לד"ר קרני, האם קיימת בדיקת דם אשר לפי תוצאותיה אפשר להתאים את הטיפול לחולה בט"נ? האם ניתן להחליט בהתאם לבדיקת דם האם החולה מתאים לטיפול ברביף, קופקוססון וכו'? ידוע לי שבדיקה זו נהוגה באחד המרכזים לט"נ . אודה על תשובתך.
את הבדיקה הזו עושים רק במרכז של ענת אחירון בתל השומר ולא בשום מקום אחר. עלו טענות שאחירון המציאה את הבדיקה הזו ואין שום מחקר מדעי שמבסס את הבדיקה. אני אישית מחבבת את אחירון אבל...רק 2 דוגמאות אחרונות מהפורום השכן.חולה טאחת ששילמה כסף על הבדיקה המרכז אמר לה קופקסון.קופקסון עשה שמות בגופה של החולה-התקפים מרובים ותופעות לוואי נוראיות -הפסיקה ועברה לאימונוגלובולינים.דוגמא הפוכה-המליצו אימונו-עשה שמות הפסיקה ועברה לקופקסון. זה תקציר. הבדיקה עולה כסף שאף קופ"ח לא מוכנה לתת ט.17 כי אין שום מחקר מדעי שמבסס את הבדיקה. אחירון מוערכת מאד ובצדק אבל זו הבדיקה והתוצאות ...ברר לי שאחירון לא פוגעת בכוונה בחולים אבל אלה התוצאות... תעשי מה שנכון לך לעשות ותרגישי טוב. למען הסר ספק אני לא רופאה.אני חולת ט.נ 13 שנה מהניסיון והחוויות במשך השנים גם מהפורום השכן
לא אין בדיקה שמסוגלת להתאים טיפולים. ידוע לי כי אכן הדבר נאמר למטופלים באחד המרכזים ואף נגבה מהם כסף רב עבור הבדיקה. בפועל אין בעולם עדויות מבוססות לקיום בדיקה כזו ולא נהוג לעשותה גם לא במרכזים המובילים בעולם בתחום. לגבי הבדיקה לכל היותר מדובר בבדיקה מחקרית שאין לגבות עליה תשלום.