התאמת צבעים קיר וריהוט בסלון...

ענבל30

New member
התאמת צבעים קיר וריהוט בסלון...

כבר המון זמן מפנטזת לצבוע קיר אחד בסלון. יש לי סלון גדול, מרווח, חלל אחד עם המטבח, פינת אוכל ופינת עבודה (אותה הפרדתי מעט בעזרת פרגוד). המטרה של צביעת הקירות היא ליצור מעט הפרדה וייחוד בין חלקי החלל, כדי שתהיה אוירה אינטימית יותר (מה שמפריע לי כרגע זה שהאוירה היא קצת של "האנגר") אני משתמשת גם בתאורה לצורך זה. צבעי ריפוד הספות בסלון הוא בעייתי קצת: חום חמרה, עם נטייה קלילה לכיוון הורוד. השטיח - דוגמא "פרסית" בגוונים של חום מאוד גדול ודומיננטי. שולחן קפה בצבע עץ אורן טבעי (ניתן לצבוע). כוננית די גדולה בגוון סגול בהיר
לא ממש משתלב, וגם היא ניתנת לצביעה. הוילון על דלת היציאה למרפסת הוא לבן-שקוף. עוד חלון בלי וילון כרגע. על הקיר שאני רוצה לצבוע אני רוצה לתלות גם שתי תמונות אקוורל (נופים). אני מאוד אשתדל להביא בהמשך תמונה של החדר, כדי שיתקבל מושג טוב יותר... בכל מקרה, אשמח לשמוע רעיונות לצבעים שיכולים להשתלב עם צבעי הריפוד והשטיח (שאותם אין לי אפשרות כרגע לצבוע) צבעים לקיר, לכוננית, לשולחן הקפה, לכריות... חשבתי על טורקיזים, כחול-ים וירוקים בגוון קרוב... נראה לכם שהשילוב יהיה נעים או ניגודי מדי? אני רוצה להכניס צבע חי, רצוי בהיר - כי הספות כהות למדי. אני אשמח לרעיונות נוספים וכל דיעה שהיא

גולי מ

New member
הכל אפשרי

גם גשיה "ים תיכונית" של כחוולים וטוריזים....... חוץ מהצבע עצמו, חשוב גם הגוון, זה נשמע מובן מאליו אבל אין דין טורקיז אחד כטורקיז אחר... הייתי מציעה לך שני דברים: 1. ללכת למקום ששם מגוונים צבעים של "טמבור" ושל "ניר-לט", ולהסתכל על מניפות הצבעים, ומשם לבחור. 2. לצלם את החדר ולשים תמונה בפורום... כך תוכלי לקבל תשובה שאינה באוויר, לפחות לא לגמרי. (שמעתי של"ניר-לט" יש שירות שאת מצלמת חדר, שולחת להם באי-מייל, והם חוזרים אלייך עם הצעה של המעצבים שלהם). בהצלחה

PestCTRL

New member
לא לפחד!

טיפ לכולם! לא לפחד מצבעים! תזכרי שכל צבע ניתן להחליף ולשנות, אז תבואי בגישה פתוחה לחנות הצבעים. חוצמזה יש לך כמה דרכים לבחור צבע: אחת מהן היא הסטייל המונוכרומטי- כך שכל הסלון שלך יהיה בסופו של דבר מאותה משפחת הצבעים אבל בגוונים שונים. במקרה הזה הייתי ממליץ לך על קיר בצבעי מוקה עם נגיעות של שוקולד (נשמע כמו מתכון לאחלה של עוגה) אם בא לך להשתולל, תתפסי סמרטוט ותשחקי איתו על הצבע הטרי בשכבה השנייה. ייתן לך קצת יותר נפח לקיר. לגבי הוילון, מאחר והוא לבן הוא בטח מאוד דומיננטי בחדר (מבחינת צבע בהיר ובולט) את יכולה לתלות שני וילונות צרים בצדדים בצבעי הקיר הצבוע, זה יקשר ביניהם ויעניק מסגרת לחדר. אם בא לך ללכת על משהו יותר שובב, תנסי אדום, שני או בורדו. זה יחמם מאוד את החדר, וישתלב יפה עם החום. מחשבה אחרת יכולה לגרור אותך לירוק, שתמיד מתאים לחום כי הם משתלבים מצוין בטבע, אז למה לא בבית. מה שזה יכול לעשות זה לגרום לחדר שלך להראות כמו עציץ. אבל יש אנשים שאוהבים את הסטייל הטבעי המחובר לאדמה. אני אישית אוהב מונוכרום ככה שהייתי ממליץ על משהו חום או קרמי. טיפ לפני הטיול לטמבור: תמצאי קודם את הצבעים שיש לך בחדר במניפת צבעים, תגזרי אותם (יש להיעזר במבוגר) ותדביקי על דף בערך בסדר שהם מופיעים בחדר. (צבע קיר למעלה, וילון בצד, ספה באמצע ושטיח למטה) אז תבואי עם היצירה שלך לנירלט ותשווי (צבעים ומחירים) עוד טיפ לפני קנייה, תקני כמות קטנה כמו כוס או משהו כזה, ותצבעי חלק מהקיר (ריבוע של מטר על מטר) ותראי איך זה משתלב בחדר עם התאורה הטבעית והמלאכותית בבית. צבעי קיר נוטים להיות מאוד מאוד מושפעים מהתאורה בחדר לכן מומלץ לבדוק לפני קניית כמות נכבדה. תראי גם את ההשפעות של צבעי הזריחה והשקיעה על הצבע, יכול להיות שחום וכתום יעשה לך צבע של קיא, ואנחנו לא רוצים את זה, נכון? ותשתוללי!! (;

ענבל30

New member
תודה על התשובות המפורטות ../images/Emo13.gif

הגוונים שהוצעו אכן נתנו לי כיווני מחשבה שונים. כרגע בגלל גוון הרהיטים הסלון נראה לי כהה, ובגלל שהכל כמעט חום (שטיח, ספות, שולחן) רציתי לשלב צבע קצת יותר חי... עכשיו אני מתלבטת אולי לתת גוונים בהירים וטבעיים יותר... אולי צבע אפרסק? אני אצלם ואעלה תמונה של החדר בקרוב, ואשמח להמשיך להתייעץ.

Alonchuck

New member
ניסית לחשוב על עיצוב טבעי??

אני מעצב בעור ומייבא גם שטיחים שאולי תוכלי לאהוב . הם נותנים מראה טבעי וחמים לסלון. www/livecity.co.il/go/317

למעלה