התאמת משקפיים לבני על פי מרשמים שונים

פרידה43

New member

שלום רב, לקחתי את בני בן הארבע וחצי לבדיקת ראיה אצל שני רופאי עיניים.
רופא עיניים ילדים אחד ביצע הרחבת אישונים, בדק ראיה ולבסוף נתן לנו מרשם עם התוצאות הבאות:
ימין: מספר 2.5, צילינדר 2.00, ציר 180
שמאל: מספר 2.5, צילינדר 1.5, ציר 170. ביקש לחזור בעוד שלושה חודשים.
הרופא השני, ערך בדיקות ראשונות שלאחריהן הפנה לבדיקות נוספות. הזמין פעם נוספת לבדיקת ראיה, ללא הרחבת אישונים. הוא התלבט רבות לגבי צורך במשקפיים ולבסוף, נתן את המרשם הבא:
ימין: צילינדר 1.25+, ציר 95 שמאל: צילינדר 0.50+, ציר 85. ביקש לחזור בעוד ארבעה חודשים.
אני מזהה פערים בין הרופאים (שאגב שניהם מאוד מקצועיים ומנוסים). ברצוני לטפל בבני ואיני יודע כיצד לפעול, לפי איזה מרשם לפעול. אודה על עצתכם, תודה

אני מבין לגמרי את שאלתך. תראי המטרה במתן משקפיים בגיל זה הוא בכדי למנוע עין עצילה. אם יש מספר נמוך לא נותנים ואם המספר עובר רף מסויים - נותנים. אבל וזה האבל הגדול לכל רופא יש את הרף שלו מתי לתת משקפיים והאם לתת תיקון מלא או תיקון חלקי.
את נתת לי רק את התיקון שהם נתנו לך אך לא את המספר האמיתי שהם מצאו. נראה שהרופא השני פשוט השמיט את הספר, את המספר הראשון והחליט לתקן רק את הצילינדר וגם זה תיקון חלקי. אפשרות אחרת היא שהם מצאו מספרים שונים! מה שגם לא ברור לי זה שנראה שהצירים של הצילינדר שהם מצאו שונים אחד מהשני?? האם מישהו כתב את זה במינוס או שניהם בפלוס?
צריך להבין שמספר ניתן לתת בגיל הזה רק לאחר בדיקה עם הרחבת אישונים. מה זה הבדיקות הנוספות שהרופא השני שלח?
תשקלי ללכת לרופא שלישי.
בברכה,

למעלה