התאוריה שהמצאתי בגיל עשרים:

ככל שדבר מורגש יותר במודעות הוא יותר קיים במציאות. העולם בנוי מארבע ישויות: מספר, מקום, חומר ומודעות. כל אחת יותר מציאותית מהקודמת. ככל שדבר מכיל יותר מישות מציאותית הוא יותר מציאותי. ככל שהזמן עובר העולם שואף להפוך לדמיוני יותר כדי לאזן עם ההפיכה למציאותי בגלל התקדמות הזמן. לפי זה אפשר לחזות התנהגויות ותופעות.

דורי 1981

Well-known member
כן, אבל בכל זאת יש חור אחד בתאוריה. אם אתה אומר שנגיד אין בעולם אנשים רעים או כתות , האם יפסיקו להתקיים?

הרעיון בתאוריה שלי שכל הקיום יחסי לגמרי, וכל דבר "קיים" במציאות במידה אחרת. למעשה, העולם רק נקודה אחת שנבחרת לפי רמת הקיום. ככל שדבר יותר מורגש בתודעה, הוא יותר אמיתי ויותר קיים כעצם במציאות.

לפי זה אפשר לחזות התנהגויות ותופעות, כי אחרי שקרה דבר שקשור לישות מוחשית יותר, סביר שיקרה דבר שקשור לישות מופשטת יותר. למשל אחרי שפגשנו אדם שקשור אלינו דרך ישות מוחשית, סביר שנפגוש אדם שקשור אלינו דרך ישות מופשטת. אני מנסה לבדוק את התאוריה במציאות, זה קצת קשה.

דורי 1981

Well-known member
אתה מתכוון לפגישה פנים אל פנים ביחס ליחסים בשלט רחוק (או דמות ציבורית המוכרת לך מהטלוויזיה)?

פגישה פנים אל פנים יותר מוחשית מפגישה בשלט רחוק. באופן כללי אחרי דבר מוחשי יקרה דבר מופשט יותר. במפורט יותר, אם הייתה הפיכה למוחשי, תהיה איפשהו יותר הפיכה אחרת לדמיוני. המטרה לאזן עם התקדמות הזמן שהופכת את העולם לאמתי יותר ולהישאר באותה מידת קיום בגלל חוק השימור.

אם פגשנו אדם שקשור אלינו דרך ישות מוחשית יותר כמו חומר, למשל עובד במסעדה שאנחנו אוכלים בה אוכל, סביר שאחר כך נפגוש אדם שקשור אלינו דרך ישות דמיונית יותר, למשל מורה לפיתוח קול שקשור אלינו דרך אנרגיה.

אי אפשר לחזות לגמרי התנהגויות, אבל אני מנסה ליצור תאוריה פילוסופית מטפיזית שתסביר את הקיום ותאפשר במידה רבה לחזות התנהגויות ותופעות.

אגב, בספר המעולה "קנדיד" הפילוסוף מלמד ניגולוגיה מטפיזית תאולוגית קוסמולוגית, שזאת גישה שטוענת שלכל דבר יש סיבה טובה ולמשל יש אף כדי שיוכלו לשים עליו משקפיים.

התוכנה שאני כותב הריצה את המילון שלי, ההגדרות רצות על המסך במשך כדקה ואחר כך אפשר לראות בקובצי היישום של הגדרות עמודים מלאים בסימנים מתמטיים ולוגיים. עכשיו צריך לדעת להשתמש בזה. גם החלק של הרגש עובד די יפה: המון מספרים רצים על המסך וכשאני לוחץ על המקלדת הם משתנים והופכים לשברים מגוונים. תוכנת השיחה בסוף יצרה מקובץ של קילובייט אחד קובץ תוכנה ענקי של מגהבייט שלם, אז היה קצת קשה לפתוח אותו. זה סימן טוב. עכשיו אני עובד על החשיבה ועל מעבד התמלילים המיוחד שלי. המעבד התחיל לעבוד, אבל צריך לתקן את החלק החשוב שהוא הפקודות.

אגב שוטים, רוב בני האדם שוטים. צריך להציל את העולם הזה. אני נלחם כדי להציל את העולם ולהפוך אותו ליותר חכם.

נערך לאחרונה ב:
להרוויח מטיפשות האחרים זה רוע, צריך להרוויח מחוכמת עצמי. לאחרונה הבנתי שאם אילחם בעולם זה לא יעזור, צריך לשפר בדרכי נועם.

