התאמה לקצונה?

• פותח הנושא SLX
  • פורסם בתאריך

SLX

New member
התאמה לקצונה?

שלום לפני כמה ימים בן דוד שלי בירר לי את הקב"א שלי שהוא במקרה 53 הוא גם אמר לי שיש לי התאמה לקצונה 0 מתוך 0 1 או 2 מאיפה בא הנתון הזה? פעם ראשונה שאני שומע על כזה דבר אתם יכולים להסביר לי על זה בבקשה?

smeitald

New member
תשובה

אני יודעת שמי שיש לו קב"א 53 יכול לגשת לקצונה בלי בעיה, ואף פעם לא שמעתי על זה, קב"א 53 נחשבת לקב"א גבוהה.

yoavoren

New member
מתאם קצונה זה

יש שלושה ציונים 0 1 2 2- מתאים לקצונה 1- מתאים וצריך מבדקים מיוחדים 0- לא מתאים לקצונה אבל קח את המידע בעירבון מוגבל

דיילי

New member
מתאם קצונה

מתאם קצונה זהו מדד שקובע כמה אתה מתאים לקצונה. מהניסיון שלי הוא לא כזה מכריע באם תרצה לצאת לקצונה והמפקדים שלך יתמכו בך בעניין. מתאם קצונה 0 ניקבע בד"כ כאשר אחד מהפרמטרים שהוגדרו כמחייבים (כמו למשל דפ"ר 60, קב"א 52, עברית 8 וכו') חורג מתחת למינימום. כלומר גם אם הקב"א והדפ"ר שלך מתאימים לקצונה, מספיק שהעברית שלך היא 7 ומייד תחשב כלא מתאים לחלוטין.

דיילי

New member
לפי כמה דברים

כמו שאמרתי, יש מספר פרמטרים שקובעים כמה אתה מתאים. רובם נתוני איכות כמותיים, כמו קב"א, דפ"ר, צד"כ, סימול עברית וכו'. פעם נאמר לי שגם הריאיון האישי שנערך ע"י מאבחנת פסיכוטכנית בלשכת הגיוס, גם הוא יכול להשפיע על מתאם הקצונה, בלי כל קשר לציון שניתן על הריאיון, אבל זה לא משהו שאני יכול להגיד לך שהוא וודאי. ע"י שיקלול של כל אלו נקבע מתאם הקצונה שלך. זהו מדד שלא מתשנה במהלך השירות.

smeitald

New member
קצונה

מכוון שעברתי מיונים למאבחנת פסיכוטכנית אני יודעת שהיא יכולה והיא משפיעה על המתאם לקצונה,

grivos

New member
בנוסף

לפרמטרים שנאמרו, יש גם את תוצאות המבחנים הסוציומטרים שנערכים בטירונות, שגם להם השפעה על ההתאמה לקצונה

דיילי

New member
יש מינימום נדרש

באותם מבחנים סוציומטריים, שהציון שמייצג אותם נקרא צק"ר - ציון קצונה ראשוני, והוא 65. אבל תוצאות מבחנים אלו לא משפיעות על המתאם קצונה, הוא נקבע לפני הגיוס.

smeitald

New member
עיברית 7 או 8

עיברית 7 או 8 הם ציונים של מה בדיוק? איך מדדו אותם? ואיך איפשר לדעת הציון שלי? ויש יותר מציון 8?

דיילי

New member
לא מסובך

זהו סימול העברית שלך, מדד שמראה את רמת העברית שלך. בקריאה, הבנה וכתיבה. כשהיית בלשכת גיוס ועברת אימות נתונים, נתנו לך לקרוא משפטים, להסביר אותם. לפי הערכה של אותה מאבחנת שבחנה אותכם, נקבע לכם סימול עברית. הוא נע בין 1 ל-9. כדי להיות קצין צריך סימול עברית 8, אלא אם כן אתה עולה חדש אז אפשר גם 7. זה המינימום הרשמי, דגש על רשמי. את יכולה לדעת את הציון שלך כמו שאת יכולה לדעת את הקב"א שלך. אם את מכירה מישהו עם גישה למידע הזה שיעזור לך.

מנגר 4

New member
שאלה חשובה מאוד בנושא הזה

אם יש לי קבא מתאים לקצונה אבל בעברית יש לי ציון לא טוב (אני לא עולה חדש) אז אני לא יכול להיות קצין ?

דיילי

New member
תראה

ראשית, תמיד אפשר לנסות לשפר את הסימול עברית שלך. אפשר לבצע אימות עברית מחדש במדור הפסיכוטכני ואולי תשפר את הסימול עברית שלך. שנית, הניסיון מלמד שעם המלצות טובות ועזרה במקומות הנכונים ומהאנשים הנכונים אפשר תמיד לצאת לקצונה. גם אם הנתונים שלך לא מתאימים כלל.

B£NI

New member
בוא נגיד ככה

מה הדפ''ר הדרוש לקצונה במידה ויש לי קב''א מתאים? וקורה שמאז הצו הראשון השתנו דעותי על הצבא ואני הכי מורעל על הצבא, ומה לעשות שאז נקבע לי צד''כ נמוך?

דיילי

New member
תשמע

הדפ"ר המינימלי הוא 60. אם באמת הנתונים שלך לא משקפים לדעתך, בשביל זה יש ראיונות בסמכות, וועדות חריגים. אמרתי לך, אם רוצים כמעט כל אחד יכול לצאת לקצונה.

למעלה