התאמת מעיל עור למעיל רכיבה.

LiorInDaMix

New member
התאמת מעיל עור למעיל רכיבה.

קיבלתי לאחרונה מעיל עור די איכותי ומאסיבי, אך הוא אינו מעיל רכיבה יעודי (ז"א ללא מיגונים). מכיוון שלרכב ללא מיגון זו בכלל לא אופציה אצלי, רציתי לדעת אם אפשרי להפוך מעיל כזה למעיל ממוגן? האם מישהו עשה כזה דבר? תודה ושבת שלום ליאור

fazer_1000

New member
יש לך בעיה אחרת שהייתי דואג לגביה

תפרים. אחד הדברים החשובים בביגוד מגן הוא התפרים וממה הם עשויים. כמו כן סוג העור ועמידותו. שים לב שרוב מעילי העור נראים ומרגישים שונה ממעילי רכיבה - יותר קשים, עבים ובד"כ גם כבדים. בקיצור - אתה תרגיש עם ותהיה בלי..

LiorInDaMix

New member
אני חושב שיש לי במעיל הזה

תפרים כפולים. בכל מקרה, האם אפשר לעשות חיזוק לתפרים?

אני מניחה שאצל כל חייט

שאלה נוספת היא האם העור מספיק חזק ולא "עור של עכבר".

Rhinovirus

New member
עזוב, זה בחיים לא יהיה שווה ערך למעיל ייעודי

גש לחנות לציוד אופנועים ותחזיק מעיל עור אקראי בידיים - אתה כבר תבין את ההבדל לבד (אפילו רק לפי המשקל). העור הרבה יותר עבה (מקובל 1.2-1.6 מ"מ), באיזורים מסויימים יש שכבות כפולות, התפרים מחוזקים כפולים ומשולשים, המעיל יושב צמוד לגוף ועל מנת שיהיה אפשר בכלל לזוז בו מצויים איזורי מתיחה, הגיזרה בד"כ קצרה יותר מלפנים ע"מ שיהיה אפשר לרכון קדימה. חברות משקיעות הרבה מאוד בפיתוח של המיעילים האלה, מה שאתה רוצה לעשות שקול ללרכב עם נעלי עבודה במקום מגפי רכיבה - יותר טוב מכלום אבל ממש לא קרוב ללהיות שווה ערך מבחינת מיגון. מכיון שאתה מצהיר על עצמך שהמיגון חשוב לך, גש וקנה מעיל רכיבה ייעודי. בלי קשר, אתה גם תהרוס את המעיל - הוא ייתמלא בפיח, גופות ברחשים, ייקבל נזקים ויישרט מחצץ ואבנים קטנות, ייתקמט, הצבע יידהה וכו' - סביר להניח שמי שייצר את המעיל, עד כמה מסיבי שלא יהיה, לא תכנן עבורו תנאים כמו אלה המתקבלים ברכיבה

למעלה