התאומים שלי היו אמורים לחגוג שנה

התאומים שלי היו אמורים לחגוג שנה

אני אמא שכולה לתאומים שנפטרו יום אחרי סדר הפסח בשנה שעברה. הם היו בני 26 שבועות.
עברתי לידה שקטה קשה מנשוא.
איבדתי המון דם, ומפאת מצבי הנפשי, רציתי למות עם המלאכים שלי. לא היה לי שום רצון לחיות יותר.
לא האמנתי שדבר כזה יכול לקרות לי.
הייתי תמימה ומלאת אמונה ועשיתי מדיטציות ודיברתי איתם והתאהבתי בהם, ואכלתי בריא וכו', והגורל התאכזר אליי.

אני בת 37 וחצי. כמעט שנה עברה מהאובדן של חיי.
והכאב מכביד עדיין.
בחרנו כמובן להיפרד מהם, והם היו כ"כ יפים ומקסימים המלאכים שלי... וכ"כ שקטים ודוממים. זה היה סוחט דמעות! לעולם לא אשכח אותם! רפאל ודוד שלי... הנשמות שלי!
שלעולם לא יקרו לי אמא.... ולעולם לא יחבקו אותי.

אני חושבת שגמרתי כ
בר את כל מכסת הדמעות שהייתה לי EVER

זו לחלוטין הטראומה של חיי! הדבר הכי כואב שקרה לי בחיים.

זה היה הריון ראשון שלי, לא היו אנשים יותר מאושרים מאיתנו על פני האדמה. והם חזרו לאלוקים.
קורה הרבה שאני רואה נשים שמשוויצות בהריון שלהן, והכל הולך להן כ"כ בקלות. ומה שמעסיק אותן זה לתקתק ולחזור מהר לגזרה. הן בכלל לא מבינות מה זה לאבד תינוק,
אני איבדתי שניים!
ואני לא מבינה למה זה קרה לי החוסר מזל הזה.
במיוחד שהכל היה תקין. היה לי כעס רב לאלוהים שבשמיים.

לפעמים אני מוצאת את עצמי מנסה לשחזר אם עשיתי משהו לא בסדר.
החודש האחרון ובמיוחד בימים אלה שקרובים לתאריך פטירתם, אני כואבת. אני בוכה. אני מפחדת. אני לא יודעת מה לעשות עם התחושה שאני רוצה לנסות שוב, אבל אני פוחדת ממש!
אני גם יודעת שאני חייבת לטפל בכאב הזה, אבל לא יודעת מה לעשות. איך מתגברים על זה שקברנו שני תינוקות?
ומולי כולם מביאים ילדים כמו כלום.

אני לא רוצה לפספס את הרכבת, יש בי מקום שמאוד רוצה לנסות שוב. אבל איך אעבור 9 חודשים בפחד??
מה עושים?

אני ובעלי נזהרנו ועדיין נזהרים, כי לא יכולתי לחשוב בכלל על הריון נוסף. ובזמן האחרון כשחקרתי את תחושותיי, הבנתי שיש שם רצון וצורך לרפות את המקום הזה וליצור חיים.
רק שהפחד שולט בי. ואין לי מושג מה עושים כדי להרגיע אותו.
אני כנראה פחדנית ממש!
אני קוראת על כל הנשים האמיצות שניסו למרות הפחד,
ומצדיעה להן! כנראה שאני רגישה ופחדנית מדי.

הלוואי וידעתי איך לטפל בזה ולנסות שוב באמונה ובטחון (השאלה אם זה יקרה לי שוב, אם אחווה שוב אובדן
מה יהיה איתי??)

אתמול היינו בחב"ד בסדר פסח (אנחנו גרים במיאמי)
והיו שם זוג שישבו לידנו שנה שעברה, וידעו שאנחנו בהריון עם תאומים. ואתמול ברחתי והתחמקתי מהם כל הערב, שרק לא ישאלו אותי על התאומים.... איפה הם.

