השתתפות מעסיק בביטוח בריאות.

רוני1258

New member
השתתפות מעסיק בביטוח בריאות.

היי,

בהצעת הרילוקשיין של המעסיק שלי , הוא הציע השתתפות בסך 90% בביטוח הבריאות שלי , ו-50% השתתפות עבור אשתי ולילדי. (הוא מכסה ביטוח בריאות, עיניים,שיניים, לא בטוח על אובדן כושר עבודה).

רציתי לדעת האם זאת ההשתתפות המקובלת בארה"ב (הייטק)? וכן , כיצד אוכל להעריך את גובה הסכום שאני אצטרך לשלם שנתית או חודשית עבור כל המשפחה ?
אני יודע שזה מורכב מאוד ותלוי באיזה ספק בוחרים , נניח שאני בוחר משהו באמצע (לא הכי זול , לא הכי יקר).

תודה.

ilanvag

New member
רק על עצמי לספר ידעתי...

חברת היי-טק ענקית בהווה (ולפני זה אחת אחרת), כאשר ההסדר לעובדים הוא שהחברה מכסה 80% מעלות הביטוח - לא משנה אם זה רק לעובד או לכל המשפחה. אנחנו רואים טבלה שבה מפורטת העלות הכוללת לחברה, כמה מתוך זה הם מכסים (כאמור 80%), וכמה אנחנו משלמים (20%, אשר יורד מהברוטו).
&nbsp
לא נתקלתי עדיין בחברות אשר בהן יש השתתפות של XX אחוז לעובד, והשתתפות אחרת של YY אחוז למשפחה -- אבל מניח שיש גם דברים שכאלה.
&nbsp
לגבי "כיצד אוכל להעריך את גובה הסכום" - קשה עד בלתי אפשרי. זה תלוי בסטייט הספציפי, בחברת הביטוח הספציפית, ובסוג התוכנית - ולכל חברת ביטוח יש מאות (ואולי אלפי) סוגים של תוכניות. זה גם תלוי במעסיק עצמו, גודלו, ומכאן גם יכולת המיקוח שלו מול חברות הביטוח.
&nbsp
אני יכול לומר לך שתוכנית הביטוח המשפחתית שלי, שהיא תוכנית מעולה, עולה למעסיק קצת מעל 1700 דולר בחודש, ואני משלם 20% מתוך זה... אבל התוכנית מכסה את כל בני המשפחה. היו גם תוכנית או שתיים קצת יותר יקרות שיכולתי לבחור, ומגוון של תוכניות זולות יותר (מעסיק גדול עם הרבה אפשרויות בחירה).
&nbsp
אם צריך לפרק את התוכנית המשפחתית לשתי תוכניות -- אחת עבור העובד בלבד, ותוכנית נפרדת עבור שאר בני המשפחה -- אז אני לא אתפלא אם העלות הכוללת של שתי תוכניות הביטוח (למעסיק) תהיה גבוהה יותר, ולכן גם העלות לכם תהיה גבוהה יותר.
&nbsp
בשורה התחתונה, אני לא אתפלא אם החלק הכולל שלכם יהיה בטווח של 700-1000 דולר בחודש עבור תוכנית טובה, אך לא בהכרח היקרה ביותר (כאשר הרוב זה תשלום עבור ביטוח המשפחה). שים לב שזה תשלום שיורד מהברוטו (לפני מס), ולא מהנטו, כך שזה קצת מקל על כאב הכיס (אבל לא בהרבה).
&nbsp
החישוב שאתה צריך לעשות הוא "כמה אני מרוויח, היכן בדיוק אני גר, והאם אני אוכל להתקיים בכבוד עם מה שמציעים לי". אם אתה רוצה לשתף כמה מספרים ונתונים הכרחיים (משכורת ברוטו מוצעת, מקום מגורים, כמה ילדים וגילאיהם, משפחה חילונית/דתית), יש פה מספיק אנשים מכל רחבי ארה"ב שיוכלו לתת לך פידבק על זה.

liviur

New member
מכיר אותו דבר כמו אילן

יש מעטות החברות שמציאות 100% , אבל רוב חברות ההייטק שאני מכיר משתתפות בסביב ה80%.

