התאוששות מניתוח לפרוסקופיה

lalyli

New member
התאוששות מניתוח לפרוסקופיה

שלום לכן,
אני חדשה כאן ובעולם האנדומטריוזיס, מרגישה חסרת ידע ומבולבלת
במהלך טיפולי פוריות התגלתה ציסטה בשחלה שהלכה וגדלה עם כל סבב הורמונים, מאחר ונראתה שקופה בבדיקות האולטרסאונד לא התיחסו אליה תקופה ארוכה עד שהחליטו לשאוב אותה ואת התגלה נוזל "שוקולדי" והיא סווגה כחשד לאנדומטריומה ועדין ההמלצה היתה רק לעקוב ולא געת בה. אני ללא טיפולים מזה מספר חודשים והציסטה לא גדלה אך עקב כאבים (שאולי נובעים מהציסטה) הוחלט להפנות אותי ליעוץ בבית חולים כרמל ושם נאמר לי כי מאחר והציסטה 7 ס"מ יש להוציא בניתוח לפרוסקופיה

ועכשיו לשאלות:
האם אכן חייבים לנתח? איך אותה ציסטה (שכבר חודשים נראת אותו דבר) עברה מהגדרה של קטנה ולא משמעותית לגדולה שחייבים לנתח?!

קבעו לי תור לניתוח לתחילת ספטמבר, יש לי תכניות רבות לתקופת החגים ואני חוששת שלא אספיק להתאושש כראוי, כמה זמן צפוי לעבור עד שאחזור לעצמי לחלוטין?

אשמח ללמוד מנסיונכן

lozy

New member
לגביי הניתוח הייתי מתייעצת עם רופא מומחה לאנדו

לגביי החלמה מניתוח זה תלוי בכל אחת הייתי 3 ימים בבית חולים בד"כ זה יומיים אם הניתוח עובר קשורה. אני ניצלתי את השבועיים ימי מחלה שמקבלים לאחר הניתוח ונחתי בעקרון כבר אחרי כמה ימים תיפקדתי וחזרתי לחיים אבל העדפתי לתת לגוף לנוח.
זמן ההחלמה הרצוי הוא 14 יום במידה והכל עובר בסדר.

לואי84

New member
שלום לך

7 ס"מ זה בהחלט גודל מכובד שמצריך טיפול כי זה היא עלולה לגרום לבעיות. הגבול בו בדר"כ מתחילים להמליץ על ניתוח זה בערך 5 ס"מ. לצערנו הטיפולים ההורמונליים בהחלט יכולים לגרום להחמרה כזו.
לפעמים מחליטים לתת סוג של דיכוי כדי לראות אם הצסטה קטנה. אולי כדאי לשאול על כך.

זמן ההתאוששות הוא אינדבידואלי. בגדול, זה נחשב ניתוח "קל" יחסית כי הוא לא מצריך פתיחת בטן. נותנים בדר"כ שבועיים חופשת מחלה. יש בנות שמתאוששות מאד בקלות ובמהירות. לי אישית היה זמן החלמה יחסית ארוך (אך הדרגתי, כלומר, זה לא שלא יכולתי לתפקד. חזרתי לעבודה אבל היו לי כאבים בעיקר כשהתכופפתי או הרמתי דברים. לאט לאט זה הלך והשתפר).

ציסטה

ציסטה מעל 5 ס"מ מומלץ להוציא. מעבר לסיבוכים הרגילים שציסטה בגודל כזה יכולה לגרום (שיזור שחלתי, פקיעה וכו..), במהלך טיפולי פוריות היא יכולה להזדהם לאחר שאיבת ביציות ולגרום לזיהום קשה באגן.
דעי, כי כל כריתת ציבטה שחלתית, ובמיוחד אנדומטריומה, תפחית במידה, את הרזרבה השחלתית. אם את מעל גיל 30 ובטיפולי פוריות, ממליצה לך לבדוק רזרבה שחלתית ע"י בדיקת AMH לפני הניתוח וכמה שבועות אחרי.
לגבי ההתאוששות מהניתוח-מאוד אישי ותלוי גם בכמות הממצאים ומידת כריתתם.
אם יש לך אנדומטריומה, סביר שיש לך עוד נגעים. כריתת הציסטה עצמה לא מאוד כואבת אחרי, אבל נגעים אחרים-כן.
בד"כ ההתאוששות היא בין שבוע לשבועיים.
בהצלחה

aa02

New member
אני לא מומחית אבל מהניסיון שלי...

לא בטוח שכדאי להוציא את האנדומטריומה בשלב הזה, אלא לנסות להקטין אותה באמצעות מדכאים, למרות שאני מסכימה ש - 7 ס״מ זה אכן גודל שבו ההמלצה להוציא וזו אכן דילמה.
אני החלטתי לפני טיפולי הפוריות להוציא את האנדומטריומה שהיתה בגודל 5 ס״מ, אבל מסתבר שגוף ש״מייצר״ אנדומטריומות כנראה ממשיך לייצר וחודשיים לאחר הניתוח גדלה לה אנדומטריומה בשחלה השניה ואיתה כבר עברתי את טיפולי הפוריות כאשר במהלכם היא קטנה וגדלה וחוזר חלילה. זה אכן מצריך זהירות יתר של הרופא, כי כפי שכתבו לך דקירה שלה במסגרת השאיבה יכולה לגרום לזיהום (זו גם הסיבה שיש לנו בונוס נוסף - אנטיביוטיקה - ישששששש), אבל גם בניתוח יש סכנות, כמו פגיעה בשחלה וברזרבה השחלתית (אני לא יודעת מה המצב אצלך).
אבל שוב, אני לא מומחית ...
לגבי החלמה - אני מניחה שהיא אינדיבידואלית - אני כבר למחרת הניתוח הייתי על הרגליים...

למעלה