אמא שכולה יש לי המון מה לכתוב לך

מקצרת מאד כי אני בלי המחשב. קודם כל- טיפול! דחוף! רצוי אצל מישהו שמבין משהו בטוטאליות של האובדן. דבר שני: סמנטיקה. עם כל הכאב (הרב ) את איבדת עוברים, לא תינוקות. ואת לא אמא שכולה, את אשה שאיבדה הריון. נכון, הריון ראשון, הריון תאומים, שבוע מתקדם, אני לא מנסה לגזול מהכאב שלך, רק להרגיש שטרם הפכת לאמא. דבר שלישי: טיפול נכון ובחלוף זמן מקבים את הכאב ומעמעמים אותו, הוא הולך לחלק מהחיים ולא תודה הנשמה ובתודעה כל רגע. דבר אחרון: בואי אלינו לפורום אובדן הריון. יש שם קהילה למה מחבקת ומכילה לכאב שלך ולהתמודדות שלך.

רונית 294

New member
עם כמה שאני מסכימה עם מילותייך

זה יכול לצאת מאוד לא רגיש לכתוב את זה למישהי עם כאב בעוצמות שלה.

אני חושבת כמוך

לגבי מילותייך. לא תמיד יש פיצוי. לא תמיד. הלוואי שכן, לכל אחת שרוצה בכך, אבל לא בהכרח. זו חוסר הסכמה עתיקה בינינו. לא נצליח לשכנע זו את זו, נחזיק כל אחת בדעתה וניתן עצותינו לפיה.

Shirleybh

New member
כל כך בא לי לחבק אותך

אני קוראת את ההודעה שלך ונשרפת מבפנים כי עברתי את אותו הדבר רק עם עוברים בני 20 שבועות.. (גם לפני שנה וקצת) אבל עדין כואב לי לקרוא את הסיפור שלך זה כמו להביט במראה .. ממש ככה הכאב עצום ואף אחד לא יבין ולא מבין.. אבל חייבת להגיד לך שאני בחרתי להמשיך הלאה לא שחס ושלום שחכתי אותם בחיים לא ישכח אני עד היום מתאבלת על האובדן ומדליקה נר עבורם ולא שופטת אותך .. ידעתי שהדרך היחידה שלי להחלים נפשית ולא ליפול זה להכנס להריון ולהצמיח חיים מתוך המוות.. וזה לא בא לי בקלות כי אני עוברת הפריות.. ועברתי שוב הפלה אחריהם. אבל בסוף זה נקלט.. ועוד כמה שבועות ספורים צריכה ללדת בעה(רועדות לי הידיים מלכתוב את זה) לא רשמת איך ההריון נגמר ולמה ? בהריון הבא לפחות בהתחלה את תיהיה זהירה ומקווה שתחשבי על עובר 1 זה הריון הרבה יותר פשוט מתאומים מנסיון.. וככל שההריון יתקדם יהיה לך יותר קל בעה. מאחלת לך להחלים מהתופת ולקום ולהילחם להיות אמא .. לתת מקום לאובדן אבל לתת מקום גדול לחיים .. כי החיים חזקים יותר מהכל.. מחבקת אותך וירטאלית מישראל תיהיה חזקה חג שמח :)

אחר8

New member
אני חייבת לכתוב משהו

ואני מתנצלת מראש אם זה פוגע, אבל אני לא ממש מצליחה לתת מילים לרגש הזה. מאד כאב לקרוא את מה שכתבת איןאריותכאלה. אני איבדתי עובר בשבוע 9. ונכון שהוא היה עובר, לא ילד, לא תינוק. אבל אני כן הייתי אמא שלו. דאגתי לו ואהבתי אותו וגידלתי אותו בתוכי עד שהוא הפסיק לגדול. מאז אני כבר "אמא אמיתית" ל"ילד אמיתי". וזה עדיין לא הופך אותי לפחות אמא של העובר שהיה לי. אז על אחת כמה וכמה בהריון כל כך מתקדם כמו של כותבת הפוסט המקורי. יש משהו בהריון ראשון, בין אם הוא מצליח ובין אם לא, שאחריו לעולם כבר לא תיהי לא אמא. כי צמחו בתוכך חיים. גם אם מאד קצרים. אולי זה אחרת אם כבר יש ילדים בבית (אולי לא). אבל הריון ראשון הופך אותך לאמא ושום דבר לא יכול לקחת את זה ממך. גם בחודשים שבין הריון האובדן להריון המוצלח שלי, כשלא היו לי ילדים, הייתי אמא. והיא חוותה שכול, היא חוותה אובדן, אז אם מרגיש לה שהיא אמא שכולה, מותר לה. סליחה אם המילים שלי קשות או לא רגישות, אבל התעוררו בי הרבה רגשות מקריאת המילים הללו. מאחלת לכולן (לך איןאריות ולך כותבת הפוסט ולכל באות הפורום) את כל האושר שבלידה תקינה וידיים מלאות ועד כמה שאפשר הקלה לכאב הנורא הזה.