Kender00

New member
כפי שאילן ציין צריך לראות את כל התמונה

בוא נגיד שהתוכנית היא מעולה (סבירות נמוכה) ואין לך שום תוספת שאתה צורך שירות רפואי האם זה גרוע שאתה צריך לשלם 10 אחוז מהעלות שלך ו 50 אחוז מהמשפחה?
&nbsp
לגבי מה שהחברה מציעה, שהייתי עוד בישראל עבדתי בחברה שהמשרדים הראשיים היו בניו יורק (לא חברה ישראלית) וגם שם החברה שלמה 90% על העובד ו 50% על המשפחה
&nbsp
בעמק הסיליקון רוב חברות ההייטק משלמות 100% עלות לעובד ו 50% למשפחה (אבל זה רוב ולא כולם, למשל לפי מה שאני יותר Netflix לא מכסים עלות משפחה...)

Boston Guy

New member
עוד דוגמא אנקדוטאלית

מכיוון שרק בשבוע שעבר נרשמתי ל BENEFITS של שנה הבאה, יש מספרים טריים:
העלות של פוליסת הביטוח של המשפחה שלי לשנת 2018 תהיה 24,600$.
מתוך זה, המעביד ישלם טיפה יותר מ 20,000$, ואני אשלם את היתר.
כלומר - הוא ישלם טיפה יותר מ 80% ואני משלם טיפה פחות מ 20% מהפרמיות.

לגבי ביטוח שיניים - הוא יעלה 2,200$ לשנת 2018, והמעביד משלם בערך 80% מזה.

אבל זה לא כל מה שאדם משלם... כי למעט מקרי קצה של "ביטוחי VIP" - ביטוח רפואי היום לא מכסה הכל ב 100%.

ומי שהמשפחה שלו צורכת שרותי רפואה - ישלם כסף מהכיס על דברים שהביטוח לא מכסה.
יש לרוב פוליסות הביטוח הרפואי DEDUCTIBLE שיכול לנוע בין מאות דולארים לאלפי דולארים (בתלות בפוליסה). את סכום ה DEDUCTIBLE אתה תשלם במלואו - ורק אז הביטוח בכלל יתחיל לכסות משהו.

ובמקרים רבים - הביטוח לא משלם 100% מהעלות של השרות הרפואי, אלא רק 80% או 70%... והמבוטח משלם מכיסו את החלק שנשאר. קוראים לזה CO INSURANCE. ואת זה משלמים עד שמגיעים ל OUT OF POCKET MAXIMUN של הפוליסה - שיכול להיות כמה אלפי דולארים (בפוליסות מסויימות - יותר מ 10,000$...).

שלא לדבר על ענייני שיניים (במקרה שלי - גם אורתודנטייה של ילדים וגם שיפצורים בפה שלי) - שלפחות לפי ה"דוגמא" של הכמה שנים האחרונות - עלה לי כמה אלפי דולארים בשנה מעל ומעבר למה שהביטוח כיסה.

רוני1258

New member
חישוב עלות חיים בקרי, NC.

אודה לעזרתכם האם אני ואשתי בכיוון הנכון בחישוב גס של עלות חיים "סבירה ומעלה" ב Cary, NC.
משפחה בת 5 נפשות, אנו בני 46, ילדים בגילאים 5,9,13

שכ"ד: ביית עם חמישה חדרי שינה: 3000$
הוצאות מחיה(אוכל,דלק,תקשורת,תשלומי חשמל,מיסים מקומיים..): 2000$
חוגי ילדים : 300$.
השלמת ביטוחי בריאות (50% מעסיק לבני משפחה, 90% מעסיק עבורי): 1500$

יוצא בטוטל 7000$ חודשי.

האם זה בכיוון הנכון ? הוצאות אחרות שעלי לקחת בחשבון ?

תודה.

