השתתפות הצבא בהוצאות נסיעה למילואים

yuval433

New member
השתתפות הצבא בהוצאות נסיעה למילואים

המידע מועתק מהבלוג: "הפנקס של יובל":

בעבר, צהל נתן שוברי נסיעה לתחבורה ציבורית מהבית למקום המילואים. במידה והחייל מגיע ברכבו או במונית שירות, הדבר היה לחלוטין על חשבונו.

החל מינואר 2013, צהל מאפשר לחיילי המילואים לבחור האם הם רוצים להמשיך במתכונת הישנה של קבלת שוברי נסיעה לתחבורה ציבורית או לקבל (ישירות לחשבון הבנק) סכום כסף כהשתתפות חלקית בהוצאות הנסיעה.

למי שמגיע באופן קבוע על בסיס תחבורה ציבורית או לחילופין ברכבו, התשובה ברורה.

הצבא מאפשר לשנות את ההחלטה ע"י הודעה לקצינת הקישור, אך לא במהלך מילואים אלא רק זמן סביר לפני. (במהמלך המילואים לא ניתן לשנות את ההחלטה בגלל אופן החישוב. בסמוך למילואים, סגלי הקישור עסוקים בהערכות למילואים, כך שזה לא זמן הכי טוב לטיפול בבקשות אלו).

באופן אישי, מצאתי את עצמי מגיע למילואים עם שוברים לתחבורה ציבורית (להערכתי לפחות 200 ש"ח רק בשנה האחרונה אילו הייתי צריך לקנות כרטיס נסיעה), מוניות שירות בין עירוניות (כנראה סביב 30 ש"ח לשנה), רכב פרטי (מאות רבות של קילומטרים בשנים האחרונות), ואין ספור טרמפים (מיותר לציין שבהתאם לפקודות).

לפי החישוב הרשמי שהצבא פירסם, חייל המתגורר בתל אביב, ויוצא לתעסוקה בעוטף עזה, אם יבחר לקבל השתתפות בהוצאות במקום שוברים, סכום ההשתתפות הוא בסך 152 ש"ח.

לפי החישוב שלי, חייל היוצא לתעסוקה במרכז איו"ש כלומר בערך מחברון ועד אריאל, זכאי להשתתפות בסך 130 ש"ח אם הוא מתגורר בירושלים והסביבה. לתושב המרכז (שכולל את אשדוד, ראשון לציון, תל אביב פתח תקוה, מודיעין) מדובר על 162 ש"ח.

ישנן הרבה שאלות פתוחות לגבי האפשרות החדשה. כמו לדוגמא מדוע יש פער גדול בהוצאה לנסיעה מפתח תקווה לאריאל או לחברון למרות שסכום ההשתתפות בשני המקרים דומה. מה קורה למי שתכנן להגיע ברכבו ובאמצע המילואים בגלל בעייה לא צפוייה צריך תחבורה ציבורית. מה לגבי סטודנטים שכתובת המגורים היא עם ההורים אך בפועל גרים ליד האוניברסיטה.

למרות שכרגע אין תשובה ברורה לכל השאלות, רצוי לקבל החלטה כדי לדעת מה להשיב כאשר יתקשרו ממשרד הקישור כדי לשאול.

כל האמור כאן משקף את דעתי והבנתי בנושא ולא בהכרח את דעת מפקדי או רשויות הצבא.
המידע הרשמי של צהל נמצא בקישור למטה

אושי231

New member
תודה רבה, יובל
ואכן סגלי הקישור

מתעסקים במיוחד סביב זה בתקופה הזו, כי חשוב למפות את כל החיילים שרוצים החזרי דלק.
ממה שאני יודעת בנוסף זה שהחזרי הדלק הם עד 40%. אמנם לא מספיק אבל עדיין משתלם למי שמתנייד רק עם רכב וכלל לא באוטובוסים.

אושי231

New member
תודה רבה, יובל
ואכן סגלי הקישור

מתעסקים במיוחד סביב זה בתקופה הזו, כי חשוב למפות את כל החיילים שרוצים החזרי דלק.
ממה שאני יודעת בנוסף זה שהחזרי הדלק הם עד 40%. אמנם לא מספיק אבל עדיין משתלם למי שמתנייד רק עם רכב וכלל לא באוטובוסים.

למעלה