השתתפות מופרזת באישפוז סיעודי

אורניתי

New member
השתתפות מופרזת באישפוז סיעודי

שלחתי שאלה זו בפורום דיני משפחה, ושם הפנו אותי לכאן-אז הינה העניין: אמי סובלת מאלצהיימר, והיא אושפזה בבית אבות סיעודי דרך משרד הבריאות. דמי ההשתתפות בעלות האישפוז ניקבעו לי, לאבי ולכ"א משני אחי על ידי לישכת הבריאות אחרי חקירת יכולת (משכורות וכו´). לאחי ולאבי נקבעו השתתפויות נמוכות בגלל הכנסותיהם הנמוכות, אך לי יש משכורת יפה ונקבעה השתתפות מוגזמת (מעט פחות מ-5000 ש"ח). תשלום סכום כזה יהרוס אותי מבחינה כלכלית (אני משלמת משכנתא גדולה ויש לי שלושה ילדים קטנים). עירערתי אך עירעורי נדחה. פניתי לנציבת קבילות הציבור של משרד הבריאות, אך אין לי תקוות רבות ממנה. האם אני יכולה לקחת את הנושא לבית משפט או לבג"ץ? האם יש לי סיכוי? (אם כן, באיזה סדר גודל של עלות מדובר?-באופן גס ביותר כמובן) תודה

לפני עתירה - בקרי אצל רו"ח

בידקי עם רו"ח בכמה יקטינו התשלומים הללו את התשלומים שלך למס הכנסה. בקשר לבג"ץ... הוא אינו הפייה הטובה הפותרת את כל בעיות האזרח. יש לבחון ראשית, כיצד נקבעו הקריטריונים, אם יש מצבים בלתי סבירים, אפליות וכיוצ"ב. כמו כן, יש לבחון כיצד התנהל הערר שהיגשת על ההחלטה ומי היו הדיינים בערר. מדובר ללא ספק במידע מורכב ומצטבר. נסי לפנות בעניין זה לעמותת אלצהיימר בישראל (אני מניח שידוע לך מס´ הטלפון), או לעמותה נוספת המטפלת באלצהיימר לפי הקישור המצורף. אולי יש להם מידע / ניסיון עם כאלה שניסו לערער על המסלול הקיים, אולי יכירו בעקרוניות הבעייה ויהיו מוכנים לסייע במימון או אולי יסייעו למצוא שותפים לקמפיין. http://www.givingwisely.org.il/cgi-bin/xGWexpandF.pl?language=H&amuta=252 בהצלחה, ואנא... שובי וספרי מה העלו בדיקותייך או שילחי אלי פרטים לאימייל

אורניתי

New member
הטבות המס זניחות

בדקתי ומדובר בכשתי נקודות זיכוי-פחות מ-400 ש"ח, לא אוותר עליהם אבל זה לא פותר את הבעיה המהותית. אני בקשר עם משהו מהעמותה, ובינתיים הוא הנחה אותי לפנות לנציבת הקבילות. הבעיה שאחרי הדחייה הלקונית שקיבלתי מועדת הערעורים של משרד הבריאות, די איבדתי אימון. לכן אני מתחילה לנסות ולהערך למצב שגם נציבת הקבילות לא תועיל-ולכן רציתי לבדוק אם יש סיכוי לסעד ממערכת המשפט. בקשר לקריטריונים-אני מנסה כעת לקבל אותם בצורה מסודרת-אבל די ברור לי שסביר להניח שהקביעה הינה בדיוק לפיהם. הבעיה ברגע שהשכר ברוטו גבוה הקריטריונים מעוותים ולא לוקחים מספיק בחשבון את המעט שנשאר בנטו ולאחר כל ההוצאות (כמו משכנתא ענקית וגני ילדים).

קיימות הטבות נוספות

בפקודת מס הכנסה נאמר בסעיף 44 כדלקמן: **************************** זיכוי בעד הוצאות החזקת קרוב במוסד 44. בחישוב הכנסתו החייבת של יחיד תושב ישראל ששילם בשנת המס בעד החזקתם במוסד מיוחד של ילד, בן זוג או הורה משותקים לחלוטין, מרותקים למיטה בתמידות, עיוורים או בלתי שפויים בדעתם, וכן בשל החזקת ילד מפגר במוסד מיוחד, יותר לו זיכוי ממס של %35 מאותו חלק מהסכומים שהוא או בן זוגו שילם העולה על %12.5 מהכנסתו החייבת. שר האוצר רשאי לקבוע בתקנות תנאים לזכאות לזיכוי ממס על פי סעיף זה. *************************** פירוש: נניח שהכנסותייך הן 160,000 שקלים לשנה אמרת שחלים עלייך תשלומים של 5,000 שקלים בחודש שהם 60,000 בשנה 12.5% מ- 160,000 הם 20,000 כלומר, את משלמת 40,000 מעל השמינית של הכנסותייך. הזיכוי הוא בשיעור 35% מ- 40,000 שהם 14,000 שקלים. כלומר, תשלומייך למס הכנסה יקטנו ב- 14,000 שקלים בשנה זאת, ללא קשר לנקודות הזיכוי שעליהן דיברת. אשר לקריטריונים שאותם את מנסה להשיג, אנא ארצה לעיין בהם. שבתאי עזריאל, מהנדס תעשייה וניהול, יועץ כלכלי וניהולי ויועץ לקמפיינים ציבוריים

סליחה, טעות קלה

בסעיף 45 נאמר **************** זיכוי בעד נטולי יכולת 45. (א) יחיד תושב ישראל שהיו לו בשנת המס בן-זוג או הורה משותקים לחלוטין, מרותקים למיטה בתמידות, עיוורים או בלתי שפויים בדעתם, או ילד משותק, עיוור או מפגר או שהיה לבן-זוגו הורה או ילד כאמור, יובאו בחשבון בחישוב המס שלו או של בן-זוגו שתי נקודות זיכוי בשל כל נטול יכולת. (ב) על אף הוראות סעיף קטן (א), בעד הורה נטול יכולת כאמור בסעיף קטן (א), יינתנו שתי נקודות זיכוי בלבד, בהתאם להודעת ההורה כפי שיקבע שר האוצר. (ג) יחיד יהיה זכאי לנקודות הזיכוי על פי סעיף קטן (א) רק אם לא קיבל זיכוי ממס עבור אותו בן משפחה על פי סעיף 44. (ד) שר האוצר רשאי לקבוע תנאים לזכאות לנקודות זיכוי על פי סעיף זה. ********************* כלומר, לפי 45(ג), אינך רשאית ליהנות גם מנקודות הזיכוי וגם מההטבה לפי סעיף 44. בעבר, כל אחד מבני המשפחה דרש וקיבל שתי נקודות זיכוי בעד אותו הורה. כיום, מותרות שתי נקודות בסך הכל. לא ברור לי אם אחיך ואביך זכאים ליהנות במקומך מנקודות הזיכוי (ותשובה על כך תינתן מאוחר יותר)

כנראה שכן

לאחר בירור... סביר מאד שאחד רשאי ליהנות מהטבה לפי סעיף 44 ובני משפחה אחרים מנקודות הזיכוי. לא נראה שמס הכנסה יתנגדו.

למעלה