רונית 294

New member
גם לי צרם לקרוא את מה שכתבה אבל...

ויש אבל גדול. אין שום השוואה בין אובדן של ילד לאובדן של עובר והריון. זה לא בר השוואה בכלל ולא קרוב אפילו. וכשתהיי אמא לילד חי ונושם שתכירי ותאהבי את תביני את ההבדל. עובר בשבוע 9 לא הופך אותך לאמא. נכון, כואב לאבד עובר. אבל אמא זה הרבה הרבה יותר מזה. וכמובן, שככל שההריון מתקדם יותר זה קשה יותר כי זה כבר הרבה יותר מוחשי, הרבה יותר קרוב, כבר מרגישים אותו... יש הבדל גם בשלבי האובדן. אבל בין אובדן ילד לאובדן עובר זה שמיים וארץ. סליחה מראש אם פגעתי.

זו בדיוק היתה כוונתי

גם אני איבדתי הריון ראשון ואותי הוא לא הפך לאמא, למרות שהאבל עליו היה חזק ארוך ושורף (וגם תרופתי בשלב מסויים ). אני לא מנסה לגזול מאף אחת את האבל שלה, מי שמכירה אותי יודעת שאני מאמינה בתהליכי האבל, שאני לא תוחמת אותם בזמן, ושאני מצדדת בעזרה נפשית ופסיכיאטרית בכדי להתמודד. ובכל זאת אני מאד נזהרת מלומר על מי שאיבדה הריון שהיא אמא שכולה.הסמנטיקה משנה. למרעישה יש ילדה אחת. 6 הריונות. לשירה 3 ילדים 10 הריונות. לכבשה 3 ילדים 5 הריונות. אף אחת מהן לא אומרת ששכלה 2/5/7 ילדים. וזה מגן עליהן, לא פוגע בהן.

אחר8

New member
לא פגעת

אבל כמו שכתבתי, אני כבר אמא "אמיתית". לילד חי, נושם (ומהמם)... לא השוותי בין אובדנים, זה לא משהו בר השוואה (שום אובדן, של אף אחד, הוא לא בר השוואה בעיני) ... רק התכוונתי שאי אפשר לכתוב לאישה שהיא לא אמא אם היא מרגישה אמא, או שהיא לא שכולה אם היא מרגישה שכול.. אגב, גם אין מה להשוות בין אובדן בשבוע 9 לאובדן בשבוע 20 +. אבל אם מישהי היתה כותבת לי בזמנו שלא איבדתי הריון כי זה היה רק בשבוע 9 זה היה מאד פוגע... כל אחת מרגישה כאב בעוצמות שונות בגלל נסיבות חיים שונות (אצלי למשל זה היה אחריי שנים של טיפולים ואכזבות) זה הכאב שלה וככה היא בחרה לתאר אותו. להגיד שזה לא נכון ולתקן סמנטיקה לדעתי זה קצת כואב... אבל אולי אני טועה. שיהיה לכולנו חג שמח ומלא במה שאנחנו חפצות בו.

