התאמות בבחינת המתא"ם

התאמות בבחינת המתא"ם

שלום לכולם,

יש לי שאלה בנוגע להתאמות בבחינה-

יש לי מגבלה פיזית(אני הולכת בעזרת קביים) שהינה קבועה המשפיעה על הגוף בהיבטים מוטוריים ובמצבי לחץ שונים ישנה השפעה אצלי על מהירות מבחינה פיזית וגם מבחינה של שליפת תכנים..זאת אומרת שאני הרבה יותר איטית במצבי לחץ בהשוואה למצבים "רגילים" שגם בהם אני יותר איטית ביחס לאנשים שהם ללא מגבלה פיזית דומה.
על רקע זה פניתי ליחידה לתנאים מותאמים שבמרכז הארצי לבחינות ולהערכה על מנת שאוכל לקבל תנאים מותאמים בבחינה , אך אני לא מכירה את המבחן עצמו זו פעם ראשונה
שאני ניגשת אליו ולכן לא כל כך ידעתי אילו תנאים מותאמים לבקש מעבר למה שיותר ברור לי כמו שולחן ולא כיסא סטודנט. ביקשתי התאמות דומות לאלו שביקשתי ואישרו לי בבחינת הפסיכומטרי -ההתאמות שקיבלתי בפסיכומטרי היו בחינה ממוחשבת -מפע"ם (בעיקר בשל הצורך הרבה בהמון זמן למענה על הבחינה ) הפסקות בין הפרקים ומחשבון.

קיבלתי היום תשובה מהמרכז הארצי בנוגע להתאמות שאקבל במתא"ם והם- תוספת זמן של 10% בכל אחד מפרקי הבחינה
בחלק הראשון של הבחינה הפסקה 5 דקות לאחר כל שעת בחינה.
בחלק השני של הבחינה 3 הפסקות של 5 דקות שאני אקבע את המועד שלהם
ושולחן.
הייתי שמחה לשמוע ממישהו שכבר נבחן בעבר ו/או מתמודד עם מגבלה פיזית דומה על תנאי הבחנות שניתן לקבל ובעיקר מבחינת הזמן האם לאור התיאור שלי התוספת היא מספיקה או שאני יכולה לדרוש יותר. בלימודים (אני כרגע מסיימת שנה שלישית במדעי ההתנהגות) אני מקבלת תוספת של כ-50% לכל שעת בחינה לכן אני לא יודעת אם תוספת של כ-10% לזמן תהיה מספיקה עבורי בבחינה וגם מה המקסימום שניתן לדרוש. אותו דבר בנוגע להפסקות האם ניתן לדרוש זמן רב יותר והאם יש מקרים בהם מאשרים מחשבון במתא"ם ? זה משהו שהוא מקובל?

תודה מראש :)
שירן

sense9

Member
מנהל

בילבי8

New member
אני אכתוב לך מסר מפורט בערב

לגבי זה.
בגדול אין מפע"ם במתא"ם (וחבל), וההקלות שהם נותנים הן עלובות (לפחות במקרה שלי שהוא קשה יותר).
האם עשית אבחון נוירופסיכולוגי שמעיד על איטיות בעיבוד וצירפת אותו לחומר? זה אמור לעזור.

אל תצפי להקלות דומות לאלו שקיבלת בתואר כי זה לא יקרה.
המרכז הארצי נוקשים בטירוף והיחס שלהם לבעלי מוגבלויות מזעזע (בפסיכומטרי היה בסדר, אבל את המתא"ם הם פשוט לא הצליחו להנגיש ועשו עוד כמה פאשלות על הדרך ) .

היחס של המרכז הארצי בכל הקשור למוגבלויות

זכור לי היטב מתקופת הפסיכומטרי .. גם את המפע"ם קיבלתי בסופו של דבר לאחר משא ומתן ארוך ומתיש ...
לכן אני לא מתכוונת לוותר ובגלל זה חשוב לי לדעת יותר על סוגי ההתאמות שניתנים לבחינה.
לגבי אבחון עשיתי לפני הפסיכומטרי כשהפסיכומטרי האחרון שניגשתי אליו היה לפני 3 שנים לכן הפעם הם לא ביקשו לשלוח שוב אבחון או מסמכים רפואיים והסתמכו כביכול מה שכבר נמצא אצלם.
חשבתי שזה יהיה פשוט יותר הפעם כי הדברים כבר ידועים, אבל לצערי מסתבר שלא...

אחכה למסר ממך, תודה :)
שירן

למעלה