התאמת רוכב לאופניים

bing123

New member
התאמת רוכב לאופניים

מה הדרך הטובה ביותר להתאים את עצמי לאופני. אני רוכב על אופני זק, רכיבה אחת בשבוע וקשה לי למצוא את התנוחה האופטימלית לישיבה על האופניים. מרוב משחקים הפסקתי לשחק עם הכיוונונים וכך אני רוכב. מחפש המלצות, אתרים וכל העולה על הדעת. בתודה מראש.

oferbic

New member
מדדת את עצמך ?

אם לא, הכנס לאתר הבא, ותבדוק האם האופניים מתאימים ומכוונים. שים לב שהמושב צריך להיות מקביל לקרקע. http://www.wrenchscience.com/WS1/Secure/Fitting/Summary.asp#

bing123

New member
כן

אבל הייתי רוצה משהו קצת פחות טכני ויותר תיאורי

oferbic

New member
הגודל הוא הדבר הראשון שבודקים

אם יש צורך מחליפים סטם או משחקים עם המיקום של המושב לאורך המסילה שלו. חוסר התאמה יגרום לכאבי גב ולעייפות. מצטער שאין משהו פחות טכני מזה, ובנוסף לא הבנתי מדבריך האם מדדת והאם יש התאמה. אם תציין מהו גובהך ומהי מידת האופניים אפשר יהיה להבין אולי למה לא נוח לך. אם עברנו את המשוכה הזו, יש לכוון את מיקום ידיות ההילוכים והבלמים. אתה צריך להציב את ידית הבלמים כך שהיא תהייה בקו ישר עם היד כשהאצבעות פתוחות קדימה. כמו כן יש לכוון את הגודל המקסימלי של השיחרור של הידית כך שיהיה 2 מ"מ פחות מהמפרק של הקמיצה. כידון: יש להזיז את הכידון סביב צירו קדימה ואחורה עד שמתקבלת זוית נוחה לשורש כף היד. לי למשל היו הרבה כאבים ואיבוד תחושה עד שסידרתי את זה.

למעלה