התאזרחות בשנת 1929 - ההפתעה שמצאתי

שלום לכולם!

אין לי מושג למה לא התעמקתי במסמך הזה עד עכשיו. כבר הרבה שנים שנמצא אצלי יומן עבודה שניהל סבי, מרדכי ליבמן-לבנת ז"ל, עת היה פועל בפרדסי הרצליה, כמה שנים אחרי שעלה לארץ. ביומן הוא רשם במה עבד כל יום, כמה שעות עבד וכמה כסף הרוויח - במשך 4 שנים! לאחרונה, התחלתי להעמיק ביומן, ואני מתעד אותו ומנתח את המופיע בו.

ותראו במה נתקלתי: בתאריך 5 באפריל 1929 סבי נאלץ לקבל את עבודתו, כיוון ש... קיבל התאזרחות!

ועכשיו, שאלה: אם אני לא טועה, האוסף שנמצא בארכיון המדינה של בקשות לאזרחות מתקופת המנדט כולל חומרים משנת 1947-1937. אם כך, האם יש בנמצא תיקי התאזרחות משנות ה-20?

יומן.jpg

שרי סילבר

Active member
הי ארנון,

הורדתי מהאתר לא מעט תיקים של התאזרחות. למרבה הצער המוקדמים ביותר שמצאתי הם משנות ה-30 של המאה ה-20 (אגב, מצאתי גם כאלה שמוקדמים משנת 1937, אך כאמור, כולם משנות ה-30). האם ניסית ליתר ביטחון לחפש את שמו של סבך בלועזית? אמנם זה אמור להופיע גם בחיפוש בעברית, אך היו מקרים שבהם התיק צץ רק כשחיפשתי בלועזית.

אגב כך, לא יזיק להיות יצירתי בכתיבת-השם. הרשמים הבריטיים הפליאו להיות יצירתיים, ומצאתי לא מעט טעויות בהקלדות של שמות, בוודאי לא כפי שהאנשים עצמם נהגו לאיית את שמם.

10david10

New member
ככל שזכור לי, תיקי ההתאזרחות לא נשמרו בצורה מסודרת, וחלקם אף אבדו. אלו שנמצאים בארכיון המדינה-ענין של מזל, והם מטווח השנים שציינת.

למעלה