התאמת תזונה לפרופיל גנטי

שמריתש

New member
התאמת תזונה לפרופיל גנטי

שלום לכולם, לאחרונה נודע לי על גישה של Nutrigenomics: התאמת התזונה לפרופיל הגנטי הספציפי של כל ילד. רציתי לדעת האם מישהו ניסה את זה (צריך לעשות בדיקות גנטיות ואז להתאים דיאטה). בנוסף שאלה לתמי - בחיפוש שעשיתי בפורום ראיתי הודעה שלך לגבי מישהי שמטופלת אצל ד"ר איימי יאסקו. ("למה הייתי נזהרת עם גלוטמין" מה - 5.5.06). אני מעוניינת ליצור קשר עם החברה שלך, אם זה אפשרי.

שריתה 2 1

New member
האם אפשר לעשות את הבדיקות הגנטיות הללו בארץ?

באם יש, אשמח לקבל פרטים על מקום אמין בארץ.

razgalili

New member
עוד לא נתקלתי במישהו שעשה את זה

לפני שנים עשינו סט בדיקות לסמנים גנטיים ליותם שעלו הון וההמלצות שניתנו מהן לא היו מאד מועילות. יש סכוי שבינתיים נעשתה התקדמות גדולה בתחום. אם יש למישהו קישור לאתר שעוסק בנושא אני אשמח לקרוא עוד.

איימי יאסקו ו nutrigenetics

יאסקו: לצערי אי אפשר ליצור קשר עם החברה, אנחנו לא בקשר. אבל, הנה, תראי מה מצאתי בשבילך: קבוצה ביאהו על הפרוטוקול של יאסקו. אני מציעה לך להצטרף, ואשמח אם תשתפי אותנו בתובנות מעניינות משם אם יהיו כאלה. nutrigenomics: תודה על האיזכור של nutrigenomics - מעניין! למדתי משהו. כמנהגי, עשיתי חיפוש ראשוני והגעתי לערך בוויקיפדיה. זה ערך מורכב, לא קצר ולא קראתי הכול בעיון. להלן אצטט מה שבאמת חשוב שם לדעתי (הפיסקה האחרונה): Nutrigenomics is a rapidly emerging science still in its beginning stages. It is uncertain whether the tools to study protein expression and metabolite production have been developed to the point as to enable efficient and reliable measurements. Also once such research has been achieved, it will need to be integrated together in order to produce results and dietary recommendations. All of these technologies are still in the process of development. אני אתרגם: מדובר במדע בחיתוליו. כרגע עוד אין בדיקות מהימנות שיאפשרו להפיק המלצות מעשיות לגבי תזונה כי אין מספיק מחקר. ברשותך גם אוסיף פירוש שלי: אם מה שכתוב בוויקיפדיה נכון - שזו אפשרות סבירה - כדאי לשים על זה עין, בהחלט, אבל כרגע אין הרבה מה לעשות עם זה. ואם מישהו טוען שהוא כבר גילה איך ליישם גנטיקה בהמלצות תזונה ספציפיות - אני אישית הייתי מתייחסת בספקנות, שלא לומר חשדנות, ולא מזדרזת להמטיר עליו מזומנים או כרטיסי אשראי
. (ניסיתי, אגב, לפני זמן מה לקרוא את הספר על דייאטה לפי הגנטיקה, ומצאתי שהוא שיטחי ומלא טעויות. פסוודו מדע להמונים, לדעתי).

למעלה