התאספו מסביב

Ergil

New member
התאספו מסביב

התאספו מסביב למדורה ילדים, ואספר לכם סיפור. סיפור על חיים ומוות, קסם וטכנולוגיה,נבואה וחרב אפלה. האם אפשר לשנות את מה שכתוב מלמעלה בשביל שיתאים לכל ספר? האם יש הבדל בין ספר לסיפור? מה הוא? מה עושה ספר לספר ולא לסיפור? לדעתי ההבדל בין ספר לסיפור קיים והוא גדול מאוד. טרילוגיית חרב האופל היא סיפור. ספרי הארי פוטר הם סיפורים. מדריך הטרמפיסט לגלקסיה הוא ספר. למה? לא יודע. אני מקווה שתעזרו לי להבין.

דרגורן

New member
אני לא מסכים....

המדריך הוא סיפור, סיפורם של ארתור דנט, זאפוד, ושאר האחרים... מהו ההבדל בין ספר לסיפור שאתה אומר שהוא קיים והוא גדול? אם אני מספר סיפור ואז כותב אותו בספר הוא ישאר סיפור? למה?

אוי ווי

זה לא יפה להתעלל ככה במילים (גם אם אתה משלם להן אקסטרא כמו המפטי דמפטי). ספר הוא קודם כל המדיום הפיזי: ערימת דפים כתובים כרוכים יחד. סיפור הוא קודם כל הגדרה של תוכן. אתה מנסה להקנות למילים איזו משמעות של הבחנה איכותית שאין להן בכלל. ראשית, אני לא אוהבת שעושים את זה. שנית, אם אתה מרגיש שאתה מוכרח, אז אתה חייב להגדיר את עצמך קצת יותר מדויק. למשל כמה הבדלים אפשריים בין "ספר" ו"סיפור" לפי ההגדרה שלך: א. כאשר ביצירה ספרותית אין עלילה מסודרת ומובנית (כמו ב"מדריך") אז זה ספר. אם יש עלילה זה סיפור. ב. אם היצירה מיועדת לילדים אז היא סיפור. אם לא, אז היא ספר. ג. אם אני אוהב את זה, זה ספר. אם לא, אז זה סיפור (או אולי להיפך). אגב, טרילוגית חרב האופל היא לא ספר ולא סיפור, אלא ערימת זבל (וזאת לא רק דעתי).

דרגורן

New member
הערונת קטנה....

לגבי הערמה של הזבל: נכון! הדבר היחידי שמונע מזה להיות הר של זבל, זה הספר הרביעי....

לא ידעתי שיש רביעי

כשאני קראתי את זה היו רק שלושה. ועד היום אני לא מאמינה שקראתי עד הסוף של השלישי.

דרגורן

New member
יש לי אותו באנגלית....

ולמה הוא מונע מהסידרה להיות הר של זבל? מכוון שהוא מצליח (בקושי) לעלות על הקודמים וכן להיות בינוני (במקום פשוט גרוע)

Boojie

New member
שמע, הייתי שמחה לעזור לך,

אם היה לי מושג על מה אתה מדבר. אבל אני נאלצת להודות - אני פשוט לא מבינה מילה.

למעלה