התאומים

גרי רשף

New member
התאומים../images/Emo22.gif

לא, לא מגדלי התאומים, אלא שני שירים שונים לחלוטין שבמקרה מצאתי דמיון מפתיע בינהם. לזהות לא כל כך קשה (כך נדמה לי) אבל כדי להכניס מעט רוח חיים לפורום לאחר תרדמת סוף השבוע, בואו נראה מי יזהו ואולי יוסיפו עוד אי אילו הבחנות משלהם וכמובן ציטוטים מתאימים.. שני השירים מנוסחים כמכתבים הנכתבים ממישהו שהגיע למקום חדש, ובשניהם יש לו חדר על הגג שניתן לראות ממנו את הים. מי מכיר?

shellyland

New member
מגדלי התאומות, גרי, לא התאומים

אני אנסה, בשביל הסיפתח של הבוקר: יהודה פוליקר - "הבטחתי לכתוב כשנסעתי" (לא זוכרת מה שם השיר, מתוך "אפר ואבק") ג´וזי כץ - אצלי הכל בסדר

מוגג

New member
|נורהוזה מזכיר לי כי ../images/Emo119.gif

בחידה שלי אודות מבצעים המתייחסים לשירים קדומים שלהם השמטתי את יודה בשירו "גם אני רוצה לרוץ לקפוץ לשתות לחיות למות לפרוש כנף לעוף מעל העיר.." או משהו כזה יש לו שורה שבה הוא מבקש לגור בבית "עם חלון שמשקיף לים התיכון".. אגב כדי לשיר "אני רוצה גם, גם אני רוצה, גם גם גם וגם" דרוש אומץ רב מזמר הידוע בגמגומו. ואכן זה אחד השירים היחידים שלו שאני אוהב. שיר שמפתיע בקצב שלו הדורסני שמטיח את המילים היישר לורידים "אבא יסדר לי חנינה, יעשה לי חיים קלים בצבא" - שהוא כמובן התייחסות למותו של אחיינו ולעונש הקל שנגזר על החייל שהרגו.

shellyland

New member
בפרודיה שעשו פעם על השיר הזה

בקומדי סטור שר ניסים בוסקילה "גם אני רוצה לשיר בטלויזיה כמו יהודה פוליקר"

אני אסתכן פה בהשפלה פומבית

הייתי בטוחה ש"אצלי הכל בסדר" שרה מיקה קרני... זה גם נשמע כמוה.

אתה מוזמן להרגיש מושפל ../images/Emo13.gif

סתם סתם. מותר לך לחשוב כך. הרי טחנו את השיר בביצוע של מיקה קרני יותר מידי
מיקה רק מחדשת את השיר וג´וזי שרה במקור.

ואני חשבתי שבמקור זה של בועז שרעבי

אגב, מסניפה, לאן נעלמת? איך היה הטיול? ´תגעגענו! אצלך הכל בסדר? שתפי, ספרי, הרחיבי..

הו.. ייתכן.. ואני חשבתי שזו ג´וזי..

"היא התווכחה איתו שעות"...
לאן נעלמתי? אני פה! חיה ונושמת.. ריאותיי קרסו כליל, אך חוצמזה אני חיה. הטיול היה מצוין!!!!! אני צריכה לכתוב פה מתישהו הודעה שמסכמת את כל מה שעברתי בחודש האחרון (זה די אחלה...) המממ... אני רק תוהה..
.. (אל תעלב) מי אתה? שמתי
שאלו הפעמים הראשונות שאתה כותב לנו... האם אני מכירה אותך מאיפשהו...? ערבטוב! רחי

dearj

New member
שניכם צודקים!

מדובר בשני שירים שונים בעלי אותו שם! האחד בביצוע מקורי של ג´וזי כץ והשני בביצועו המקורי של בועז שרעבי. את שאר הפרטים אשלים מחר - עלי לזוז...

dearj

New member
שני השירים - השלמות

בהמשך להודעה הקודמת: אצלי הכל בסדר של שמרית אור ובועז שרעבי מבוצע על ידו (גם גידי גוב). זה השיר המאוחר יותר (84?). מופיע בין השאר ב 100 זמר ועוד זמר כרך ו´ וכן ב"אהבה בת חמישים"ובתקליט "שירים מלילה גוב" ובאוסף "גדלנו יחד". השני - אצלי הכל בסדר של יעקב רוטבליט שלום חנוך ושמואליק קראוס בביצוע ג´וזי כץ (וגם מיקה קרני). מופיע בין השאר בתקליטים "שבעים-שמונים" וכן "התשמע קולי".

גרי רשף

New member
חלון לים התיכון../images/Emo22.gif

הבית הנטוש ביפו שנותר מהמנוסה של התושבים הערבים במלחמת העצמאות, השלג המיתולוגי של 1950 שירד בתל אביב, הזכיר נשכחות והטביע את המעברות. תקווה ויאוש של פליט מהשואה באירופה. המילים של יעקב גלעד.

למעלה