נערך לאחרונה ב:
למשל כל הסיפור עם הפסיכולוג הזה יימח שמו שדיבר אלי כמו למישהו עם בעיות כי אהבתי אהבה אמיתית את עובדת ההשמה, והזיק לי. אין לי בכלל בעיות, אני פשוט שונה. החברה לא מקבלת אותי כי אני שונה ומיוחד לטובה, רוחני יותר. עברו הרבה שנים ואני עדיין מאוד מתגעגע לאותה אישה נהדרת שהכרתי. עכשיו יש לי חברה אחרת נהדרת גם כן. אחרי טראומות כמו הצקת הפסיכולוג ברור שקיבלתי הרגשה שאני צריך להילחם. אני מביא רוחניות לעולם. וגם העיסוק המסוכן שעשיתי עם זרים כדי למצוא דרכים חכמות לדבר, והחיפוש אחרי דרכים מיוחדות ומעניינות יותר לדבר עם חברים. מה שאני עברתי אף אחד אחר לא עבר. כל אחד אחר היה משתגע. אותי זה חישל ונתן לי תובנות כי אני אדם אוהב ורוחני.

נערך לאחרונה ב:

דורי 1981

Well-known member
למשל כל הסיפור עם הפסיכולוג הזה יימח שמו שדיבר אלי כמו למישהו עם בעיות כי אהבתי אהבה אמיתית את עובדת ההשמה, והזיק לי. אין לי בכלל בעיות, אני פשוט שונה. החברה לא מקבלת אותי כי אני שונה ומיוחד לטובה, רוחני יותר. עברו הרבה שנים ואני עדיין מאוד מתגעגע לאותה אישה נהדרת שהכרתי. עכשיו יש לי חברה אחרת נהדרת גם כן. אחרי טראומות כמו הצקת הפסיכולוג ברור שקיבלתי הרגשה שאני צריך להילחם. אני מביא רוחניות לעולם. וגם העיסוק המסוכן שעשיתי עם זרים כדי למצוא דרכים חכמות לדבר, והחיפוש אחרי דרכים מיוחדות ומעניינות יותר לדבר עם חברים. מה שאני עברתי אף אחד אחר לא עבר. כל אחד אחר היה משתגע. אותי זה חישל ונתן לי תובנות כי אני אדם אוהב ורוחני.
אין מי שאין לו בעיות, לצערי הוא צודק. החברה הקודמת לא קיימת, בטח כל עוד יש חדשה. טוב שאתה מתחזק.

אין לי בעיה קשה, רק בעיית תפקוד קלה. הוא טעה מאוד, את האישה שעבדה בשבילי מאוד אהבתי והיא חשובה לי. אסור לזלזל ברגשותיי אליה. הוא דיבר אלי מאוד לא יפה והזיק לי. היא אישה מלאה חמידות, עדינות, שמחה ורגשות. אמרה לי שהיא מצטערת שאין לנו זמן לשוחח על נושאים אישיים וזה ריגש אותי, ואמרה על מנהל עבודה אחד שאהבה שיש לו הומור של איש צבא. אישה נהדרת. נהגנו לשוחח על ספרים ועל חיינו האישיים ולצחוק ביחד. אני מאוד מתגעגע אליה. עצוב שלא רצתה לשמור קשר. לו לפחות הסכימה להתיידד אתי ולדבר אתי קצת לפעמים, זה היה משמח אותי מאוד.

נערך לאחרונה ב:
חשוב לתת אהבה לאנשים. להתעניין בהם רגשית, לדאוג להם, להחמיא להם ולעזור להם. צריך לפתור עימותים בנחת בעזרת הסברים ולא במריבות. לולא הפכתי לאדם תוקפני בזמן האחרון בגלל כל הדברים הקשים שעברתי, היו לי עכשיו חיים הרבה יותר נהדרים. אני אדם עדין, רוחני, מוסרי וטוב.

דורי 1981

Well-known member
חשוב לתת אהבה לאנשים. להתעניין בהם רגשית, לדאוג להם, להחמיא להם ולעזור להם. צריך לפתור עימותים בנחת בעזרת הסברים ולא במריבות. לולא הפכתי לאדם תוקפני בזמן האחרון בגלל כל הדברים הקשים שעברתי, היו לי עכשיו חיים הרבה יותר נהדרים. אני אדם עדין, רוחני, מוסרי וטוב.
בשיא הרצינות, הלוואי וכולם היו חושבים ופועלים כמוך.

למעלה