אחר 8 מסכימה עם דברייך

הרבה זמן שלא כתבתי. בעבר הייתי פעילה יותר. היום בעיקר קוראת.. אבל הרגשתי צורך להגיב. ברור שיש הבדל בין לאבד ילד שחי וגידלת אותו וכו לבין תינוק או עובר בבטן. כמו שיש הבדל בין ללדת בלידה שקטה בסוף הריון להפלה בתחילת הריון..
אני אמא ל4 ילדים חיים ואחד שמת. ככה אני מגדירה את עצמי בפני עצמי ובפני מי שמכיר אותי. עברתי לידה שקטה בחודש שמיני. ניפרדתי מתינוק מושלם ששקל 2.500 קילו. זה לא לאבד הריון. זה לא עובר. אני יודעת את ההבדל כי לצערי חוויתי גם אובדן עוברים והריונות. ככה שהסמנטיקה אכן חשובה גם בצד ההפוך שלה. לקרוא לתינוק שהחזקתי ביד וניפרדתי ממנו עובר או אובדן הריון. זה סמנטיקה שמורידה מהערך של איך שאני הרגשתי ומרגישה עד היום. אכן היו שם אלמנטים של שכול. וממה שכתבה אמא שכולה כך גם היא מרגישה . אי אפשר להתווכח עם זה או לנסות להפחית מזה ע"י שינוי סמנטיקה. זו אכן יכולה להיות החוויה כשמאבדים תינוק בשבוע מתקדם.. של שכול.
צר לי ,אם שכולה ,שנאלצת לעבור את הסיוט הזה של אובדן 2 תינוקות. אין באמת מילים שיכולות לנחם. עברה שנה והכאב הוא עצום. והפחד שמשתק מלנסות שוב.. כפי שאין אריות כאלה כתבה אף אחד לא יכול להבטיח לך כלום והרי את כבר יודעת את זה בנפשך. ומצד שני האושר הגדול שצופן בסוף אם זה מצליח והלוואי שתזכי לכך.. רק את תוכלי לדעת מה הם כוחותיך. כמה את רוצה ומסוגלת להמשיך במסע הזה. יכולה להגיד לך שזה אכן דורש הרבה אומץ. זה לא פשוט. אך אפשרי. מקווה בשבילך

רונית 294

New member
זו אחת הסיבות שבחרתי לא להיפרד

ממנה. כי זה היה הופך את זה יותר לילדה מאשר להריון או עובר. אולי אני משקרת לעצמי. אבל זה מה שעוזר לי. ילדתי אחריה בת ואני יכולה להגיד שכמה שניסיתי להגיד לעצמי שזו היא אני מתארת אותה אחרת לגמרי. דומה יותר לבכורה שלי. לא יודעת למה.

את לא משקרת לעצמך

עשית בחירה. וזאת היתה הבחירה שלך.
ממרום נסיונך כאמא ומהיכרות שלך עם עצמך.

רונית 294

New member
וואו. שרפת לי את הלב.

נשמע שאת בטראומה קשה מאוד. מקווה שאת מקבלת עזרה. משתתפת בצערך הקשה. גם אצלי היה אובדן על רקע של לידה מוקדמת עם עוברית יחידה. מאז ילדתי בת בשבוע 39 ואני בהריון כרגע בשבוע 29 ויש לי גם בת גדולה שנולדה בשבוע 40. אל תתני לפחד להניע אותך. מגיע לך להיות מאושרת. את לא אשמה במה שקרה. וכל הריון שונה מהשני. יש דרך לעולם לפצות. לא להחזיר את מה שהיה ולא להחליף. אבל לפצות. מאחלת לך המון בהצלחה!

את לא פחדנית!

את עדיין בתוך טראומה חזקה, הכאב בעוצמות מאד גבוהות ושלל רגשות שלא עברו עיבוד וטיפול. חשוב מאד שתטפלי בעצמך - צריך הרבה כוח כדי לצאת למסע הזה שוב. ואת צודקת, לצערי הרב, זה יכול לקרות שוב, וזו אופציה שצריך לקחת בחשבון כשמחליטים ללכת על זה שוב. יש המון הריונות שמסתיימים בידיים מלאות. אבל יש גם כאלה שלא, כפי שאת יודעת היטב. אני נזכרתי לכמה חודשים בתרופות כדי לצאת מהאפלה שהשתלטה על העולם שלי. מאחלת לך שתשתקמי, תתחזקי, תהרי ותזכי לממש את אמהותך!

רונית 294

New member
לא אמרתי שהיא פחדנית

אמרתי לה לא לתת לפחד להניע אותה. אני בנאדם שמונע מפחד בהרבה דברים בחיים. דווקא בתחום ההריונות והילודה ועל אף הכישלון הצורם שהיה לי בכל זאת החלטתי להמשיך הלאה מהר כי הפחיד אותי יותר להיתקע במה שקרה. והעובדה היא שזה עזר, עזר מאוד.

הלוואי שיהיה לה אומץ

והלוואי שתזכה לסוף הטוב לו זכית את (בקרוב פעמיים!). מאחלת אותו לכל מי שרוצה ובוחרת לנסות שוב.

shira3121

New member
שולחת לך המון המון חיבוקים

אני לא יודעת מה נכון לך כדי לטפל בעצמך ((()))

למעלה