התאמה של ילדה

רומי מ

New member
התאמה של ילדה

בתי בת ה - 6 מאוד גמישה. חשבתי על התעמלות קרקע או התעמלות אומנותית (היא רוצה עם סרט), אבל איני יודעת כמה כדאי להשקיע בעניין. אני מאמינה שאדם מקצועי יוכל לראות אותה ולומר אם יש לה עתיד שכדאי להשקיע בו (לנסוע למקום טוב, לנדנד שתתאמן), או שאין לה בתחום פוטנציאל מדהים, שאז ניתן להסתפק בחוג במתנ"ס עד שימאס לה. אנחנו גרים ברמת גן. האם ידוע לכם היכן אפשר לקבל הערכה כזו, אמיתית, כנה?

להתחיל בקטן

תתחילו בחוג במתנ"ס. תראו איך הולך. אולי הילדה תתאהב בתחום, תתלהב ממנו והיא בעצמה תדרוש השקעה יותר רצינית. בנוסף תוכלו להיוועץ עם המאמנת במתנ"ס, בתור אשת מקצוע, אם הילדה בעלת פוטנציאל גדול היא תפנה אותה למקום רציני יותר. אפשרות נוספת היא להגיע ישירות לאחד המרכזים הרציניים שבהם יש התעמלות תחרותית, ושם המאמנת תבחן אותה ותתן הערכה. בכל מקרה, יש לזכור שאף אחד לא יכול לנבא או להבטיח הצלחה/אי הצלחה ב-100%. על כל מקרה, אפשר גם להתחיל התעמלות תחרותית, ואם לא הולך ורואים שהילדה לא מתאימה, אז עוזבים! שום חוג אינו מחייב. התאמה או אי התאמה קל מאוד לראות, גם בעין לא מקצועית. אפילו הילדה עצמה כבר בגיל 6 תוכל להרגיש אם זה זה או לא זה. בהצלחה!

רומי מ

New member
האם משנה טיב המורה במתנ"ס?

איך אני יכולה לדעת שהיא טובה / מקצועית / בעל עין / ולא רק מחפשת למלא את החוג? האם ידוע שמות מורות טובות בחוגים פשוטים כאלו ברמת גן (אפשר גם במסר)

עניין של אמון

פשוט עניין של אמון... אני מאמינה כי רוב המאמנות מעמידות לנגד עיניהן את טובת הילדה וטובת ההתעמלות. אני מאמינה שמאמנת שמתנהגת בצורה מניפוליטבית ולא ישרה, החוג שלה לא יחזיק מעמד להרבה זמן. רוב האנשים ישרים, אבל יש גם אנשים רמאים בכל תחום, אין מה לעשות. אם אינך בוטחת במאמנת, תוכלי לבדוק את שאר האופציות שהצעתי לך בתגובתי הראשונית.

N B I

New member
לפי דעתי גם אפשר ללכת לראות שיעור

כדי לבדוק את טיב המאמנת. באמת שלא צריך להיות מקצועי בשביל זה, לשבת שם ולראות איך היא מגיבה אל הבנות, האם ההערות שהיא נותנת יותר מגוונות מ"תעשי עוד פעם", אם היא עוזרת ובכלל על דרך העבודה. וגם אני לא חושבת שזה חכם להתחיל בתחרותי. אם זה לא יתאים לילדה היא תתיאש מהענף כולו ולא תרצה לחזור-אפילו אם היא יכולה להתאים לעממי. בהצלחה
גיל 6 זה אחלה גיל להתחיל

FIRES SHADOW

New member
וואו את אופטימית!

אני ממש לא באה להישמע תוקפנית אבל ההתעמלות בארץ רחוקה מלהיות ספורט. זו מלחמה שלמה על כל ילד וכל ארנק... וכ"כ חבל! כמה כשרונות מבוזבזים אני רואה מדי יום!

למעלה