו יש עדיין דמיון. ודמיונך אכן מפותח שכן כל קשר בין האמור לעיל ובין מציאות כלשהי אינו קיים. וזו ההתייחסות היחידה שאפשר להקדיש למעשייה מעין זו.

Tami me

New member
הדמיון ממש רב

ברור שהמחזה שלי היה בהגזמה כמו שעושים בכל מערכון בידור אבל מה שחשוב שהוא משקף את המציאות. מצד אחד אני שומעת את נערי מרץ מדברים עליה בהתפעמות כמו על איזו אלת אהבה יוונית מיתולוגית ומצד שני אני שומעת מאנשים שפנו אליה וביקשו את עזרתה כי היא חסרת סבלנות ומנופפת כל מי שמנסה להתקרב אליה, מספרים שהיא בורחת מהתמודדות עם בעיות ועוד דברים לא סימפטים. לכן המסקנה שאתם צודקים וגם האחרים צודקים. הגברת כנראה סובלת מאיזו פיצול אישיות - בתוכה מסתתרות שתי דמויות - האחת יעלי החייכנית (אותה אתם רואים וגם אנו בפרוספקטים) והשניה (הדמות שאנשים כמוני פוגשים) גרמן קצרת הרוח שמנופפת כל אחד, תושב וגם יזם. השאלה הגדולה כמובן אם היא טובה לעיר. כנראה שלא מספיק שהיא מחייכת בחלומות שלה.

eopeace

New member
טענות חסרות בסיס

נכון, יעל גרמן היא לא רק אישה נחמדה וחייכנית - היא אישה שעשתה בעבור הרצליה דברים כל כך רבים בחמש השנים האחרונות שאי אפשר לעולם לזכור את כולם (הזכרנו כבר את הניידת לטיפול נמרץ שפועלת בהרצליה בזכותה?) לגבי פיצול אישיות וקוצר רוח - זה פשוט טענות חסרות כל קשר למציאות.

למעלה