אנחנו

מוציאים יותר על חוגים, על 3 ילדים ....
לא ראיתי סעיף ביגוד,ביטוחי רכב, לא ראיתי סעיף שונות שהוא תמיד איכשהו נופל בין הכיסאות אבל הוא כמעט תמיד הכי משמעותי.
לא שאני רוצה להתערב לכם בשיקולים, אבל לפחות באיזור שלנו אין הרבה בתים של 5 חדרי שינה, ואם יש אלה בתים ע נ ק י י ם ממש.אני מדברת על בתים בסדר גודל של 4000 sf ומעלה (כך בפרברים של דנבר). אתם באמת צריכים כזה בית גדול? אולי 4 חדרי שינה ו DEN? או בייסמנט? חושבת שכדאי לשקול את הסעיף הזה.
בכל מקרה נשמע לי על פניו סכום סביר לרמת חיים "סבירה ומעלה", אחרי התארגנות ראשונית.

ilanvag

New member
יש המון דברים שלא הכללת בחישוב...

כתבת 2000 דולר עבור כל הוצאות המחיה השוטפות, כולל חשמל, גז, רכב, אוכל, ביגוד ועוד, ואני חושב שעבור משפחה של 5 נפשות, שתצטרך מן הסתם 2 כלי רכב -- זה סכום די נמוך.
&nbsp
לא מכיר את צפון קרוליינה מבחינת עלויות, אבל לפחות באזור בוסטון אני מוציא בסביבות אלף דולר לחודש רק עבור מוצרי מזון וטואלטיקה, אולי אפילו קצת יותר -- וזה עבור משפחה של 4 נפשות (שני הילדים שלי בגילאים קרובים לגדולים שלך), וזה כולל מעט מאוד מסעדות ואכילה מחוץ לבית.
&nbsp
הלאה, כלי רכב זה לא רק דלק. אתה תצטרך לרכוש אותם, לשלם עבור ביטוח (סכום מאוד גבוה בשנה הראשונה), תחזוקה שוטפת, וכדומה.
&nbsp
וכמו שכבר כתבו לך פה, הוצאות ביטוח בריאות רק מתחילות בתשלום החודשי דרך התלוש, אבל יש עוד הרבה מעבר לזה (קרא מה שבוסטון גיא כתב לך); יש סעיף שונות על דברים בלתי צפויים אשר קורים כל הזמן, אבל תמיד יש משהו, וזה תמיד לפחות כמה מאות דולרים בחודש; יש חופשות ובילויים שלא הבאת בחשבון, ועוד ועוד.
&nbsp
אגב, אני מוציא על 2 ילדים, על חוגים, הרבה יותר מ-300 דולר שכתבת, וזה בחודש רגיל. בקיץ, עם קייטנות, זה פי כמה יותר. מצד שני, אולי חוגים יותר זולים בצפון קרוליינה מאשר אצלנו.

אני מאמינה

שצפון קרוליינה יותר דומה לקולורדו וגם אני כתבתי שאנחנו מוציאים יותר מהסכומים שצויינו - גם באוכל, גם בחוגים וכמובן הסעיף האהוב עלי ביותר שונות

ראבאק מתחילת השנה אני מוציאה לפחות $100 כל חודש ר-ק על מתנות לימי הולדת של חברים. אין כמעט סופ"ש שאין איזה יומולדת שאיזה אחד הילדים מוזמן אליה. מצד אחד סבבה מצד שני הכיס ....

Gidi Shemer

New member
חצי עזרה

אני לא יכול לעזור ממש בענייני ההוצאות. אני אמנם מהאיזור וגילאי הילדים שלכם דומים לאלו שלנו כשעברנו לפה (רק שהקטנה עדיין היתה בגן, אז זו היתה הוצאה רצינית), אבל הגענו על תקציב מאד מאד מוגבל של פוסטדוקטורנט ולכן ההוצאות שלנו היו בערך חצי ממה שאתה מתאר (ועוד כללו את התשלום לגן
).
מדוע בכל זאת חצי עזרה? כי אנחנו כאמור מהאיזור. אנחנו ספציפית מצ׳אפל היל אבל מכירים ישראלים בקארי ואם תצטרך אנשי קשר או סתם לשאול שאלות על המעבר, תרגיש חופשי לשאול

ומה עם בילויים?

אתם מגיעים לארץ חדשה, תרצו לטייל בה? תרצו בקיץ לנסוע לבקר את המשפחה בישראל? להטיס 5 נפשות זה סיפור לא זול...

למעלה