השתתפתי בסדנא של חנוך פיבן

השתתפתי בסדנא של חנוך פיבן

היות ואני לא יודע גם בגילי המופלג מה אני בכלל רוצה מהחיים שלי אז פתע יום בהיר 1 לפתע חשתי משיכה לעבודות יצירה ומצאתי ספר של חנוך פיבן כתבתי אליו והוא ענה לי, לא יאומן , אדם כזה עסוק עם הזמנות לסדנאות מכל העולם וחלד והוא עוזב הכל ועונה ליוסלה, באתי לסדנא שערך במוזיאון ישראל ,
עודד אותי מאוד להמשיך ביצירה כשיקום, ואף נתן לי כמה טיפים מעודדים נפלאים להמשך הדרך ובאיזה אנושיות באיזה חביבות התפנה אלי ודיבר איתי דקות ארוכות יש אנשים טובים אמצע הדרך וצריך רק לחפש טוב

Sודית

New member
סדנא למה יוסי? איזה יצירות למדתם שם?

וזה נכון וברור וידוע שסדנאות עוזרות מאוד לשיקום.

maxima

New member
יוסי, יש לי ספר שנקרא הטאו של ההוויה

כתב אותו סיני חכם בשם לאו צאן הפרוש של המילה טאו הוא -הדרך והדרך היא לפי ..קונסטנדינוס קוואפיס מובילה ל........ איתקה מאת: קונסטנדינוס קוואפיס כִּי תֵּצֵא בַּדֶּרֶךְ אֶל אִיתָקָה שְׁאַל כִּי תֶּאֱרַךְ דַּרְכְּךָ מְאֹד מְלֵאָה בְּהַרְפַּתְקָאוֹת , מְלֵאָה בְּדַעַת. אַל תִּירָא אֶת הַלַּסְטְרִיגוֹנִים וְאֶת הַקִּיקְלוֹפִּים אַל תִּירָא אֶת פּוֹסֵידוֹן הַמִּשְׁתּוֹלֵל. לְעוֹלָם לֹא תִּמְצְאֵם עַל דַּרְכְּךָ כָּל עוֹד מַחְשְׁבוֹתֶיךָ נִשָּׂאוֹת, וְרֶגֶשׁ מְעֻלֶּה מַפְעִים אֶת נַפְשְׁךָ וְאֶת גּוּפְךָ מַנְהִיג. לֹא תִּתָּקֵל בַּלַּסְטְרִיגוֹנִים וּבַקִּיקְלוֹפִּים וְלֹא בְּפּוֹסֵידוֹן הַזּוֹעֵם, אֶלָּא אִם כֵּן תַּעֲמִידֵם לְפָנֶיךָ נַפְשְׁךָ. שְׁאַל כִּי תֶּאֱרַךְ דַּרְכְּךָ מְאֹד. כִּי בִּבְקָרִים רַבִּים שֶׁל קַיִץ תִּכָּנֵס בְּחֶדְוָה , בִּפְלִיאָה רַבָּה כָּל כָּךְ אֶל נְמֵלִים שֶׁלֹּא רָאִיתָ מֵעוֹלָם. בְּתַחֲנוֹת-מִסְחָר פֵינִיקִיּוֹת תַּעֲגֹן תִּקְנֶה סְחוֹרוֹת מְשֻׁבָּחוֹת לָרֹב, פְּנִינִים וְאַלְמֻגִּים, עִנְבָּר וְהָבְנֶה , וּמִינִים שׁוֹנִים שֶׁל בְּשָׂמִים טוֹבִים כְּכָל שֶׁרַק תִּמְצָא בְּשָׂמִים טוֹבִים. עָלֶיךָ לְבַקֵּר בְּהַרְבֵּה עָרֵי מִצְרַיִם לִלְמֹד , לִלְמֹד מֵאֵלֶּה הַיּוֹדְעִים. וְכָל הַזְּמַן חֲשֹׁב עַל אִיתָקָה כִּי יִעוּדְךָ הוּא לְהַגִּיעַ שָׁמָּה. אַךְ אַל לְךָ לְהָחִישׁ אֶת מַסָּעֲךָ מוּטָב שֶׁיִּמָּשֵׁךְ שָׁנִים רַבּוֹת. שֶׁתַּגִּיעַ אֶל הָאִי שֶׁלְּךָ זָקֵן עָשִׁיר בְּכָל מַה שֶּׁרָכַשְׁתָּ בַּדֶּרֶךְ. אַל תְּצַפֶּה שֶׁאִיתָקָה תַּעֲנִיק לְךָ עשֶׁר. אִיתָקָה הֶעֱנִיקָה לְךָ מַסָּע יָפֶה אִלְמָלֵא הִיא לֹא הָיִיתָ כְּלָל יוֹצֵא לַדֶּרֶךְ. יוֹתֵר מִזֶּה הִיא לֹא תּוּכַל לָתֵת. וְהָיָה כִּי תִּמְצָאֶנָּה עֲנִיָּה - לֹא רִמְּתָה אוֹתְךָ אִיתָקָה. וְכַאֲשֶׁר תָּשׁוּב, וְאַתָּה חָכָם, רַב-נִסָּיוֹן, תּוּכַל אָז לְהָבִין מַה הֵן אִיתָקוֹת אֵלֶּה. * [מיוונית: יורם ברונובסקי]

תודה מקסי, דרך פנחס שדה הכרתי

את המשורר ההומו הזה ואת שיריו הנפלאים את יורם ברונובסקי הכרתי גם בחייו עתונאי מחונן ומוכשר וחבל שנפטר צעיר היה יכול לתרום יותר לתרבות עם מי נשארנו? עם גדעון לוי?

ציורים בחומרים לא צבעים

אני מכל מיני שטויות וחבלים למשל ציירתי ילדה אתיופית ורגל של בובה עזרה לי גם להמחיש תודה על ההתעניינות סודא

למעלה